Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
640x1060 mobil Trolltunga
Trolltunga.
Photo: ©Trolltunga Active
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Lysande utsikter och blå is

Från själva fjorden till Folgefonnaglaciären och den ikoniska klippan Trolltunga – Hardanger bjuder på några av Norges mest hisnande utsikter. Regionen är också känd för sina fruktträd, särskilt när de står i full blom om våren.

«En specialitet i Norge är alla spektakulära klippformationer som erbjuder underbar panoramautsikt och perfekta fotomotiv. En av de bästa är Trolltunga», skriver Lonely Planet. 

Den svindlande höga klippavsatsen sticker ut som en tunga 700 meter över sjön Ringedalsvatnet i Odda, och är ett populärt utflyktsmål för folk från hela världen. Och det är bara en av många fantastiska platser längs Hardangerfjorden.

Hardangerfjorden, som sträcker sig från Atlanten till Hardangervidda, är världens fjärde längsta fjord och den näst längsta i Norge. Landskapet kan verka vilt och utmanande, men det finns en utmärkt infrastruktur med välmarkerade stigar, hotell och stugor där du kan övernatta.

Du kan till exempel gå på guidad tur på Folgefonnaglaciärens blå is, eller följa en av de nationella turistvägarna – särskilt utvalda bilvägar som går genom Norges mest natursköna delar.

Om du vill utforska fjorden kan du välja mellan en av de många sightseeingturer som erbjuds, eller helt enkelt hyra kajak. 

Hardangerregionen är rik på kulturella traditioner. Håll utkik efter norska ikoner som Hardangerfiolen, broderier och regionens bunad (Norges nationaldräkt).

Under 1200-talet började munkar från England odla äppelträd i Hardanger, och idag kommer 40 procent av all norsk frukt från området kring Hardangerfjorden. Den mest kända produkten från Hardanger som görs på äpplen är den starka äppelcidern. Hjort, ren, fisk och lamm är andra lokala specialiteter.

The Steindalsfossen waterfall, National Tourist Routes Hardanger
Steinsdalsfossen.
Photo: Bjørn Andresen_Statens Vegvesen
Cider tasting, Lekve Gård, Hardangerfjord
Lekve Gård.
Photo: CH - Visitnorway.com
Fruit trees and the Hardangerfjord surrounded by mountains and green fields
Hardangerfjorden.
Photo: Sverre Hjørnevik / www.fjordnorway.com
Folgefonna
Folgefonna.
Photo: Reisemål Hardanger Fjord / Désiré Weststrate

Aktiviteter


Boende

Mat och dryck

Reseinformation

Med flyg:
  • De närmaste internationella flygplatserna finns i Bergen och Haugesund.
Med tåg:
  • Det finns inga tåg som tar dig hela vägen till Hardangerfjord, men du kan ta Bergenbanen som drivs av NSB (Norges statliga järnväg) från Oslo till Geilo, Voss eller Bergen, och fortsätta med buss till Hardangerfjord.
Med buss:
  • Det går många expressbussar till Hardanger från många norska städer.
Med färja:
  • Det går dagliga expressbåtar från Bergen till byn Rosendal, som ligger vid Hardangerfjordens södra strand.
  • I Hardangerfjordregionen går det båtar som erbjuder guidade rundturer och som stannar på ställen som Herand, Utne, Lofthus, Kinsarvik och Ulvik.

Fler förslag

Börja semesterplaneringen här!

×

Läs också

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen