Skip to main content

Planera resan till Moss

Besök Galleri F 15, ett av Norges främsta gallerier för modern konst, eller historiska Refnes Gods - där både Edvard Munch och Andy Warhol hänger på väggarna. Och, missa absolut inte Norges bästa havshotell, Støtvig Hotel!

Du har lyxen av att välja mellan nästan 50 badstränder i och i närheten av Moss. Vissa med nakna klippor, andra med mjuk sand eller gräs. I Moss centrum, på Jeløyasidan, kan du mysa på stränderna Sjøbadet och Fiske, trivs du bättre i mer lantliga omgivningar föredrar du kanske badstränderna på halvön Jeløy, i någon av de charmiga orterna Son eller Larkollen.

I Moss kan du ta dagsturer till fots genom skogar och vackert kulturlandskap till utsiktsplatser vid Oslofjorden. Stanna och fika på något av kaféerna och kanske ta en titt i gallerierna och konstverkstäderna längs vägen.

Galleri F 15 på Jeløy är en av Norges äldsta och mest etablerade institutioner för modern konst. Köp med dig ett roligt minne från galleriets butik och prova den berömda Albykringlan till kaffet i kaféet. Mer vibrerande kulturell atmosfär hittar du i närheten på den 300 år gamla herrgården Røed Gård, där flera konstnärer har sina verkstäder och butiker, samt gallerier för både hantverk och bildkonst.

Refsnes Gods på Jeløy ligger vackert till vid Oslofjorden. Perfekt för romantiska helger med gourmetmat och fina viner från en av Norges mest utsökta vinkällare. Huvudbyggnaden är från 1767 och godset har en helt unik konstsamling som innehåller både Edvard Munch och Andy Warhol.

Moss är en av Norges äldsta och mest mångsidiga industristäder. Møllebyen vid vattenfallet Mossefossen, var centrum för stadens första industriepok som varade fram till omkring 1970. Nu ligger Moss By- og industrimuseum här, med fasta utställningar om industrins historia.

I Moss och regionen runt finns allt från stora köpcenter till små lanthandlar, marknader och hantverksbutiker.

Få ännu mer inspiration på Moss officiella webbplats.

Se alla alternativ nedan eller gå direkt till:
Aktiviteter | Boende | Mat och dryck | Reseinformation

Bästa aktiviteterna

Från konst och historia till roliga friluftsaktiviteter - det finns så mycket att upptäcka.

Se fler aktiviteter och sevärdheter

Mat och dryck

Lyxig restaurang eller lokala favoriter - få smaken av Moss.

Boende

Från stiliga herrgårdar till övernattning ute i naturen - hitta det perfekta boendet för dig.

Reseinformation

Få mer detaljerad reseinformation på Moss officiella webbplats.
Planera resan till Moss med Entur.

Upptäck Østlandet

Moss erbjuder också …

Vänta inte för länge med att planera vad du ska göra när du kommer hit. Filtrera ditt sök och kolla in alla möjligheter nedan.

Stora upplevelser på nära håll

Nyligen besökta sidor