Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Oslo
Pur Norsk.
Photo: CH - visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Konsten att shoppa i Norge

Norge hänger såklart med i Skandinaviens mode- och designtrend, och har blivit en eftertraktad shoppingdestination i Europa.

Så vad ska man ta med sig hem från Norgeresan? Tja, det beror på din budget – hur man än vrider och vänder på kronorna kan Norge naturligtvis inte räknas som ett lågbudgetland. Men det går faktiskt att hitta några riktiga pärlor, även med begränsade tillgångar – så länge du vet vad du är ute efter.

Intresset för skandinavisk design har vuxit kraftigt de senaste tio åren, och Norge är inget undantag. Många unga formgivare kombinerar traditionella material som trä, läder och ull med modern design. Den som har stålar att göra av med rekommenderas spana efter möbler, belysning, mattor och andra inredningsobjekt med typisk skandinavisk minimalistisk design.

Mode är också stort bland unga norska kreatörer. De senaste åren har flera norska klädmärken fått mycket uppmärksamhet utomlands. Skandinaviskt mode kännetecknas av funktionalitet, minimalism och ljusa färger – kanske på grund av de långa, mörka vintrarna. Norge har även en lång tradition av stickning, och du har alla chanser att hitta ull och stickat av ull i bästa kvalitet.

Även sportkläder framställs ibland av ull. Norrmännens förkärlek för naturupplevelser återspeglas i ett stort antal lokala producenter som framställer vandringsutrustning och frilufts-, jakt- och skidkläder av högsta kvalitet. Kläderna är ofta anpassade till kyligare breddgrader.

Även om Norge är dyrt går det att göra vissa kap. Du kan hitta till exempel hitta vissa schweiziska märkesklockor till förmånliga priser.

Många turistorter säljer souvenirer som troll, smycken, get- och renskinn och glas. Vissa norska specialiteter som korv, fenalår (traditionell torkad och saltad fårfiol), ost och drycker går utmärkt att ta med sig hem.

Är du bosatt utanför Norden kan du begära tillbaka moms från mer än 4 000 norska affärer som skyltar med Tax Free-logotypen. Momsen betalas ut på olika ställen i landet som flygplatser, färjor och vid väggränser. Observera att man bara kan begära momsen tillbaka på varor som förs ut ur landet. Det gäller alltså inte mat man äter eller tjänster man använder under vistelsen i Norge.

Topptips

Börja fönstershoppa här

×

Läs också

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen

Ad
Ad
Ad
Ad