Skip to main content

Upptäck Norges Michelin-restauranger

År 2024 fick tre norska restauranger sin första Michelinstjärna. Samtidigt uppgraderades Re-Naa i Stavanger till tre stjärnor och Kontrast i Oslo till två. Hela 20 norska restauranger finns nu med på Michelinguidens lista över Nordens bästa restauranger.

I 2024 års Michelinguide säkrade den Stavanger-baserade restaurangen RE-NAA tre stjärnor, en ära som delas med Maaemo.

Kontrast i Oslo fick en Michelin Green Star för sin satsning på hållbarhet. Köksmästaren Mikael Svensson hade knappt klivit ner från podiet innan restaurangen uppgraderades till två stjärnor och är därmed "värd en omväg".

"Norge är en kulinarisk nation i toppklass. Jag hoppas att detta kommer att bidra till att ännu fler ser Norge som en spännande matdestination”, skriver handels- och industriminister Cecilie Myrseth i ett pressmeddelande.

Tre nya stjärnrestauranger

Bar Amour i Oslo, Hermetikken i Stavanger och den helt unika, toppmoderna restaurangen Iris på Salmon Eye i Hardanger är årets nykomlingar i den nordiska Michelinguiden. De har en stjärna var.

Andra restauranger med en stjärna på den exklusiva listan inkluderar:

  • Stallen, Oslo

  • À L’aise, Oslo

  • Mon Oncle, Oslo

  • Savage, Oslo

  • Statholdergaarden, Oslo

  • Hot Shop, Oslo

  • Hyde, Oslo

  • Sabi Omakase, Oslo

  • Lysverket, Bergen

  • Sabi Omakase, Stavanger

  • K2, Stavanger

  • Under, Lindesnes

  • Speilsalen, Trondheim

  • Fagn, Trondheim

Restauranger som är värda resan

Att vara med i Michelinguiden är en av de finaste utmärkelserna man kan få i den kulinariska världen.

Däcktillverkarna och bröderna André och Édouard Michelin skapade Michelinguiden år 1900 som en praktisk guidebok för franska motorister. På 1930-talet fick guiden större geografisk spridning. De började också dela ut stjärnor till Europas bästa restauranger varje år.

Tre stjärnor i Le Guide Michelin innebär att en restaurang är "värd en resa i sig". Två stjärnor betyder att den är "värd en omväg" och en stjärna står för "en mycket bra restaurang i sin kategori".

Hitta fler imponerande norska restauranger i Michelinguiden.

Bocuse d'Or-mästarnas hemland

Norge har tagit hem många segrar och pallplatser i Bocuse d'Or, världens mest prestigefyllda mattävling. Tävlingen hölls första gången 1987, och Norge är faktiskt det land som har flest Bocuse d'Or-medaljer för närvarande.

Norska kockar har alltså byggt upp ett utmärkt rykte utomlands, och det norska köket är här för att stanna! Har du bokat bord än?

Norska restauranger i Michelinguiden

Boka i god tid och upplev Norges mest exklusiva smaker!

Fler restauranger med en Michelinstjärna i Oslo:

  • Hot Shop
  • Bar Amour
  • Hyde
  • Mon Oncle
  • Stallen
  • Sabi Omakase Oslo
  • Savage

Fler restauranger i Stavanger med en Michelinstjärna:

  • Hermetikken
  • K2

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Nyligen besökta sidor