Skip to main content

Shopping

Intresset för skandinavisk design har vuxit kraftigt de senaste tio åren, och Norge är inget undantag – mycket tack vare lokala designer som kombinerar traditionella material som trä, läder och ull med modern design. Liksom i Sverige lägger norsk design stort fokus på funktionalitet och minimalism, men man ger även stort utrymme åt starka färger.

Norway Designs och Pur Norsk är två exempel på affärer med heminredning av lokala designer och tillverkare. Den som vill ta hem varma souvenirer passar såklart på att handla en äkta norsk kofta, mössa eller vantar av bästa ull. 

Även om norsk design blomstrar finns det också gott om affärer med internationellt mode, särskilt i de större städerna. I Oslo rekommenderas affärerna runt Egertorget och Akersgata. Norges näst största stad Bergen är känd för sina unika modebutiker, och i Stavanger och Trondheim hittar du både internationella affärer och inhemska butiker med lokala märken som ofta speglar den norska naturen.

Sportmode

Sport- och friluftsaktiviteter som vandring, cykling, skidåkning och fiske är som bekant omåttligt populära i Norge. I norska affärer hittar du nya och moderna sportkläder i alla möjliga färger och former. Norrmännen är även lite kräsna när det gäller utrustning, och många ställen erbjuder ett brett utbud av tillbehör.

Troll och lamm

Typiskt norska souvenirer som troll, glas, smycken och får- och renskinn finns att köpa på de flesta turistställen. Det går utmärkt att ta med sig hem norska delikatesser som korv, fenalår (torkad och saltad fårfiol), ost och drycker.

Är du bosatt utanför Norden kan du begära tillbaka moms från mer än 4 000 affärer som skyltar med Taxfree. Momsen betalas ut på ställen som flygplatser, färjor och vid väggränser. Observera att man bara kan begära tillbaka momsen på varor som ska föras ut ur landet. Det gäller alltså inte mat man äter eller tjänster man använder under vistelsen i Norge.

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Börja fönstershoppa här

Använd filterfunktionerna nedan och sök bland alla tips och erbjudanden.

Upptäck mer

Nyligen besökta sidor