Stora premiärer: se vad framtiden ger

De norska arkitekterna i Snøhetta har gett Kon-Tiki Museet en djärv makeover. Men det är bara en av många attraktioner som börjar närma sig invigning – här är några av höjdpunkterna!

Följ Visit Norway i sociala medier

Instagram Logo  TikTok logo  Facebook logo  Twitter logo  Youtube logo  

Gör dig redo för röda mattor, aftonklänningar och champagne! Flera stora projekt över hela landet börjar närma sig mållinjen och öppnar snart dörrarna för besökare, du kan omöjligt välja ett bättre tillfälle att besöka Norge. Klicka här för att se vad som händer i 2023 och ta en tjuvtitt på de mest spännande projekten som kommer:

1. The Whale i Vesterålen

Arkitekt: Dorte Mandrup

Valentusiaster har en riktig höjdare att se fram mot på ön Andøya i Vesterålen, där man kan se migrerande valar utan att behöva åka tvärs över jordklotet. Byggnaden rymmer utställningar, ett café och en museibutik, medan taket blir en plattform för valspaning.

2. Det nya Kon-Tiki Museet

Arkitekt: Snøhetta

Den norska arkitektbyrån Snøhetta ska förnya Kon-Tiki Museet. Det nya museet kommer bli helt i Thor Heyerdahls äventyrliga anda och främja både interkulturell förståelse och respekt för jordens resurser.

Museet är beläget på den skogklädda halvön Bygdøy i Oslo och är ett av Norges mest besökta. I deras lokaler kan du se segelflotten från den berömda Kon-Tiki-expeditionen 1947. Heyerdahl intresserade sig för naturvärn och oroade sig för överkonsumtion. Han var en ivrig anhängare av en mer hållbar värld.

Mittpunkten i det nya museet blir ett stort auditorium med spektakulär utsikt - en plats där både unga och gamla kan lära och diskutera de globala utmaningarna med hälsan i haven och vikten av att bygga ett hållbart samhälle med reducerad konsumtion.

Öppnar 2025.

3. Kunstsilo Nordiskt konstmuseum i Kristiansand

Arkitekt: Mestres Wåge and MX_SI

På ön Odderøya i KristiansandSørlandet håller en gammal spannmålssilo på att förvandlas till ett gigantiskt konstmuseum. Det nästan 10 000 kvadratmeter stora museet är tänkt att bli en katalysator för nordisk samtidskonst med permanenta och tillfälliga utställningar. Målet är att Kunstsilo ska bli ett av Nordens ledande konstmuseer.

Beräknas öppna 2024.

Vill du ha fler tips och idéer inför Norgesemestern? Få =insidertips för en spännande weekend i någon av storstäderna, boka en skräddarsydd resa med Up Norway eller hitta din favorit bland landets mest unika boenden.

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Stora konstupplevelser väntar

Filtrera din sökning och se de bästa konstupplevelserna i hela landet.

Upptäck mer

Nyligen besökta sidor