Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Shopping

Konsten att shoppa i Norge
Är du nyfiken på design och mode från Norge? Då har du en del att stå i – både på städernas större shoppinggator och i de mindre, udda butikerna.
Oslo
Shopping i Oslo.
Photo: CH / Visitnorway.com

Intresset för skandinavisk design har vuxit kraftigt de senaste tio åren, och Norge är inget undantag – mycket tack vare lokala designers som kombinerar traditionella material som trä, läder och ull med modern design. Liksom i Sverige lägger norsk design stort fokus på funktionalitet och minimalism, men man ger även stort utrymme åt starka färger.

Typiska norska koftor, mössor och vantar passar perfekt för alla som vill ta med hem varma souvenirer av bästa ull. Norway Designs och Pur Norsk är två exempel på affärer med heminredning av lokala designers och tillverkare.

Även om den norska designmarknaden går framåt finns det också gott om affärer med internationellt mode, bland annat runt Egertorget och Akersgata i Oslo. Norges näst största stad Bergen är känd för sina unika modebutiker, och större städer som Stavanger och Trondheim har ofta modemässor med lokala märken som speglar naturen.

Sportmode

Sport- och friluftsaktiviteter som vandring, cykling, skidåkning och fiske är som bekant omåttligt populära i Norge. I norska affärer hittar du nya och moderna sportkläder i alla möjliga färger och former. Norrmännen är även lite kräsna när det gäller utrustning, och många ställen erbjuder ett brett utbud av tillbehör.

Ad

Troll och lamm

Mer traditionella souvenirer som troll, glasdesign, lokala smycken och får- och renskinn finns att köpa på de flesta turistställen. Det går utmärkt att ta med sig hem norska delikatesser som korv, fenalår (torkad och saltad fårfiol), ost och drycker.

Är du bosatt utanför Norden kan du begära tillbaka moms från mer än 4 000 affärer som skyltar med Taxfree. Momsen betalas ut på ställen som flygplatser, färjor och vid väggränser. Observera att man bara kan begära momsen tillbaka på varor som förs ut ur landet. Det gäller alltså inte mat man äter eller tjänster man använder under vistelsen i Norge.

Värt att kolla in

Börja fönstershoppa här

Använd filterfunktionerna nedan och sök bland alla tips och erbjudanden.

×
Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen

Ad
Ad
Ad
Ad