Skip to main content

Nöjesparker

Prova några av Skandinaviens häftigaste berg-och-dalbanor eller ta med badbrallorna till en vattenpark. Här är några av Norges främsta nöjesparker.

Fira in våren med en adrenalinkick i en berg- och dalbana eller med ett besök i en vattenpark. Här är ett urval av några av Norges mest populära nöjesparker som passar perfekt för hela familjen.

Dyreparken, Kristiansand

Strax utanför Kristiansand ligger Dyreparken – ett kombinerat zoo och nöjespark som är öppet året runt. Men vill du kunna nyttja parkens alla attraktioner är såklart ett besök på våren och sommaren att föredra.

Dyreparken är den mest besökta familjeattraktionen i Norge, och här finns en av landets största vattenparker, med bad både ute och inne.

I parken finns också Kardemomme By (Kamomilla stad), som är tillägnad karaktärerna Thorbjørn Egners kända och populära saga. Om du strövar omkring i parken kan du stöta på flera kända karaktärer. En av de mest älskade är den hänsynslöse piraten Kapten Sabeltand, som har underhållit norska barn ända sedan 1990. Boka ett rum i piratbyn Abra Havn och utforska piratvärlden och djurparkens alla djur.

Tusenfryd, Oslo

Norges störstas nöjespark Tusenfryd  ligger i närheten av Oslo. Här finns mer än 30 olika attraktioner som berg- och dalbanor, VR-attraktioner, karuseller och mycket annat. Mellan åkturerna kan du spela roliga spel eller äta på någon av alla restauranger och caféer.

Områdena Barnas Fryd och Frydskogen har många roliga åkturer för de små. Dessutom har vattenparken BadeFryd en pool med vattenrutschbana.

Den 29 april öppnar parken ett helt nytt område – Dragonville. Här finns bland annat Storm – The Dragon Legend, en ny berg- och dalbana som kostat 100 miljoner norska kronor och är den första av sitt slag i Europa. Berg- och dalbanan är en så kallad Inverted Triple Launch Coaster, vilket innebär att den accelererar hela tre gånger under åkturen!

Hunderfossen Eventyrpark, Lillehammer

Huvudtemat i Hunderfossen Eventyrpark i närheten av Lillehammer är troll och äventyr. Möt det enorma Hunderfossentrollet som vakar över Gudbrandsdalen, bekanta dig med urgamla folksagor i Ivo Caprinos eventyrgrotte och ta en rafflande åktur i den gastkramande berg- och dalbanan Il Tempo Extra Gigante.

Parken har gott om åkattraktioner när solen gått ner anordnas många spännande kvällsaktiviteter i parken. Kommer du hit på vintern kan du bo på Skandinaviens sydligaste snöhotell, eller gifta dig i iskatedralen! Hunderfossens vinterpark är vanligtvis öppen på helgerna från början av februari till början av mars. Där kan du räkna med massor av roliga aktiviteter, både ute och inne! Kör miniskoter, susa ned för fjället i en gummibåt (snow rafting), eller ta en varm och mysig tur i sagoslottet eller i Ivo Caprinos eventyrgrotte!

Lilleputthammer, Lillehammer

Lilleputthammer är en äventyrspark som passar allra bäst för familjens yngsta medlemmar. Huvudattraktionen är en miniatyrkopia av Lillehammers huvudgata från 1930. Bland de charmiga gamla byggnaderna får barnen känna sig som jättar medan de går runt på nöjesfältet. För föräldrarna finns det gott om caféer och butiker med 1930-talskänsla.

Bø Sommarland, Telemark

Häftiga Bø Sommarland i Telemark är en av Skandinaviens största vattenparker. Här finns spännande vattenrutschbanor, uppvärmda pooler och en tidvåg som tar dig hela vägen ner till Sommarlandelva. Här finns också Skandinaviens största äventyrsbad, med 800 kvadratmeter bassänger och rutschkanor för barn under 10! När vill ta en paus från badandet finns gott om roliga saker att göra på land också.

Kongeparken, Stavanger

Kongeparken utanför Stavanger är en riktig institution bland norska nöjesfält, och den största temaparken i Fjord Norge. Här bjuds på mängder av roliga aktiviteter året runt och för hela familjen. Den som söker fart, fläkt och gott om äventyr har kommit helt rätt!

Vår och sommar är årstiderna med flest besökare, men en bit in på hösten förvandlas parken och fylls med pumpor, läskiga föreställningar och spökkvällar där häxor och zombier kryper fram ur sina hörn. Det brukar äga rum under en veckas tid i början av oktober.

Och missa inte den otroligt mysiga julsäsongen! Inför julen blir Kongeparken ett vinterparadis fullt av sprudlande stämning och små luriga nissar. Julverkstäder, julbelysning, julglögg och julälvor bidrar till att skapa julstämning för både gammal och ung.

Planera resan

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Mer äventyr

Börja semesterplaneringen här!  Använd filterfunktionerna nedan och sök bland alla tips och erbjudanden.

Upptäck mer

Nyligen besökta sidor