Skip to main content

</br>

Unknown Component
civid: 61543b9f36e0f4491453cb8b
name: plugins_common_social_share (widget)

Mission Norway:
Upptäck Preikestolen

Den nervkittlande klippscenen i Mission: Impossible - Fallout är en av filmens absoluta höjdpunkter. Vårt uppdrag är att visa vägen till den berömda klippan Preikestolen och de vackra omgivningarna.

I en av årets största biofilmer får vi se Tom Cruise hänga från kanten av den 604 meter höga klippan som går under namnet Preikestolen.

I Mission: Impossible – Fallout är det äntligen dags att följa Ethan Hunt, spelad av Tom Cruise, när han reser jorden runt för att klara ännu ett omöjligt uppdrag. Den här gången besöker han Fjord Norge där han alltså hamnar längst ut på Preikestolen, den fyrkantiga klippan som reser sig över Lysefjorden i Rogaland.

Obs! Bara specialutbildade agenter som Ethan Hunt kan riskera att hamna hängande från en klippkant. Kom ihåg att hålla dig på säkert avstånd från stupet.

Från Fjord-Norge till Kashmir

Den sjätte Mission: Impossible-filmen har redan hyllats som "sommarens bästa film" av New York Post. Flera recensioner beskriver slagsmålsscenen vid Preikestolen som filmens "hisnande höjdpunkt".

Vi ska inte avslöja hur det går för vår actionhjälte, men vi kan berätta en intressant detalj: I filmen utspelar sig scenen med Preikestolen i indiska Kashmir. Men det var ingen jättestor överraskning att filmskaparna valde Fjord-Norge och Preikestolen som inspelningsplats. Redan 2015 skrev BBC-journalisten Husna Haq att klippan skulle "passa i vilken episk Hollywoodfilm som helst".

En höjdare under lågsäsongen

Här kommer ett tips till dig som tar dig an uppdraget att ta dig upp på Preikestolen: Du kommer nog inte vara lika ensam som Tom Cruise. Det är nämligen mer än 300 000 vandrare som beger sig mot toppen varje år. Om du kommer i november, som Tom Cruise gjorde, har du goda chanser att få njuta av utsikten över den djupblå Lysefjorden och fjällen runtomkring utan att behöva trängas.

Välkommen till den här fantastiska regionen i Fjord Norge, fylld av härlig norsk natur och spännande städer.

Se trailern från Mission: Impossible - Fallout

Planera resan till Fjord Norge

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Inspiration

Här har vi samlat några artiklar som vi tror att du kommer att gilla.

Nyligen besökta sidor