Skip to main content

Planera resan till Nordkyn

Halvön Nordkyn ligger så långt norrut du kan komma på det europeiska fastlandet. Här kan du ta in fantastiska vyer, testa fiske i världsklassen, åka på arktiska äventyr och uppleva den samiska kulturen.

I Nordkyn är det kort avstånd mellan bergsslätterna och havet och det kan råda sekunder mellan fint väder och storm. Pittoreska fiskebyar och majestätiska vyer kännetecknar halvön, men det finns också stränder, fyrar och fjorder.

Den enorma mängden fisk i Barents hav fick människor att bosätta sig här redan i slutet av senaste istiden och fisket är det som håller liv i trakterna än idag. Prova på livet som fiskare för en dag och lär dig alla knep av proffsen, följ med på djuphavsfiske eller hyr en egen båt och testa fiskelyckan på egen hand.

Nordkyn är perfekt för fotvandringar på alla välmärkta vandringsleder i området. Hela regionen är ett eldorado för vandringsturister och friluftsälskare på alla nivåer – de stora öppna vidderna mot horisonten lämnar ingen oberörd.

De största byarna är Mehamn, Gamvik och Kjøllefjord – samtliga ligger på nordsidan. Det finns bevis för att det har funnits mänsklig bosättning i regionen i 10 000 år och det samiska folket har en lång historia här. Om du vill uppleva samisk kultur finns det flera möjligheter att välja mellan. Du kan till exempel boka en äkta samisk middag i ett traditionellt lavvutält och varför inte sova en natt i en lavvu på samma gång?

På vintern kan du vässa formen i milslånga skidspår, prova att vandra med snöskor eller åka på skotertur över det utsträckta snöklädda landskapet. Allt detta medan norrskenet dansar på himlavalvet ovanför.

Hitta ännu mer inspiration på Nordkyns officiella webbplats.

Se alla möjligheter nedan eller gå direkt till:
Aktiviteter och sevärdheter | Mat och boende | Reseinformation

Aktiviteter och sevärdheter

Se fler aktiviteter och sevärdheter

Mat och boende

Reseinformation

Planera resan till Nordkyn med Entur.

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Nordkyn erbjuder också …

Här kan du söka efter upplevelser och övernattning i Nordkyn. Börja planera idag!

Stora upplevelser på nära håll

Nyligen besökta sidor