Skip to main content

Mountainbike i Lyngenfjord

Unknown Component
civid: 65717c36073cee3506ff90ab
name: plugins_common_social_share (widget)

Letar du efter en plats där man kan cykla i vild natur utan alltför mycket folk och med den bästa utsikten? Lyngenfjord i norra Norge är ett paradis för avancerade terrängcyklister.

När du cyklar i Lyngenfjord behöver du inte oroa dig för att liftsystemet är ur funktion. Det finns nämligen inga liftar. Här får man antingen cykla eller knuffa och bära cykeln upp till cykelspåren. Vi lovar att det är värt det – utsikten över fjordar, fjäll och glaciärer ger en känsla av total frihet.

Det går mängder av spår från havet och upp i bergen. Kolla in tipsen i Mountain biking guide – selected trails in the Lyngenfjord region (pdf på engelska och norska) innan du ger dig ut. Observera att vandrare också använder stigarna, och att både bönder och renskötare var här långt innan området upptäcktes av cyklister. Var försiktig och visa respekt.

Lugnet i Lyngen

Prova det hisnande vackra spåret i Nord-Lenangen, eller cykla längs stigarna i Lyngseidet, som ligger en kort färjetur från Olderdalen. Det är en bra idé att ta hjälp av en guide som kan visa dig de bästa spåren. Terrängcyklar och fat bikes finns att hyra.

Sociala Storfjord

Skibotn är en välkänd MTB-destinationen med ett stort nätverk av stigar och stor chans att träffa på andra cyklister. Du kan också utforska de vildare delarna av Storfjord, med eller utan guide. I augusti kan du vara med på singletrack-festivalen Skibotn stifestival, som har arrangerats varje år sedan 2013. Festivalen saknar tävlingar, men du kan räkna med massor av annat kul!

Coola Kåfjord

I Kåfjorddalen bakom Birtavarre hittar du några riktigt spännande spår. Det är också den enda platsen i Lyngenfjord där det finns en särskild buss som tar dig och din cykel till cykelspåren som ligger ungefär 700 meter över havet. Vill du ta det lugnt kanske du nöjer dig med att beundra utsikten över bergen från Olderdalen. Guider finns att hyra.

Från Kåfjord kan du också ta färjan till Lyngseidet-spåren.

Nationalparken Nordreisa

Via Lyngenfjords största by Storslett kan du besöka Reisa, som är en av Norges mindre kända nationalparker. Här kan du cykla i underbar natur med utsikt över Nordreisas typiska runda berg. Hyr gärna en guide som kan berätta om landskapet och den lokala samiska kulturen.

Långväga i Lavkaløypa

Den 68 kilometer långa terrängcykelleden Lavkaløypa startar i Hatteng i Storfjord och fortsätter via Kitdal upp cirka 800 meter över havet. Sedan går det utför ner till dalen och slutligen till Skibotn. Det här spåret följer samma väg som cykeltävlingen Lavkarittet.

Nöjen på hög och låg nivå

I Lyngenfjord finner man bergskedjan Lyngsalpene, nationalparken Reisa och ön Skjervøy. Förutom cykling erbjuder regionen mängder av andra utomhusaktiviteter. Vandra under midnattssolen eller spana efter norrskenet, fiska eller prova bungyjump. Åk på fjordsafari eller ta båten till Reisa. Mellan aktiviteterna kan du räkna med att få smaka traktens lokala specialiteter.

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Fler förslag i Lyngenfjord

Börja semesterplaneringen här! Använd filterfunktionerna nedan och hitta fler tips och erbjudanden.

Stora upplevelser på nära håll

Nyligen besökta sidor