Skip to main content

Dags att göra något kul med bästisarna? Ta en weekend i Norge och kombinera toppenbra shopping och underbar mat med ett kul museum och en skön långpromenad.

Livet är en resa, men ibland känns det som att tåget går för fort. Då är det dags att ta lite ledigt!

Ibland är det bara absolut nödvändigt att koppla bort vardagsrutinerna. Tänk på dig själv och umgås med folk som ger dig energi och får dig att skratta. Gör något spontant, var nyfiken och upptäck nya ställen.

Ta med bästisarna

Att resa med ett gäng vänner är ett utmärkt sätt att fördjupa relationerna och dela nya erfarenheter. Tillsammans kan ni uppleva nya platser, njuta av spännande mat och skapa nya minnen.

Ni vet hur det är: det gäller att avsätta tid om den där tjejresan ni alltid pratar om ska bli av. Det vill säga den där resan där ni kan festa loss eller lata er eller göra lite av varje - sov ut, gå på konsert eller festival, och snacka om allt.

Nästan som när ni var i 20-årsåldern! Men den här gången behöver ni inte leva på nudlar och billig öl... Nu har ni råd med bättre grejer!

Citybreak med norska vibbar

Titta bara på de här fyra glada vännerna från Danmark. Vi bjöd dem på en härlig långhelg i en av Norges kompakta men livliga städer.

Börja helgen med en kulturell fredag på museer och gallerier. Tillbringa lördagen som lokalborna med bra shopping och en god middag. Sista dagen föreslår vi en typisk norsk söndagstur, det vill säga en långpromenad längs en fjord, i en skulpturpark eller uppe i bergen. Kom hem full av nya intryck och ny energi.

Det kallar vi en typisk norsk weekendresa!

Inspireras av vännerna Pia (55), Eva (54), Bodil (57) och Tina (48).

"Mer tid utan barnen och mer egentid gör att jag kan resa på mitt sätt. Jag behöver bara tänka på mig själv och kan göra saker som gör mig lycklig just nu."

– Pia, på besök från Danmark

Den perfekta långhelgen

Norge har massor av skoj att erbjuda, så det är bara att välja vad ni vill hitta på. Ta pulsen på någon av landets storstäder och bo på ett exklusivt hotell. Unna er läcker mat, anmäl er till någon rolig kurs, besök spännande museer eller släpp loss på dansgolvet!

Om ni föredrar  lugn och ro blir det kanske spabesök med sköna behandlingar och mindfulness eller några dagar i vacker natur. Norge har flera unika trädkojor och andra udda semesterboenden som är perfekta för långa konversationer framför en brasa.

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Nyligen besökta sidor