Hitta din norska favoritbulle
Varning: farligt goda
Mellanmål? Kalas? Belöning efter en tuff dag? Eller bara något snabbt att äta på vägen till jobbet?
En bulle sviker aldrig.
Norrmännen älskar verkligen sina bullar – eller ”boller” som de kallar dem.
Känner du doften av kardemumma?
Ta bara lite extra smör och socker, och massor av kanel...
...och vips så har du den klassiska kanelbullen eller snurran.
Idag kan du äta bulle med russin, choklad, kola, pistasch och brunost...
…eller med härliga färska bär.
Här kommer solen!
I Nord-Norge firar man solens återkomst efter vintern med så kallade solboller.
I början av december gör så en viss ingrediens entré: saffran!
Precis som vi svenskar firar norrmännen Lucia den 13 december med att baka lussekatter.
Det kan vara svårt att bara äta en, men vem har sagt att man måste begränsa sig?
En annan favorit är skolebrød – stora bullar fyllda med krämig vaniljsås som toppas med glasyr och kokos.
Men en bulle kan också bli ett modestatement. Våren 2020 gjorde Oslotjejen Nicoline Lysholm succé på Instagram med sina Skillings – kanelsnurror med rosa glasyr.
Det tog bara några dagar innan folk stod i kö för att få tag på dem.