Skip to main content

Trollstigen: Se vad som är stängt och vad som är öppet

Området kring Trollstigen har haft många stenras. Av säkerhetsskäl är därför Trollstigen avstängd under 2024, men du kan fortfarande besöka den berömda platån.

Alternativ resväg till Trollstigenplatån

På grund av hög risk för stenras har kommunen Møre og Romsdal bestämt sig för att stänga den populära vägen Trollstigen, som leder till Åndalsnes, under resten av 2024. Observera att det är förbjudet att köra bil, cykla eller vandra i det avstängda området. Vägen är bara öppen fram till Trollstigfoten (“Trollstigen Foothill Viewpoint”, det vill säga foten av Trollstigen).

Däremot kommer Trollstigens spektakulära utsiktsplats förbli öppen. Du kan köra dit från Geiranger/Valldalssidan, men parkera endast i avsedda områden. Caféet på toppen och Trollstigen Gjestegård i Isterdalen kommer att hålla öppet.

Du kan också se utsikten över Trollstigen från parkeringen vid Trollstigfoten i Isterdalen.

Reseinformation mellan Geiranger och Åndalsnes

Kör norrut från Geiranger till färjan Eidsal-Linge. Från Linge fortsätter du västerut via Sjøholt till E39 och E136 mot Åndalsnes. Resan tar cirka 2 timmar och 40 minuter, inklusive färjeturen.

Norges nationella turistvägar

Trollstigen är en av Norges 18 nationella turistvägar. Turistvägarna erbjuder hisnande utsiktspunkter, fantastiska konstinstallationer och några av världens bästa toaletter (artikel på norska).

Turistvägarna går längs kusten och genom berg och dalar i några av Norges vackraste områden.

De nationella turistvägarna

Det här är några av Norges vackraste bilvägar!

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Nyligen besökta sidor