Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Two smiling children next to the stalls at Røros Christmas Market in Trøndelag, Norway
Three smiling children at Røros Christmas Market in Trøndelag, Norway
Røros Christmas Market.
Photo: Fredrik Bye
Røros Christmas Market.
Photo: Fredrik Bye

Norges bästa julmarknader

Få den äkta julstämningen på julmarknad i Norge. Här kan du njuta av årstidens unika atmosfär och hitta de perfekta julklapparna du inte kan få tag i någon annanstans.

Julen närmar sig som jultomten och hans renar med bjällerklang över en stjärnbeströdd himmel. Äntligen är de norska julmarknaderna tillbaka för en ny säsong med mysig stämning, unika julklappar och vackert upplysta vintergator.

Läs även om platserna i Norge som ger garanterad julstämning.

Veckorna före julafton poppar det upp julmarknader runtomkring i hela Norge. Här är ett urval av de bästa julmarknaderna som garanterat får dig i den rätta julstämningen.

 • Jul i Vinterland i Spikersuppa, Oslo

  13 november–2 januari
  (Stängt 24 december)

  Spikersuppa bjuder på den perfekta julstämningen när Jul i Vinterland intar Oslo mellan 13 november och 2 januari. Här hittar du god mat, delikatesser, lokalt hantverk, ett pariserhjul och mycket mer.

  Här finns dessutom en mysig isrink där du kan åka hand i hand med den du gillar eller låta barnen testa piruetter, på Oslos finaste gata, bara ett stenkast från slottet!

 • Julmarknad i Bergen

  12 november–22 december

  Årets julmarknad kommer i en ny tappning och har flyttats från sin vanliga plats på Festplassen till Torgallmenningen. Årets utgåva har inte det traditionella pariserhjulet och hästkarusellen, men det kommer bjudas på den härliga julstämningen du bara kan få i Bergen. De mest populära bodarna från tidigare år kommer som vanligt och ser fram emot att välkomna dig.

  Christmas at Bryggen in Bergen, Fjord Norway
  Bryggen, Bergen.
  Photo: Bergen Tourist Board / Christer R​ømestads
 • Julmarknad i Trondheim

  1–19 december

  Bönderna och hantverkarna som kommer till Trondheims julmarknad berättar mer än gärna om historierna bakom varorna, vare sig du är nyfiken på en porslinsskål i en av bodarna eller hemgjord sylt i tältet med matstånden.

  Fem stora lávvutält kommer att sättas upp och användas som café och scen, med trubadurer, lokal mat och teater för barnen.

  Sist men inte minst, på Torvscenen uppträder en uppsjö av begåvade artister och band till förmån för Frälsningsarméns välgörenhetsarbete.

  Christmas market in Trondheim
  Christmas market in Trondheim.
  Photo: Øyvind Blomstereng
 • Julmarknad i Røros

  1–12 december

  Om julkänslan inte riktigt infinner sig är Norges mest berömda julmarknad i Røros det perfekta botemedlet. Den gamla gruvstaden, som ligger nära svenska gränsen vid Funäsdalen, utmärker sig med sina fina trähus, hantverksbutiker och mysiga kaféer. Här blir det julstämning så fort den första snön faller på gator och torg. Även om det händer redan i september. 

  Under julmarknaden fylls gatorna av mysiga bodar så långt ögat når. Tänk dig en blandning av norska stickade vantar, mössor och halsdukar, glasprodukter, rimmad korv, rökt lax och träsniderier.

  Passa även på att krypa ner under en fårskinnspläd i en hästdragen släde. För barn erbjuds en spännande tur runt staden där de får leta efter jultomten, medan de vuxna kan strosa omkring runt Bergstad och kanske gå på en och annan ölprovning.

  Two children sitting next to Santa Claus at Røros Christmas Market in Trøndelag, Norway
  Røros Christmas Market.
  Photo: Fredrik Bye
 • Jul i Viken, Julmarknad i Lillestrøm

  26 november–19 december

  En av årets stora nyheter är julmarknaden i Lillestrøm, Jul i Viken, som går av stapeln både i Norges Varemesse och i Lillestrøm centrum. Jul i Viken erbjuder roliga aktiviteter för hela familjen!

  Om du verkligen vill höja nivån på julmaten i år, ät den på Dinner in the Sky, 50 meter upp i luften

  Här blir det traditionell julmarknad med pariserhjul, nöjespark inne, god mat och fina hantverk. Det blir till och med grötfest! Du kan ta en promenad med alpackor, åka släde, träffa jultomten eller vara med på bygget av en futuristisk pepparkakestad. Missa inte den stora invigningsfesten 26-28 november, när det kommer visas en häftig ljusshow i 3D på Lillestrøm Torv.

 • Julmarknad i Kristiansand

  27 november–22 december

  Från slutet av november till 22 december är det en stor julmarknad på stora torget i Kristiansand. Den här marknaden har hämtat inspiration från de kontinentala julmarknaderna i Europa och bjuder på många små pittoreska bodar fyllda till randen med allt från hantverk till mumsigt julgodis.

  Precis bredvid marknaden kan du testa dina bästa piruetter och få nya vänner på skridskobanan "Kompis".

  Christmas treats at the Christmas market Kristiansand in Southern Norway
  Kristiansand Christmas market.
  Photo: Elisabeth Høibo / Visit Kristiansand
 • Jul på Bærums Verk

  27 november–22 december

  Upplev gammaldags julstämning på Bærums Verk, med julgranar, häst och vagn, julmusik och föreställningar.

  Här kan du lyssna på julberättelser på Verket 1814 och kolla in hantverk i de gamla arbetarbostäderna. Du kan också följa med ut på en historisk promenad eller utforska skulpturparken. För barnen finns en rad olika julverkstäder att pyssla i. De sista fyra söndagarna före julafton kan du köpa lokala godsaker på bondens marknad – att äta direkt eller spara till julafton.

 • Norsk Folkemuseums årliga julmässa

  4–12 december (i helger)

  Norsk Folkemuseum i Oslo anordnas en av Norges mest populära julmarknader. Här kan du strosa omkring bland mer än 100 bås med fina presenter, samtidigt som du får en inblick i det norska julfirandet genom tiderna.
  Hela museet pyntas enligt olika seder och epoker, så du kan uppleva en julafton både hemma hos en köpman år 1769 och hos en norsk landsbygdsfamilj år 1959.
   

  People shopping at Norsk Folkemuseum's Christmas fair in Oslo
  Norsk Folkemuseum, Oslo.
  Photo: Oddbjørn Farkvam / Visitnorway.com
 • Julmarknad på Hadeland Glassverk

  30 oktober–19 december

  Hadeland Glassverk kan du enkelt kombinera julklappsshopping och härlig förjulsstämning. Här hittar du 10 butiker, fem restauranger, ett konstgalleri och Norges största inomhusmarknad.

  Blås din egen julkula, hälsa på stora och små julnissar och åk släde genom den julpyntade glasblåsarbyn. I år har julmarknaden även en skridskobana inne på Gallery 2.

 • Förjulsäventyr i Henningsvær

  29 oktober–19 december

  Det finns mycket att se och göra i Nord-Norge – speciellt när julstämningen sprider sig över landet. När norrskenet lyser upp över Henningsvær är det få platser i Norge som har lika mycket julkänsla.

  Här kan du köpa glas och keramik eller smaka på delikatesser som kaviar och paté från Lofoten. Passa gärna på att låna en spark som du kan ta dig runt med på äkta nordnorskt manér.

  Henningsvær harbour at sunset in winter, Lofoten, Northern Norway
  Winter in Henningsvær.
  Photo: Espen Mortensen / esmofoto.no / www.nordnorge.com/Vågan
 • Julmarknad i Egersund

  2–12 december

  Omringad av små pittoreska trähus och en härlig atmosfär. Ingenting kan ge dig i en varmare känsla av jul än dofterna, vyerna, smakerna och ljuden i Julbyn nummer ett sedan 2004. Årets julmarknad kommer att bli något alldeles speciellt!

Julmarknader 2021

29 oktober – 19 december
Förjulsäventyr i Henningsvær

30 oktober – 19 december
Julmarknad i Hadeland Glassverk, Jevnaker

12 november – 22 december
Julmarknad i Bergen

13 november – 2 januari
(stängt 24 december)

Jul i Vinterland, Spikersuppa i Oslo

26 november – 19 december
Julmarknaden "Jul i Viken", Lillestrøm och Norges Varemesse

22 november – 22 december
Julmarknad i Kristiansand

27 november – 22 december
Jul i Bærums Verk

1 – 19 december
Julmarknad i Trondheim

1 – 12 december
Julmarknad i Røros

2 – 12 december (torsdagar till söndagar)
Julmarknad i Egersund

4 – 12 december (helger)
Norsk Folkemuseums årliga julmarknad, Oslo
 

Julfirande i Norge

Julen närmar sig med stormsteg. Här kan du lära dig mer om hur norrmännen firar.

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Läs också

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen