Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
Atlanterhavsvegen Atlanterhavsvegen
Credits
Atlanterhavsvegen.
Photo: Johan Wildhagen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Bila längs vackra vägar

Nordvästra delen av Fjord Norge rekommenderas starkt om du planerar en bilsemester i fin natur. Här hittar du inte bara mängder av natursköna fjordar och öar nära kuststäderna Molde och Kristiansund, utan även två av landets mest spektakulära vägar.

Trollstigen
Trollstigen
Roger Ellingsen/Statens Vegvesen
Molde Panorama
Molde
Einar Engdal
Kristiansund
Kristiansund
Terje Rakke/Nordic Life
Atlantic Road
Nordmøre
Terje Rakke/Nordic Life
Ad

Aktiviteter


Inspiration

Läs mer om livet i den här vackra delen av regionen Fjord Norge.Boende

Mat och dryck


Reseinformation

Med flyg:
  • Molde flygplats, med dagliga direktflyg från Oslo, Trondheim och Bergen, ligger bara sex kilometer från Molde centrum. I anslutning till alla flyg går det flygbussar som stannar vid hotellen i Molde.
  • Kristiansund flygplats ligger åtta kilometer från Kristiansund centrum. Det går inrikes- och utrikesflyg flera gånger om dagen. Flygbussen tar dig till Kristiansund centrum.
Med buss eller bil:
  • Det går dagliga bussar till och från Trondheim, Bergen och Oslo. Inom regionen går det regelbundna lokalbussar.
  • Om du tar bilen från Oslo följer du E6 norrut till Otta i Geiranger och sedan Rv 63 till Åndalsnes. Alternativt tar du E6 norrut till Dombås och sedan E136 mot Åndalsnes.
  • Från Trondheim tar du Fv 680 längs Nordmørekusten via Kyrksæterøra och Aure, där du har utsikt över kustens öar och skär. E39 via Vinjefjord och Halsa är ett bra alternativ om du vill uppleva regionens varierade landskap. Fv 65 via Rindal och Surnadal passerar bergen i Trollheimen och Surnaälven, en av Norges bästa laxälvar.
  • Från Bergen följer du E39 norrut till Vestnes. E39 är bara en av flera spännande vägar du har att välja på om du kör från Bergen, men observera att flera av vägarna går via färjor.
Med tåg:
  • NSB, Norges motsvarighet till SJ, erbjuder dagliga avgångar från Oslo till Åndalsnes, och från Trondheim till Oppdal. Från Åndalsnes och Oppdal kan du fortsätta med buss till Molde och Kristiansund.
Med färja:
  • Hurtigruten anlöper Molde och Kristiansund två gånger om dagen, året runt.
  • Lokala färjor trafikerar fjordarna från tidig morgon till långt in på natten. Det är inte nödvändigt att boka i förväg, men det kan vara bra att vara på färjeterminalen i god tid för att se till att bilen kommer med första färjan, så du inte behöver vänta. Detta är särskilt viktigt under högsäsongen på sommaren, och under stora evenemang.

Fler förslag

Du behöver inte vänta tills du är på plats. Tjuvstarta äventyret redan nu!

×

Läs också

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad