Besök en av Europas
gastronomiska huvudstäder:
Trondheim och Trøndelag
Besök Trøndelag, där några av världens bästa skaldjur hör hemma…
...och ordet färsk får en helt ny innebörd.
Smaka på det bästa från naturens fjäll och skogar...
Hjortron.
Renkött.
Fisk från regionens sjöar och hav.
Här skapar innovativa kockar magi...
…med spännande rätter som baseras på lokala råvaror.
Den bördiga och mineralrika jorden ger regionen ett överflöd av färggranna ingredienser av hög kvalitet.
Hugg in!
Välkommen till Trondheim och Trøndelag, där varje måltid är ett kulinariskt äventyr.
“Till och med i Dubai blev jag serverad kammusslor från Trøndelag, till ett iögonfallande pris. De beskrevs som 'världens bästa’, och jag kan inte annat än hålla med!”
Helle Øder Valebrokk
Läckerheter du inte får missa
• Krabba, havskräfta och andra skaldjur från Hitra och Frøya
• Fisk och skaldjur och sötvattensfisk från hela regionen
• Ren-, älg- och hjortkött
• Charkprodukter och hembakat tunnbröd
• Lokala bakverk: Lefse, lemse, pjalt
• Hjortron
• Blåmögelostarna Nidelven Blå från Gangstad Gårdysteri och Kraftkar från Tingvollost, och andra prisbelönta ostar från Eggen Gårdsysteri, Munkeby kloster, Elvekanten Ysteri, Hitra Gårdsmat, Grindal Ysteri, Orkladal Ysteri
• Varumärken att hålla utkik efter: Rørosmat, Trondheims Matperler
Matfantastens guide till Trondheim och Trøndelag
Upptäck kulinariska höjdpunkter du inte får missa!