Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Upplev Stavanger med 10 000 steg

Fargegaten, The Colorful Street, in Stavanger .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway
Fargegaten, The Colorful Street, in Stavanger .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway

"Det känns väldigt avslappnat. Det sitter folk och äter glass i solen, det är trevligt."

Elly

Stavanger .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway
Stavanger .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway

"Nu kör vi! Vinden blåser skönt!"

Danny

Låt oss utforska den färgsprakande staden och dess vackra omgivningar!

Stavanger, RIB boat tour .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway
Stavanger, RIB boat tour .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway

Rutt:
ELLY OCH DANNYS STAVANGER

Längd: 10 000 steg

Följ Elly och Dannys rutt genom Stavanger. Det sportiga paret i trettioårsåldern älskar att vandra i vildmarken. Elly är väldigt intresserad av allt som har att göra med matlagning och har till och med skrivit en kokbok. Som par har Elly och Danny minigolf som deras "grej" och de försöker alltid spela en runda eller två på alla nya ställen de besöker.

Sevärdheterna i Stavanger ligger tätt, som gör det lätt att se och göra mycket på kort tid. Följ med på konstvandring och upptäck allt från stora väggmålningar till små konstverk på portar och bussar. Fargegaten (färggatan) är som att kliva rätt in i ett fotografi.

Slappna av med en lång behaglig promenad längs någon av alla vita stränder i Jæren utanför centrum, eller ta en guidad tur på något av stadens museer och lär dig mer om Norges viktigaste industri — olja.

Rutt:
STAVANGERS HÖJDPUNKTER

Längd: 2,7 km

När du besöker Stavanger finns det en del saker du absolut inte får missa! Börja morgonpromenaden från det imponerande Stavanger Konserthus, en av stadens arkitektoniska pärlor, genom Gamla Stavanger förbi vita staket och blommande trädgårdar, innan du kommer till IDDIS Museum, som huserar både Norsk grafisk museum och Norsk hermetikkmuseum.

Bara ett stenkast bort ligger Stavanger hamn. Beundra de gamla hamnlagren, som i de flesta fall ger plats åt livliga restauranger och pubar numer, vilket gör dem till populära fotomotiv. Fortsätt till No 18 kulturkafé där du kan äta lunch i det som antagligen är Stavangers äldsta hus (öve  300 år!). Vänd blicken mot shoppinggatorna och skandinaviska kvalitetsmärken som Oleana, Fjällräven och Chili Chocolate.

Rutt:
HALVDAG I STAVANGER

Längd: 2,2 km

Även om du bara ska vara en snabbis i Stavanger hinner du uppleva stadens viktigaste delar med den här rutten. Vi har den perfekta resplanen för dig. Börja med lunch och en explosion av moderna smaker på den populära vegetariska restaurangen Bellies i östra delen av stan, som är en ny och spännande stadsdel som blivit väldigt populär de senaste åren.

När magen är mätt, gå mot hamnen (till fots eller elektrisk city bike) och följ med på en förbokad ribbåttur för att se sevärdheterna (ok, du får inte så många steg här, men det är en fantastisk tur).

Rutt:
STAVANGER I GATUKONSTENS NAMN

Längd: 2,7 km

Stavanger är en av världens främsta destinationer för gatukonst. NUART har arrangerat årliga gatukonstfestivaler i Stavanger och resultatet imponerar stort på besökare. Konsten varierar från situationistisk, graffiti, post-graffiti, muralism, stencilgraffiti och aktivism. Detta är utan tvekan den mest spännande utvecklingen inom bildkonsten på många år.

Följ med på en gatukonsttur när du är i Stavanger! Rundturen ger dig en fascinerande inblick i stadens gatukonst.

Läs mer på Nuarts Google Arts & Culture-sida (på engelska).

Läs också

Andra städer med 10 000 steg

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen