Skip to main content

Mountainbike i Hafjell

Hafjell är ett av Norges största resmål för terrängcykling och downhill. Den lokala cykelparken har ett välfungerande liftsystem, ett stort familjeområde och ett enormt nätverk med MTB-spår som lockar cyklister från när och fjärran.

Downhill handlar som namnet antyder om att cykla utför. Helst i extra branta och långa backar. I Hafjell finns både en linbana och en sittlift som tar dig och din cykel upp till toppen.

Utför i Hafjell Bike Park

De 18 backarna i Hafjell Bike Park varierar från breda berg-och-dal-liknande konstruktioner till tekniskt utmanande backar och slingrande singletracks genom skogen.

Alla spår har markerats efter svårighetsgrad, och det finns alternativ för alla förmågor och ambitionsnivåer. Både nybörjare och rutinerade MTB-fantaster är välkomna!

Efter några omgångar i backarna lär du behöva en paus. Kika in på restaurang Skavlen på Mosetertoppen där du kan få i dig en måltid medan du beundrar utsikten över Gudbrandsdalen.

Pumptrack vid Mosetertoppen

Om du kliver av linbanan vid Mosetertoppen kan hela familjen ha kul på cykel, skateboard eller scooter i den stora pumptrackbanan. Här kan alla nivåer vässa sina färdigheter. För barnen finns hinderbanan Funtrack med enklare träkonstruktioner, balansbrädor, broar och gungbrädor.

Cykla i varierad natur

Hafjell har otaliga möjligheter för andra typer av cykling också. Snåriga stigar bland träden, långa grusvägar och bredare vägar finns alla inom räckhåll.

Från Mosetertoppen sträcker cykelspåren ut sig i kilometer efter kilometer åt öster och norr. Söderut ansluter stigarna till Sjusjøen och Lillehammer. Här cyklar du genom ett varierat landskap som går precis vid trädlinjen och ger en fantastisk utsikt över bergen och dalarna.

Hyr utrustning på din LBS

Om du är inbiten mountainbiker vet du säkert att LBS står för "local bike shop". I Hafjell cykelbutik kan du hyra cykel och skyddsutrustning för hela familjen. Här finns allt du behöver vare sig du ska köra downhill, MTB eller vanlig landsvägscykling med elcykel.

Behöver du hjälp med din egen hoj kan affärens cykologer fixa det mesta. Du kan också hyra säkerhetsutrustning.

Lär dig grunderna eller slipa tekniken

Ska du försöka dig på downhill för första gången? Eller vill du utveckla dina färdigheter, eller kanske träna en viss teknik? Hafjells duktiga instruktörer hjälper dig steg för steg, antingen privat eller i grupp.

Ett familjeäventyr

Knappt 20 minuter med bil från Hafjell ligger Lillehammer, som är perfekt för en familjesemester. Här finns många roliga nöjesparker som Hunderfossen och Lilleputthammer, museer som Maihaugen friluftsmuseum och Lillehammer konstmuseum, och massor av evenemang och aktiviteter. Tillsammans med ett gott urval av restauranger och boendemöjligheter har du alla förutsättningar för en rolig semester här.

Se mer på video

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Fler förslag i Hafjell och Lillehammer

Börja semesterplaneringen här! Använd filterfunktionerna nedan och hitta fler tips och erbjudanden.

Stora upplevelser på nära håll

Nyligen besökta sidor