Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Upplev Bergen med 10 000 steg

Bergen .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway
Bergen .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway

"Jag hade kunnat göra det här hela dagen."

Naina

Bergen, art museum .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway
Bergen, art museum .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway

"Wow, både vinylskivor och öl? Fantastiskt!"

Apollon in Bergen .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway
Apollon in Bergen .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway

Kom och ta en promenad i staden mellan de sju fjällen!

Bergen .
Photo:
Bergen .
Photo:

Rutt:
NAINAS BERGEN

Längd: 10 000 steg

Följ med Naina, som har bott i fler länder än de flesta — så många som sju! Hon älskar att djupdyka i historia, arkitektur, mat och kultur på platserna hon besöker och hon är speciellt intresserad av lokalt hantverksöl.

En av sakerna Naina gillar bäst med Norge är hur urbant stadsliv möter naturupplevelser, och fjordstaden Bergen är inget undantag när det gäller den kombinationen. Fløyen och Ulriken är de lättaste fjälltopparna att nå till fots. Men du kan fuska och ta bergbanan Fløibanen eller Ulriken linbana och njuta av den vidsträckta utsikten över stan.

Bästa sättet att se de charmigaste mest pittoreska delarna av Bergen är att promenera. Utforska mysiga, smala kullerstensgränder och vackra gamla trähus som alla har en historia att berätta.

Rutt:
URBAN SÖNDAGSPROMENAD

Längd: 7 km

Norrmän brukar ta en söndagspromenad, en "søndagstur". Oftast betyder det att gå i naturen, men varför inte göra det till en urban fotvandring istället? Starta dagen lugnt med frukost på hotellet innan du beger dig ut.

Dammen Lille Lungegårdsvann mitt i centrum är en bra utgångspunkt för promenaden. Titta in på ett av KODE konstmuseer bredvid dammen för lite kulturell påfyllning från både norska och internationella konstnärer, som Edvard Munch, Nikolai Astrup och Picasso, för att nämna några.

När du mättat ögonen med konst är det dags för öronfröjd och kulinariska godsaker. Hotel Opus XVI serverar afternoon tea med livejazz varje söndag. Efter maten sjunkit ner, gå upp för den slingrande vägen från Vetrlidsallmenningen till den gamla brandstationen vid Skansen. Här får du en perfekt utsikt över stan i lummiga omgivningar.

Rutt:
DEN MARITIMA PROMENADEN

Längd: 6,5 km

Starta dagen hos Turistinformationen. Här kan du hitta mycket inspiration och tips på saker att göra Bergen och regionen runt. Du kan även köpa Bergenskortet, ett kort som ger dig gratis eller billigare inträde på de flesta aktiviteterna i den här rutten.

Släntra förbi Bryggen och fortsätt längs vattnet till Storeblå Visningssenter for Havbruk där du kan utforska en levande utställning om en av våra största industrier, vattenbruk.

Gå tillbaka till centrum, Bergenskortet ger gratis bussresor med lokalbussarna om du vill göra promenaden kortare.

Rutt:
FRÅN DET HISTORISKA TILL DET MODERNA BERGEN

Längd: 3,6 km

Börja dagen på Bergenhus festning, en av de äldsta och bäst bevarande stenfästningarna i Norge. Dyk ner i den historiska atmosfären runt det som en gång i tiden var makthavarnas högsäte i Norge när Bergen var huvudstad. Både Håkonshallen och Rosenkrantztornet är öppet för besökare.

Efter att du har gått upp i tornet och tittat in i fängelsecellen, gå över till Mariakirken. Kyrkan är den äldsta byggnaden i Bergen och den uppfördes mellan år 1130 och 1170. Strosa ner mot Bryggen, den unika trähusbebyggelsen från medeltiden. Här hittar du även små nischbutiker, gallerier och matställen.

Styr kosan mot Bergens domkyrka. Om du går genom Lille Øvregate kan du se lite häftig gatukonst som fått internationell uppmärksamhet. Katedralen reser sig mot himlen i gatans slut.

Läs också

Andra städer med 10 000 steg

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen