Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
The Scream, Edvard Munch
Munch in Oslo.
Photo: VisitOSLO / Icecube Media

Spåren efter Munch

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Med Oslo som utgångspunkt finns det många historiska platser att besöka för att få en inblick i Edvard Munchs liv och arbete.

Originaltext (på engelska): Morten Andre Samdal

Efter att ha sett Munchs konstsamling på Munchmuseet, tagit en tur till Nasjonalmuseet (stängt till 2020) och sett hans hus på Ekely kanske det är dags att ge sig ut på landet?

En dag i Munchs fotspår

Munch var en rastlös själ som aldrig riktigt kom till ro i Oslo. Därför sökte han sig ofta ut till landet och skärgården i Oslofjorden.

Olycklig kärlek

Åsgårdstrand ligger ungefär en timme från Oslo. Det är en vacker stad mellan Horten och Tønsberg med många gallerier och hantverksbutiker. Här tillbringade Munch många somrar under 1880-talet. Han hade under den här tiden ett turbulent kärleksförhållande vilket fick utlopp i flera klassiska målningar. Tavlor som Melankoli, To mennesker, Stemmen, Separation och Pikene på broen skapades alla här.

Munch trivdes så bra i Åsgårdstrand att han köpte ett sommarhus här. Huset har sedan 1947 varit öppet för allmänheten som museum

Historiskt sett har Åsgårdstrand också varit en mötesplats för konstnärer under somrarna. Än idag samlas konstälskare och turister för att mingla i de gallerierna, caféerna och hantverksaffärerna. Under sommarsäsongen erbjuds guidade turer som ger en unik inblick i Edvard Munchs liv.

Cirka en och halv timme söder om Åsgårdstrand ligger Kragerø. Här skapade Munch flera berömda målningar. Hämta en karta från den lokala turistbyrån för att se platserna där Munch hittade sina motiv, och bekanta dig samtidigt med stadens charmiga gränder.

Från Åsgårdstrand till Jeløya

Många år efter somrarna i Åsgårdstrand flyttade Munch till Jeløya på andra sidan av Oslofjorden. Med en kort båttur från Horten till Moss når du fram till ön.

Här kan du promenera runt i den vackra skärgårdsmiljön som inspirerade Edvard Munch till några av hans mest kända verk. 

Refsnes Gods, Moss
Refsnes Gods, Moss.
Photo: Refsnes Gods

Restaurant Munch, Moss
Restaurant Munch, Moss.
Photo: Refsnes Gods

Vill du äta som Edvard Munch? Då är ett besök på Restaurant Munch på hotell Refsnes Gods ett måste. Hotellet som ligger på Jeløya serverar Edvard Munchs favoritmat och i restaurangen finns dessutom åtta av hans originalmålningar upphängda.

Jeløya är ett paradis för konstintresserade. Här finns kända Galleri Røed och Galleri F15 som är två ledande konstinstitutioner i Norge och Norden.

Aktiviteter i Oslo

Börja semesterplaneringen här! Använd filterfunktionerna nedan och sök bland alla tips och erbjudanden.

×
Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen