Skip to main content

För dig som besöker Trondheim är en tur längs Den gyllene omvägen ett perfekt alternativ om du vill förgylla resan med en härlig kulturupplevelse i lantlig miljö.

Den här idylliska avstickaren ligger i anslutning till riksvägen E6 i Inderøy, halvön som ligger två timmar norr om Trondheim.

Den gyllene omvägen (Den gyldne omvei) är ett samlingsnamn för mer än 20 småskaliga platser som alla bidrar med förstklassiga mat- och kulturupplevelser över hela den lilla halvön.

Besök en av landets mest nyskapande akvavitproducenter, Inderøy Brenneri på Berg Gård, träffa farmarna och provsmaka prisbelönta ostar på Gangstad Gårdsysteri eller hugg in på en traditionell Inderøysodd (en soppa med köttbullar) i avkopplande miljöer.  

Om du älskar unikt boende har du kommit helt rätt. Øyna Kulturlandskaphotell erbjuder panoramavyer från sängen, rum som ligger invävda i landskapet, lokal mat av allra högsta rang och en häftig takbar med utsikt över Trondheimsfjorden. Det är lätt att förstå varför Fodor 's Travel utsett det här till ett av världens 101 häftigaste hotell.

Mer inspiration hittar du på Den gyllene omvägens officiella webbsida.

Utforska alternativen nedanför, eller gå direkt till:
Aktiviteter | Boende | Mat och dryck | Reseinformation

Mat och dryck

Hitta fler matställen

Aktiviteter

Boende

Hitta till Inderøy

Mer reseinformation finns på Den gyllene omvägens officiella webbsida.
Planera resan till Den gyllene omvägen och Innherred med Entur.

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Fler förslag

Börja semesterplaneringen här!

Upptäck mer

Nyligen besökta sidor