There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels – i alla större städer från norr till söder
Nordic Choice Hotels – en annorlunda hotellkedja
Thon Hotels – boende med fantastisk frukost
Radisson Blu Hotels – upptäck Norges bästa resmål
Classic Norway Hotels – en unik kombination av karaktäristiska hotell och autentiska fiskarstugor
Citybox – moderna och prisvärda hotell med centralt läge
Rauland - Skidsemester i sagolik fjällmiljö
DanCenter – din expert på stugor i Norge
Norgesbooking – boka den perfekta stugan i Norge
Campcation – Boka camping över hela Norge med Campcation
Vy – det ska vara lätt att resa grönt
SJ NORD – äventyret börjar på tåget
Vy express – bussresor över hela Norge
NOR-WAY Bussekspress – res grönt med Norges expressbussar
Widerøe – Skandinaviens största regionala flygbolag
DFDS – Europas ledande färjeoperatör 2012-2021
AutoEurope – smidigaste biluthyrningen
Rent-A-Wreck – det smarta hyrbilsalternativet
Arctic Campers – hyr husbil i Norge
Cabin Campers – en stuga på fyra hjul
Hurtigruten – världens vackraste sjöresa
Fjord Tours – Norge i ett nötskal® - Norges populäraste tur
Authentic Scandinavia – res som lokalbefolkningen
Up Norway – skräddarsydda och lyxiga resor från de som vet
Norrøna Hvitserk – äventyrsresor och expeditioner
Booknordics.com – hundratals aktiviteter, turer och dagskryssningar i Norge
Brim Explorer – Tysta fjordturer med eldriven katamaran
Fjord Travel – Hållbara flerdagarsturer
Go Fjords – turer och aktiviteter över hela Norge
50 Degrees North – oförglömliga, skräddarsydda turer i Norge för mindre grupper
Discover Norway – skidåkning, cykling och vandringsturer i Norge
Norwegian Holidays – billiga paketresor med Norwegian: Flyg, hotell och hyrbil
Stromma – sightseeing, utflykter och upplevelser med buss, båt och tåg.
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Boka i tid om du vill uppleva den trestjärniga restaurangen Maaemo i Oslo. Hela 11 norska restauranger har tagit plats bland de nordiska stjärnkrogarnas crème de la crème.
Maaemo är en av fyra restauranger i Norden med tre stjärnor, i den exklusiva gruppen finns även Frantzén i Sverige, Noma och Geranium i Danmark.
Guiden skriver att "stjärnkock och ägare Esben Holmboe Bang har komponerat en överraskningsmeny av utsökt utformade och minnesvärda rätter med storslagna smaker och texturer." Maaemo har även tilldelats en grön Michelinstjärna som bevis på att man satsat på hållbarhetsarbete.
Norges enda tvåstjärniga restaurang ligger i Stavanger på västkusten.
RE-NAA är "värd en omväg".
– Det finns bara 500 restauranger i världen med två Michelinstjärnor, så det här är helt klart en höjdpunkt i min karriär hittills, sa kocken Sven Erik Renaa när han intervjuades av NRK.
På den exklusiva listan från 2021 finns också de enstjärniga restaurangerna Omakase, Kontrast, Statholdergaarden, Under, Sabi, Bare, Fagn, Credo och Speilsalen. Wine director och sommelier Henrik Dahl Jahnsen hos Speilsalen i Trondheim tilldelades även Michelin Sommelier Award för sin enastående skicklighet och moderna approach till kombinationer av mat och vin.
I den kulinariska världen är det en bedrift i sig själv att inkluderas i den legendariska Michelinguiden som kom ut första gången 1900.
Guiden skapades av däckproducenterna och bröderna André och Édouard Michelin som en praktisk guidebok för franska motorister. Under 1930-talet utökade guiden geografiskt och fokuserade på en årlig utdelning av stjärnor till Europas bästa restauranger.
Tre stjärnor i le Guide Michelin betyder att restaurangen är "värd en resa i sig", två stjärnor innebär att den är "värd en omväg" och en stjärna betyder "exceptionell bra restaurang i sin kategori."
Norska kockar har upparbetat sig ett storartat rykte utomlands med flera segrar och pallplaceringar i världens mest förnäma tävling för kockar, Bocuse d'Or. Sedan tävlingen grundades 1987 har Norge vunnit fem guld-, tre silver- och fyra bronsmedaljer. Det gör att Norge, på delad plats med Frankrike, är landet som vunnit flest priser i Bocuse d'Or någonsin.
En av Norges mest erfarna stjärnkockar Christian André Pettersen vann sin andra bronsmedalj i tävlingen 2021, det förra bronset fick han 2019.
Pettersen vann priset för sina delikata och överraskande arktiska smaker. En stor del av Pettersens inspiration är hämtad från uppväxten med en filippinsk mor och en norsk far som båda är kockar i Bodø, strax norr om polcirkeln.
Det norska köket är hetare än någonsin och har kommit för att stanna. Har du bokat bord än?
Världens mest prestigefyllda reseguide för hotell och restauranger skapades 1900 av de franska bröderna André och Édouard Michelin. Det sägs att idén bakom guiden och recensionerna var att få bilförare att slita ut däcken (och köpa nya). På den tiden fanns det bara omkring 2000 bilar i Frankrike.
Michelinkandidaterna får oftast besök av två av guidens representanter (så kallade inspektörer) som provar maten eller boendet utan att avslöja sitt rätta ärende.
Michelinguiden betygsätter upplevelsen med ett antal stjärnor, tittar du noga ser du att symbolerna egentligen är formade som blommor, men stjärnor låter onekligen mer glamouröst. Bedömningen med tre stjärnor introducerades 1931.
Efter 100 år är Michelinguiden fortfarande ansedd som den allra främsta guiden för resenärer som ser efter oförglömliga kulinariska upplevelser (som Maaemo).
Oförglömliga kulinariska upplevelser hos exceptionella stjärnkrogar i Norges största städer. Kom ihåg att du måste boka i god tid.
Världens mest prestigefyllda reseguide för hotell och restauranger skapades 1900 av de franska bröderna André och Édouard Michelin. Det sägs att idén bakom guiden och recensionerna var att få bilförare att slita ut däcken (och köpa nya). På den tiden fanns det bara omkring 2000 bilar i Frankrike.
Michelinkandidaterna får oftast besök av två av guidens representanter (så kallade inspektörer) som provar maten eller boendet utan att avslöja sitt rätta ärende.
Michelinguiden betygsätter upplevelsen med ett antal stjärnor, tittar du noga ser du att symbolerna egentligen är formade som blommor, men stjärnor låter onekligen mer glamouröst. Bedömningen med tre stjärnor introducerades 1931.
Efter 100 år är Michelinguiden fortfarande ansedd som den allra främsta guiden för resenärer som ser efter oförglömliga kulinariska upplevelser (som Maaemo).
Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.
Upplev ljuvligt naturliga smaker i allt från rökt kött, prisbelönta ostar och havets läckerheter till sötsaker som bär, våfflor och världens bästa cider!
Vet du vad brunost är? Lär dig mer om den traditionella norska osten och ta chansen att provsmaka.
"Norskt viltkött är i världsklass. Det har en distinkt smak och helt annan arom än annat kött ”, säger mästerkocken Arne Brimi. Upptäck det unika med Norskt viltkött.
I Norge är man lika tokiga i bullar som vi är i Sverige. På norsk mark är du aldrig långt ifrån en nybakad bolle, som de kallas. Och de finns i otaliga varianter, med eller utan glasyr, kokos eller till och med brunost!
Kungskrabba, getost, klippfisk och renkött. Upptäck matdestinationerna som ger dig den äkta smaken av Norge.
Norge har blivit en riktig hotspot för enastående restauranger och matproducenter som ger dig en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga! Vårt långsträckta land har både hav och land, fjäll och dalar, vi kan locka med matupplevelser du inte får någon annanstans.
Tillbaka till toppen