VIKTIGT! Se den senaste informationen om coronaviruset i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Norges bästa restauranger

och matupplevelser

Food video scroll .
Photo: Visit Trondheim / Bleed / True Stories / Trigger / Giants&Toys / Visit Norway
Food video scroll .
Photo: Visit Trondheim / Bleed / True Stories / Trigger / Giants&Toys / Visit Norway
  1. Wow...det där var otroligt gott!

    Maaemo, Oslo .
    Photo: Esben Holmboe Bang
    Maaemo, Oslo .
    Photo: Esben Holmboe Bang
  2. Det finns mat - och det finns mat för gudar.

    Norge har blivit en riktig hotspot för enastående restauranger och matproducenter som ger dig en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga:

    RE-NAA

    Som den enda restaurangen med två stjärnor i Guide Michelin 2020 är gourmetrestaurangen RE-NAA juvelen bland Michelinrestauranger i Norge.

    Restaurangen ligger i Stavanger längs Norges västkust. Menyn är inspirerad av det lokala landskapet och ger dig en helt unik kulinarisk upplevelse.

    Läs mer om Stavangers topprestauranger.

    Re-naa in Stavanger .
    Photo: Lars Petter Pettersen
    Re-naa in Stavanger .
    Photo: Lars Petter Pettersen
  3. UNDER

    Under satte södra Norge på Michelinkartan med sin första stjärna 2020.

    Belägen i Lindesnes är den här spektakulära undervattensrestaurangen världens största i sitt slag.

    Upplev havet medan du äter på fem och en halv meters djup - en utsikt som blir ett minne för livet!

    Under restaurant in Lindesnes, Southern Norway .
    Photo: Karl Erik Brøndbo / Drone: Vi Duc Trong
    Under restaurant in Lindesnes, Southern Norway .
    Photo: Karl Erik Brøndbo / Drone: Vi Duc Trong

    CORNELIUS

    Har du hört om en "meteorologisk meny"? På Cornelius i Bergen sätter kocken ihop dagens meny baserat på vädret och tillgången på råvaror. Det är en av Norges bästa fisk- och skaldjursrestauranger, inspirerad av de lokala fjordarnas skönhet.

    Restaurangen ligger på ön Holmen, en kort båtresa från Bryggen.

    Läs mer om topprestauranger i Bergen, som michelinrestaurangen BARE.

    Cornelius Bergen .
    Photo: Giovanni Tagini / Visit Norway
    Cornelius Bergen .
    Photo: Giovanni Tagini / Visit Norway

    MAAEMO

    Suktar du efter upplevelsen av en restaurang i världsklassen? Då är det Maaemo i Oslo du söker. I 2018 blev restaurangen rankad som världens 35:e bästa restaurang.

    Maaemo var den första restaurangen i Norge som fick tre stjärnor i Guide Michelin. När de flyttade till ny adress förlorade de stjärnorna - med med nyöppnade lokaler i Barcode-området, ligger allt till rätta för att vinna dem tillbaka!

    MAAEMO in Oslo .
    Photo: Bleed/True stories
    Maeemo in Oslo .
    Photo: Bleed/True stories

    Oslo är inte bara huvudstad, men ett populärt kulinariskt resmål för matfantaster. Här finns allt från prisvärd internationell mat från foodtrucks och saluhallar, till den främsta nordiska kokkonsten på lyxiga restauranger.

    Läs mer om Oslos topprestauranger.

    Mathallen, Oslo .
    Photo: Fredrikke Wiheden / Visitnorway.com
    Mathallen, Oslo .
    Photo: Fredrikke Wiheden / Visitnorway.com

    SPEILSALEN BRITANNIA

    Folk börjar få smak för Trøndelag och matkulturen där. Så pass mycket att regionen hedrats med utnämningen European Region of Gastronomy 2022.

    I lyxigt elegant atmosfär i Speilsalen på Britannia Hotell i Trondheim, kan du uppleva en stjärnbelönad matresa skapad av Christopher Davidsen, officiell världsmästare i kulinarisk konst och silvermedaljör i Bocuse d'Or.

    Speilsalen in Trondheim .
    Photo: Dreyer and Hensley
    Speilsalen in Trondheim .
    Photo: Dreyer and Hensley
  4. CREDO

    Credo i Trondheim har inte bara en Michelinstjärna, de har även fått det första priset från Michelin för hållbarhet 2019.

    Restaurangens unika atmosfär ger dig känslan av att vara på resa genom Trøndelags bondgårdar, sjöar och odlingar.

    Läs mer om topprestaurangerna i Trondheim.

    Credo, Trondheim .
    Photo: Geir Mogen / Credo
    Credo, Trondheim .
    Photo: Geir Mogen / Credo

    Något av det mest unika med norska mattraditioner är att maten ofta kommer direkt från producenten till tallriken.

    Kvitnes farm in Vesterålen .
    Photo: Magga og Anders AS
    Kvitnes farm in Vesterålen .
    Photo: Magga og Anders AS

    Kvitnes Gård

    Stjärnkockar och topprestauranger är inte bara ett storstadsfenomen...

    Kvitnes gård i Vesterålen i Nord-Norge får du lyxig mat i hemtrevlig atmosfär. Med några av världens bästa råvaror, tillagade av en av Norges främsta kockar, Halvar Ellingsen, kommer du serveras en måltid du sent ska glömma.

    För liknande högklassiga (och hållbara!) matupplevelser i lantlig idyll, boka bord hos Boen gård nära Kristiansand eller Engø gård i Vestfold.

    Food at Kvitnes gård in Vesterålen .
    Photo: Magga og Anders AS
    Food at Kvitnes gård in Vesterålen .
    Photo: Magga og Anders AS
  5. På Norges exklusiva och traditionsrika hotell och restauranger kan du utforska första rangens lokala matkultur, som fisk- och skaldjur eller råvaror från fjället, med helt vilda smaker!

    Några av landets mest kända kockar, som fjällmatsexperten Arne Brimi (på bilden), håller till i Vianvang i Lom eller Bocuse d'Or-vinnaren Ørjan Johannessen, vars matkonst du kan njuta av i Bekkjarvik i Austevoll i Fjord Norge (Vestlandet).

    Läs mer om att göra en resa i lantlig lyx här.

    Vianvang .
    Photo: Brimi.no
    Vianvang .
    Photo: Brimi.no

Tack vare våra saftigt smakrika äpplen, ligger Norge på världstoppen i tillverkning av cider. Speciellt i Hardanger, landets främsta region för hantverkscider. Sider frå Hardanger (cider från Hardanger) är en skyddad ursprungsbeteckning - på samma sätt som Champagne.

Cider from Hardanger .
Photo: Visit Hardangerfjord / Anders og Magga AS / Trigger Oslo / Visitnorway.com
Cider from Hardanger .
Photo: Visit Hardangerfjord / Anders og Magga AS / Trigger Oslo / Visitnorway.com
  • I Nord-Norge serveras ofta renkött och fisk och skaldjur av bästa slag på mysiga, lokala restauranger, som Til Elise i Tromsø och Umami i Harstad. 

    Häng med och fiska kungskrabba i Kirkenes och upplev smaken av den helt nykokt, eller prova den världsberömda skreien i Lofoten och Vesterålen.

    King crab .
    Photo: Shigeru Ohki / nordnorge.com
    King crab .
    Photo: Shigeru Ohki / nordnorge.com

    Som du kan se gömmer den norska matkulturen på många spännande överraskningar, även för gottegrisar...

    “Lefse” with brown cheese .
    Photo: Heidal Ysteri
    “Lefse” with brown cheese .
    Photo: Heidal Ysteri
  • Smaken av Norge

    Norge har smaker som både glädjer och utmanar dina smaksinnen.

    
     

    Ta del av våra topperbjudanden

    Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

    Your Recently Viewed Pages

    Tillbaka till toppen