Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway

"De syv søstrene", Geirangerfjorden, Møre og Romsdal

Geirangerfjorden

Fjord i sagomiljö

Den djupblå UNESCO-skyddade Geirangerfjorden omges av magnifika, snötäckta fjäll, vilda vattenfall och grönskande natur.

Man måste vara extremt blasé för att inte imponeras av den storslagna naturen i Geiranger. Om det inte vore för just den sagolika miljön skulle väl knappast någon envisas med att bygga hus på de branta bergssidorna och tjäna sitt levebröd här.

Vattenfall dundrar ner nästan lodrätt från bergen och klippor omges med glittrande dimslöjor, vars enda uppgift verkar vara att skapa skiftande regnbågar som fyller betraktaren med förundran. Till de mest berömda fallen hör De syv Søstrene ("de sju systrarna"), Brudesløret ("brudslöjan") och Friaren.

Naturälskare har otaliga anledningar att besöka Geirangerfjorden. Upplev landskapet på sightseeingturer, strosa omkring i de vackra omgivningarna eller få ett nytt perspektiv på fjordarna i kajak. Andra populära aktiviteter är fiske, forsränning och cykling.

Ett måste i området är Trollstigen, den branta bergsvägen som slingrar sig upp bland bergen förbi vattenfall. De trånga kurvorna är minst sagt respektingivande och alltid lika fascinerande. Vägen öppnades 1936 och är en uppvisning i ingenjörskonst, byggd med de enklaste verktyg under det kärva 30-talet.

Områdets unika natur härstammar från den senaste istiden, när glaciärerna mejslade fram djupa fjordar och formade de höga bergen. Det är knappast förvånande att Geirangerfjorden ofta finns på listor över de mest spektakulära platserna i världen.

Trollstigen National Tourist Route, Geiranger
Nationella turistvägen Geiranger – Trollstigen
Øyvind Heen - Visitnorway.com
Historic mountain farm Skageflå, Geiranger
Historisk fäbod i Skageflå, Geiranger
Yancy Caldwell/Matador Network/www.fjordnorway.com
Geiranger
Picknick vid Geirangerfjorden
CH/Visitnorway.com
Kayaking in Geirangerfjord
Kajakpaddling i Geiranger
Terje Rakke/Nordic life - Visitnorway.com
Ad

Aktiviteter


Boende


Mat och dryck

Reseinformation

Med flyg:
  • Det går flera dagliga flyg från Norges större städer till Ålesunds flygplats Vigra, som är den närmaste flygplatsen.
Med buss:
  • Det går dagliga expressbussar till Geiranger från Oslo, Trondheim och Bergen.
Med tåg:
  • Det går dagliga tåg från Oslo (ungefärlig restid 5,5 timmar) och Trondheim (ungefärlig restid 4-5 timmar) till Åndalsnes, som är den närmaste järnvägsstationen.
  • Det finns en bussförbindelse från Åndalsnes till Ålesund och Sjøholt året runt, och från Trollstigen till Valldal och Geiranger på somrarna.
Med färja:
  • Sommartid kan du ta Hurtigruten från Bergen till Geiranger. På vintern går Hurtigruten till Ålesund, men inte in i Geirangerfjorden. Istället kan man ta buss från Ålesund till Geiranger.

Fler förslag

Börja semesterplaneringen här!

×

Läs mer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad