Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Boende

  Scandic Hotels – i alla större städer från norr till söder

  Nordic Choice Hotels – en annorlunda hotellkedja

  Thon Hotels – boende med fantastisk frukost

  Radisson Blu Hotels – upptäck Norges bästa resmål

  Citybox – moderna och prisvärda hotell med centralt läge

  DanCenter – din expert på stugor i Norge

  Norgesbooking – boka den perfekta stugan i Norge

  Campcation –  Boka camping över hela Norge med Campcation

 • Resor inom Norge

  Vy – det ska vara lätt att resa grönt

  SJ NORD – äventyret börjar på tåget

  Vy express – bussresor över hela Norge

  NOR-WAY Bussekspress – res grönt med Norges expressbussar

  DFDS – Europas ledande färjeoperatör 2012-2021

  AutoEurope – smidigaste biluthyrningen

  Rent-A-Wreck – det smarta hyrbilsalternativet

  Arctic Campers – hyr husbil i Norge

  Cabin Campers – en stuga på fyra hjul

  Widerøe – Skandinaviens största regionala flygbolag

 • Rundturer

  Hurtigruten – världens vackraste sjöresa

  Fjord Tours – upptäck Norge i et nøtteskall® med en biljett

  Authentic Scandinavia – spännande Norgeresor

  Up Norway – skräddarsydda resor

  Norrøna Hvitserk – äventyrsresor och expeditioner

  Brim Explorer – Tysta fjordturer med eldriven katamaran

  Fjord Travel – Hållbara flerdagarsturer

  Go Fjords - turer och aktiviteter över hela Norge

  50 Degrees North – oförglömliga, skräddarsydda turer i Norge för mindre grupper

  Discover Norway – skidåkning, cykling och vandringsturer i Norge

  Norwegian Holidays – billiga paketresor med Norwegian: Flyg, hotell och hyrbil

  Booknordics.comaktiviteter, safari, dagsturer, expeditioner, stugor och äventyrsboende

  Stromma – sightseeing, utflykter och upplevelser med buss, båt och tåg.

 • Offers

Search
or search all of Norway

Ta trapporna till toppen

Oppstemten to Mount Ulriken in Bergen .
Photo: Visit Bergen / Casper Steinsland / VisitBergen.com
Oppstemten to Mount Ulriken in Bergen .
Photo: Visit Bergen / Casper Steinsland / VisitBergen.com

Bara några steg till...

Benen börjar bli ordentligt slitna, men ge inte upp!

Oppstemten to Mount Ulriken in Bergen .
Photo: Visit Bergen / Casper Steinsland / VisitBergen.com
Oppstemten to Mount Ulriken in Bergen .
Photo: Visit Bergen / Casper Steinsland / VisitBergen.com

Trapporna ger inte bara lite extra träning, de är också ett enklare och tryggare sätt att ta sig upp till toppen på.

Midsundtrappene to Rørsethornet in Molde .
Photo: Mattias Fredriksson
Midsundtrappene to Rørsethornet in Molde .
Photo: Mattias Fredriksson

Stanna inte förrän du når toppen! Utsikten du får är värd varenda droppe svett.

Är du redo?

Romsdalstrappa in Åndalsnes .
Photo: Matti Bernitz / Visitnorway.com
Romsdalstrappa .
Photo: Matti Bernitz/Visitnorway.com

Norges allra mest spektakulära trappor bjuder på sagolik utsikt och ordentligt med flås.

Prova några av alla vackra trappor som finns i fjällen lite överallt i landet. På toppen belönas du med hisnande vyer – även om du förmodligen kommer att tappa andan några gånger också på väg upp.

Trapporna gör det lättare och säkrare att komma upp, och kanske ännu viktigare - de skyddar den sårbara naturen. Så håll dig till trapporna, även om lårmusklerna protesterar. Och se för all del till att stå stadigt när du stannar till för att njuta av utsikten eller knäppa några bilder, så du inte riskerar att snubbla.

Geirr Vetti är VD för Stibyggjaren, ett företag som bygger vandringsspår och har mer än 300 norska projekt på meritlistan. När det ska konstrueras trappor i fjällen brukar de anställa sherpor från Nepal. Här följer Vettis rekommendationer på några av Norges längsta och mest spektakulära vandringsleder med trappor.

 1. 1. Flørli-trappan i Lysefjord

  Flørli-trappan ovanför Lysefjord är en av världens längsta trätrappor. De 4 444 stegen tar dig från Flørli och hela vägen upp till sjön Ternevatnet, 740 meter högre upp. Om du vill göra en rundtur kan du gå tillbaka längs den 100 år gamla rallarvägen. Det är en krävande tur, så se till att förbereda dig ordentligt.

  Fler förslag i området: Ta färjan till den lilla byn Flørli. Här hittar du både restauranger och boendemöjligheter. Det finns också en mängd andra vandringsleder i omnejden, och de klassiska turerna till Preikestolen och Kjerag finns båda inom räckhåll. Närmsta storstad är Stavanger.

 2. 2. Midsundtrappene i nordväst

  Midsundtrappene på Otrøya och Midøya i Nordvest består av flera olika vandringsleder byggda i sten av sherpor från Nepal.

  • Rørsethornet: Turen upp till Rørsethornet (659 meter över havet) har den längsta trappan med sina 2.200 trappsteg. Du belönas med panoramavyer över havet och skärgården, men tänk på att vissa partier är rätt så branta.
  • Digergubben: En lite mindre krävande vandring än till Rørsethornet. Här är det ”bara” 1.400 trappsteg för att nå toppen på 527 meters höjd. Den här vandringen kan kombineras med en tur till Midsundhornet.
  • Bløkallen: Med sitt läge mellan fjord och hav ger den här turen fantastiskt fin utsikt. Första delen består av stentrappa medan andra är mer traditionell fjällstig.
  • Aksla och Akslahornet: En brant och luftig tur där de allra brantaste partierna gjorts till via ferrata med kedjor. Från toppen finns en annan stig som leder Digergubben.

  Fler förslag i området: Ta en tur till ”rosornas stad” Molde eller Ålesund, som är känd för sin speciella jugendarkitektur. I närheten hittar du också Atlanterhavsveien, som ofta har kallats världens vackraste bilsträcka.

 3. 3. Helgelandstrappa i Nord-Norge

  Helgelandstrappa i Mosjøen är Norges längsta stentrappa, och de 3 000 stegen tar dig upp på det 818 meter höga Øyfjellet i Helgeland. Om du tycker benen har jobbat tillräckligt på vägen upp kan du alltid ta dig ner med regionens längsta zipline, som går över laxälven Vefsna. Du landar i trädgården hos Fru Haugans, Nord-Norges äldsta hotell.

  Fler förslag i området: Mosjøen har en samling vackra gamla trähus som förtjänar uppmärksamhet. Du kan också prova Mosjøens via ferrata, fiska lax eller åka på forsränning i Vefsnaälven. Alternativt kan du göra en guidad tur av den 500 meter långa grottan Øyfjellgrotta. Du hittar allt detta längs E6.

 4. 4. Prestholtstien i Geilo

  Hallingskarvetbergen reser sig som en enorm, förstenad våg på Hardangervidda, en av Norges största bergsplatåer som ligger i närheten av Geilo. Från den idylliska gården Prestholtsetra har du ungefär en kilometer – runt 2 500 trappsteg – att ta itu med innan du får njuta av den underbara utsikten. Följ samma spår tillbaka eller fortsätt på den 6,5 kilometer långa vandringen längs Prestholtstien.

  I Eggedal, mindre än två timmar bort, kan du klättra uppför trappan längs den vackra Madonnastien, som har utsetts till Norges populäraste vandringsled.

  Fler förslag i området: Geilo har fantastisk vandrings- och cykelterräng med möjligheter till mängder av roliga aktiviteter, till exempel mountainbike i skidbackarna i Geilo Summer Park. Besök ett mysigt utomhusmuseum eller ta ett dopp i bassängen på något av fjällhotellen. Avsluta med ett besök på ostfabriken i Hol och deras butik.

 5. 5. Oppstemten till berget Ulriken i Bergen

  Om du tar dig an bergstoppen Ulriken till fots i stället för att åka upp med linbanan har du 290 meter och 1 300 trappsteg att se fram emot. Väl uppe väntar en enastående utsikt över Bergen med omnejd. Du kan alltid ta linbanan på vägen tillbaka, eller susa ner med zipline.

  Stentrappan som följer Stoltzekleiven upp till Sandviksfjellet en bit utanför stan är ett något enklare alternativ med bara 800 steg. Det är ett populärt motionsområde för lokalbefolkningen, och varje år hålls löpartävlingar här. Vad får du för tid?

  Fler förslag i området: Bergen är Norges näst största stad med många attraktioner, till exempel hansahamnen Bryggen, som är listat som världsarv av UNESCO. Staden kallas ofta ”porten till fjordarna” med sitt läge nära de fantastiska Sognefjorden och Hardangerfjorden.

 6. 6. Vegatrappa i Nord-Norge

  På UNESCO-ön Vega har lokalbefolkningen själva byggt en imponerande trätrappa i naturen. Efter nästan 2 000 trappsteg 450 meter högre upp kan du andas ut. Du har då nått toppen av berget Ravnfloget och har panoramautsikt över havet och öarna längs kusten.

  Fler förslag i området: På Vegaöarna håller man en gammal tradition vid liv: Man har byggt holkar till områdets ejdrar och samlar in fjäderdun från övergivna ejderbon. Åk gärna och titta på de här speciella fågelbona. Andra sommaraktiviteter är kajakpaddling, cykling och via ferrata-klättring (bland annat till Ravnfloget).

 7. 7. Sherpatrappan i Tromsø

  I Tromsø förbinds Fløyvegen (85 meter över havet) och linbanan Fjellheisen (421 meter över havet) av en stentrappa med 1 300 steg. Du kan alltså välja om du vill gå upp, eller ner, eller både upp och ner.

  Fler förslag i området: Universitetsstaden Tromsø har ett livligt nöjesliv med allt från spännande restauranger till intressanta museer. Det är också nära till flera friluftsområden som erbjuder mängder av aktiviteter: Lyngen, Sommarøy, Kvaløya och Senja.

 8. 8. Reinebringen i Lofoten

  Denna krävande men givande vandringsled går upp till Reine, en riktig pärla i södra Lofoten – men den som lider av höjdskräck bör se sig om efter en lättare tur! Efter hundratals branta trappsteg mellan vilda bergstoppar lär utsikten över Vestfjorden och de små fiskebyarna Reine och Hamnøy få hjärtat att ta ett extra skutt. Ta säkerheten på allvar och gör bara turen när det är fint väder.

  Fler förslag i området: Besök några av Lofotens pittoreska fiskebyar och konstgallerier, eller upptäck omgivningarnas vita sandstränder och pampiga fjäll. Ta en kurs i bergsklättring, surfing eller dykning, passa på att fiska eller hyr kajak.

 9. 9. Ruiplassen i Dalen, Telemark

  I Dalen, som ligger i Telemark, kan du klättra upp för den branta, 810 steg långa trappan till den gamla gården Rui. Det är en tur med historiska rötter, och längs vägen kan du bekanta dig med de så kallade Rui-jentene, två speciella systrar som var knappt 120 centimeter långa i strumplästen. Trots kärva förhållanden bodde de kvar här hela livet. De lämnade faktiskt bara Telemark en enda gång i livet - när de blev inbjudna att besöka kungen i Oslo!

  Fler förslag i området: Efter resan kan du koppla av i den unika panoramabastun Soria Moria vid Bandaksjön eller bo på det anrika hotellet Dalen. Telemarkskanalen slutar här, så det är en utmärkt idé att ta sig hit med båt genom slussarna.

 10. 10. Rødøyløva på Helgelandskysten

  Vandringen upp till ståtliga Rødøyløva på ön Rødøy är en av de vackraste turerna du kan göra längs den nationella turistvägen Helgelandskysten. Mer än 1 000 trappsteg hjälper dig upp till toppen, där en oslagbar utsikt breder ut sig över tusentals små öar, rev och vita sandstränder. Turen blir extra magisk under midnattssolen.

  Fler förslag i området: Rødøy är ett paradis för kajakpaddling, och glaciären Svartisen ligger bara en kort bilresa bort.

 11. 11. Munketreppene i Hardanger

  Gå upp för Norges äldsta stentrappa. Dessa 616 trappsteg byggdes av engelska cisterciensermunkar i början av 1200-talet. Syftet var att förbättra vägen mellan Hardangerfjorden och bergsplatån Hardangervidda. De lade också grunden till fruktodlingarna som ännu idag förknippas med den idylliska byn Lofthus. Trappan utgör en del av Drottning Sonjas vackra vandringsled, som går mellan Kinsarvik och Lofthus.

  I Hardangerfjord kan du också passa på att ta de 2 000 stegen i sherpatrappan längs Buførevegen, en historisk pilgrimsled mellan Reisæter och Botsvatnsjön.

  Fler förslag i området: Hardanger erbjuder åtskilliga aktiviteter och vandringsleder, däribland den ikoniska turen till Trolltunga. Besök gärna några av områdets intressanta museer och pittoreska fruktträdgårdar, som är särskilda kända för sin ciderproduktion.

Vandra i en av landets alla fantastiska dalgångar, eller få upp pulsen ordentligt med våra 10 tips för adrenalinsökare. Skräddarsy din perfekta resa med Up Norway!

Lämna platsen som du fann den

Norge är känt för sin fantastiska natur med dundrande vattenfall, kristallklara fjordar, majestätiska berg och spektakulära glaciärer. Det är en prioritet att hålla det så, både för lokalbefolkningens och turisternas skull.

Tänk på att göra ett så litet fotavtryck som möjligt. "Lämna platsen i samma skick som du skulle skulle vilja hitta den" är mottot som gäller vare sig du är ute i naturen eller besöker en liten fiskeby.

Res med omtanke i Norge

Utforska Norge steg för steg

Upptäck fler vandringsleder med häftiga trappor.

Vandringsturer
Stoltzekleiven er en bratt steinlagt tursti og trapp med ca. 908 trappetrinn i Bergen opp mot Sandviksfjellet. Stoltzen er en av de mest populære… Read more
Stoltzekleiven
Viewpoint Rampestreken is a fantastic experience. The lookout is 537 meters above sea level, and Åndalsnes is beneath your feet. Continue to the top… Read more
Hike to Rampestreken
Dette er et av våre absolutte favorittfjell i området rundt Hjørundfjorden av flere grunner. En av dem er utsikten fra toppen, hvor du ser hele veien… Read more
Guidet tur til Saksa
Står Romsdalseggen på din bucket list? Om ikke, så bør du sette den på lista, og ta deg en tur for å oppleve Norges fineste vandringstur sammen… Read more
Romsdalseggen med guide fra Hotel Aak
Gå fra Montana og opp til toppen av Ulriken, det høyeste av Bergens syv fjell. En populær tur både for Bergensere og tilreisende. Read more
Fjelltur opp Ulriken
Opplev Trollstigen til fots! Før bilveien ble åpnet i 1936 var dette den viktigste ferdselsvegen mellom Romsdal og Sunnmøre, og her gikk man med… Read more
Trollstigen - Kløvstien (858 m.o.h.)
Kvernberget er et mye brukt turterreng i bynært område. Lett tur opp, både via sherpatrapper og vanlig sti. Fra toppen av Kvernberget er det… Read more
Kvernberget (205 m.o.h.)
Gå verdens lengste tretrapp. Få verdens fineste utsikt! Hver lørdag og søndag i sommer tar Rødne Fjord Cruise deg med på en herlig dagstur til… Read more
Dagstur til Flørlitrappene
Rørsethornet med sine 3200 trinn ligger på Otrøya i Midsund vest for Molde. Her ligger fjellene "i havet" og trappene opp til Rørsethornet blant de… Read more
Midsundtrappene - Rørsethornet - Verdens lengste sammenhengende steintrapp!
En av de mest populære fjellturene i Norge, Reinebringen, ligger i Moskenes kommune. Read more
Fjelltur til Reinebringen (448 moh.)
Turen opp Romsdalstrappa til utsiktspunktet Rampestreken (537 m.o.h.) er blitt en av de mest populære turene i området. Turen er godt tilrettelagt og… Read more
Fottur til Rampestreken
Topptur til Malmangernuten, der du på toppen får flott utsyn over Rosendal og nabobygdene i grenselandet mellom Sunnhordland og Hardanger. Read more
Malmangernuten frå Rosendal
Berget Aksla med utsiktspunkterna Fjellstua och Kniven är en av Ålesunds största attraktioner. Härifrån har man en fantastisk utsikt över staden, med… Read more
Aksla & Fjellstua Utsiktspunkt
Bløkallen (524 moh) på Midøya tilbyr fantastisk utsikt der den ligger mellom havet og fjorden. Bløkallen er en av de fire Midsundtrappene, på Otrøya… Read more
Midsundtrappene - Bløkallen
Tursti, der du på toppen av Melderskin kan nyte ei storslått utsikt mot havet, fjordar og fjell, og Folgefonna. Read more
Melderskin - "Dronninga blant Sunnhordlandsfjella"
Få himmelvid utsikt over by, hav og øyer og samtidig få trimmet lårmusklene i en eller flere av de flotte stein- og tretrappene på Helgeland. Read more
Trappetrim i Helgelands 7.000 trapper
Bløkallen (524 moh) på Midøya i Misund gir deg fantastisk utsikt mot have, gjord og fjell. Dette er en av de fire Midsundtrappene, bygget av sherpaer… Read more
Midsundtrappene - Bløkallen
«Å klatre i Ravnfloget har vært en drøm for mange. Et barskt fjell som stort sett har vært lekeplass for ravn og havørn.» Ravnfloget Via Ferrata er en… Read more
Ravnfloget Via Ferrata og Vegatrappa
Bli med å gåden spektakulære fjellture over Romsdalseggen sammen med lokale guider som kjenner hver sti og hver stein. Read more
Guidet tur over Romsdalseggen med Norsk Tindesenter
Aksla er en yndet trimtur som ligger 110 moh. på Otrøya i Midsund. Det er 500 trinn opp til utkikksplassen og du bruker rundt 45 minutter tur-retur. Read more
Midsundtrappene - Aksla og Akslahornet
I Øyfjellet, rett utenfor sentrum av Mosjøen, finner du den spektakulære Helgelandstrappa med sine godt over 3.000 trinn, en av de lengste… Read more
Helgelandstrappa i Mosjøen
Viewpoint Rampestreken is a fantastic experience. The lookout is 537 meters above sea level, and Åndalsnes is beneath your feet. Continue to the top… Read more
Template activity listing - Rampestreken
Aksla ligger 110 moh, og det er 500 trinn opp til utkikksplassen. Du bruker rundt 45 min opp og ned. Dette er en yndet trimtur for morgen og… Read more
Midsundtrappene - Aksla & Akslahornet
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
  Lämna platsen som du fann den

  Norge är känt för sin fantastiska natur med dundrande vattenfall, kristallklara fjordar, majestätiska berg och spektakulära glaciärer. Det är en prioritet att hålla det så, både för lokalbefolkningens och turisternas skull.

  Tänk på att göra ett så litet fotavtryck som möjligt. "Lämna platsen i samma skick som du skulle skulle vilja hitta den" är mottot som gäller vare sig du är ute i naturen eller besöker en liten fiskeby.

  Res med omtanke i Norge

  På med kängorna

  Vandring är verkligen för alla! Hitta en tur som passar dig och din dagsform.

  Exklusiva och skräddarsydda resor

  Upptäck fler semesterpaket

  • Trolltunga Hike and Dome Stay by Book Nordics
   Credits
   Trolltunga Hike and Dome Stay by Book Nordics
   Photo: Trolltunga Active
   Glamping på Trolltunga
   Solnedgang og soloppgang fra Trolltunga

   Bli med oss på en spennende tur til Trolltungaplatået og tilbring natten i en komfortabel dome. Middag, frokost og utstyr er inkludert. | Book Nordics

  • Lysefjord Cruise & Hike to Pulpit Rock by Fjord Tours
   Credits
   Lysefjord Cruise & Hike to Pulpit Rock by Fjord Tours
   Photo: Terje Rakke
   Lysefjorden Cruise & Tur til Preikestolen
   Preikestolen og cruise på Lysefjorden

   Nyt synet av majestetiske Preikestolen som ruver over fantastiske Lysefjorden, i et fjordcruise på en stille, helelektrisk båt. Gå i land i Forsand og gå til toppen av ikoniske Preikestolen. Lunsj er inkludert. | Fjord Tours

  • Norwegian Fjords & Glaciers by Authentic Scandinavia
   Credits
   Norwegian Fjords & Glaciers by Authentic Scandinavia
   Photo: Sverre Hjørnevik / Fjord Norway
   Fjorder og isbreer
   Oslo, Bergen, Sognefjorden, Hardangerfjorden

   Reis med tog, båt og buss og opplev Sognefjorden og Hardangerfjorden. Besøk Oslo, Bergen og fjordbygdene Flåm, Balestrand og Ulvik. | Authentic Scandinavia

  • Hike on historic ground by Discover Norway
   Credits
   Hike on historic ground by Discover Norway
   Photo: Jakob Stenqvist / Unsplash
   Fottur på historisk grunn
   Over Dovrefjell på St Olavsvegene

   Vil du kombinere fjelltur med kultur? En tur i et av Norges mest majestetiske fjellandskap. Variert og lett høylandsterreng. Gå på egen hånd uten guide. Pakken inkluderer transport av bagasje, overnatting og måltider. | Discover Norway

  • Beautiful Norway Hike by 50 Degrees North
   Credits
   Beautiful Norway Hike by 50 Degrees North
   Photo: Malik Skydsgaard / Unsplash
   Beautiful Norway Fottur
   Minibusstur til Galdhøpiggen med guidet fottur

   Reis med en førsteklasses 50 Degrees North minibuss, gå opp Galdhøpiggen, Nord-Europas høyeste fjell på 2469 meter over havet. Sjudagers førsteklasses tur i liten gruppe, med Norges beste fotturer. | 50 Degrees North

  • Preikestolen Express Bus by Go Fjords
   Credits
   Preikestolen Express Bus by Go Fjords
   Photo: Go Fjords
   Preikestolen Ekspressbuss
   Rundtur fra Stavanger til en ikonisk tursti

   En av Norges mest populære turer. På bussen vår får du enkel og bekvem transport til og fra Stavanger. Vær oppmerksom på at turen er uten guide, men stien er godt merket med avstandsmarkører. Slapp av og nyt utsikten. | Go Fjords

  • Lysefjord Cruise & Hike to Flørli by Fjord Tours
   Credits
   Lysefjord Cruise & Hike to Flørli by Fjord Tours
   Photo: Aashild Hus
   Lysefjord cruise & fjelltur til Flørli
   Magiske Lysefjorden og fottur i Flørli

   Vil du oppleve vakre Lysefjorden og Flørli? Vi tar deg med på et magisk fjordcruise på Lysefjorden til Flørli, og deretter en uforglemmelig tur opp verdens lengste tretrapp! Lokal, medbrakt lunsj fra Flørli kafé er inkludert. | Fjord Tours

  • Discovery Route by Up Norway
   Credits
   Discovery Route by Up Norway
   Photo: Trolltunga Active
   Discovery Route
   En av Norges mest bærekraftige turer?

   Discovery Route fra 1880-tallet var den aller første eksklusive pakkereisen som ble solgt i Norge. Vi tar deg med på en vakker og variert reise. | Up Norway

  • Geirangerfjord Cruise & Hike to Skageflå by Fjord Tours
   Credits
   Geirangerfjord Cruise & Hike to Skageflå by Fjord Tours
   Photo: Camilla Nordvik
   Geirangerfjorden cruise & Fjelltur til Skageflå
   Geirangerfjorden og Skageflå fjellgård

   Kombiner et fjordcruise på Geirangerfjorden med en tur til Skageflå fjellgård på denne herlige turen! Vi tar deg med på et magisk fjordcruise på Geirangerfjorden til Skagehola, utgangspunktet for en uforglemmelig tur til Skageflå. | Fjord Tours

  ×
  • Filters
   Filter Your Search
   • Show More
   • No available filters
   Clear Filters
  • View
  • Sort By
  Filter Your Search
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
  Back To Top
  Your Recently Viewed Pages

  Tillbaka till toppen