Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A small dish of food in a seashell at the Norwegian Michelin restaurant Fagn in Trondheim
Table tales - Food culture in Oslo.
Photo: Bleed / True Stories / Visitnorway.com

Upptäck de norska Michelinrestaurangerna

muteplay/pauseplay/pause

Boka i tid om du vill uppleva den trestjärniga restaurangen Maaemo i Oslo. Hela 11 norska restauranger har tagit plats bland de nordiska stjärnkrogarnas crème de la crème.

Maaemo är en av fyra restauranger i Norden med tre stjärnor, i den exklusiva gruppen finns även Frantzén i Sverige, Noma och Geranium i Danmark.

Guiden skriver att "stjärnkock och ägare Esben Holmboe Bang har komponerat en överraskningsmeny av utsökt utformade och minnesvärda rätter med storslagna smaker och texturer." Maaemo har även tilldelats en grön Michelinstjärna som bevis på att man satsat på hållbarhetsarbete.

Norges enda tvåstjärniga restaurang ligger i Stavanger på västkusten.

RE-NAA är "värd en omväg".

– Det finns bara 500 restauranger i världen med två Michelinstjärnor, så det här är helt klart en höjdpunkt i min karriär hittills, sa kocken Sven Erik Renaa när han intervjuades av NRK.

På den exklusiva listan från 2021 finns också de enstjärniga restaurangerna Omakase, Kontrast, Statholdergaarden, Under, Sabi, Bare, Fagn, Credo och Speilsalen. Wine director och sommelier Henrik Dahl Jahnsen hos Speilsalen i Trondheim tilldelades även Michelin Sommelier Award för sin enastående skicklighet och moderna approach till kombinationer av mat och vin. 

Restauranger värda resan

I den kulinariska världen är det en bedrift i sig själv att inkluderas i den legendariska Michelinguiden som kom ut första gången 1900.

Guiden skapades av däckproducenterna och bröderna André och Édouard Michelin som en praktisk guidebok för franska motorister. Under 1930-talet utökade guiden geografiskt och fokuserade på en årlig utdelning av stjärnor till Europas bästa restauranger.

Tre stjärnor i le Guide Michelin betyder att restaurangen är "värd en resa i sig", två stjärnor innebär att den är "värd en omväg" och en stjärna betyder "exceptionell bra restaurang i sin kategori."

Landet med alla stjärnkockar

Norska kockar har upparbetat sig ett storartat rykte utomlands med flera segrar och pallplaceringar i världens mest förnäma tävling för kockar, Bocuse d'Or. Sedan tävlingen grundades 1987 har Norge vunnit fem guld-, tre silver- och fyra bronsmedaljer. Det gör att Norge, på delad plats med Frankrike, är landet som vunnit flest priser i Bocuse d'Or någonsin.

En av Norges mest erfarna stjärnkockar Christian André Pettersen vann sin andra bronsmedalj i tävlingen 2021, det förra bronset fick han 2019.

Pettersen vann priset för sina delikata och överraskande arktiska smaker. En stor del av Pettersens inspiration är hämtad från uppväxten med en filippinsk mor och en norsk far som båda är kockar i Bodø, strax norr om polcirkeln.

Det norska köket är hetare än någonsin och har kommit för att stanna. Har du bokat bord än?

Norska Michelinrestauranger

Oförglömliga kulinariska upplevelser hos exceptionella stjärnkrogar i Norges största städer. Kom ihåg att du måste boka i god tid.

... i Oslo.

... i Trondheim.

... i Sørlandet och Fjord Norge (Vestlandet).

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Norska smaker

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen