Norge öppnar gränserna! Här hittar du uppdaterad reseinformation
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Ta tåget

Kör järnet
Norge har ett väl utbyggt järnvägsnät som sträcker sig från Kristiansand i söder till Bodø ovanför polcirkeln.
The Flåm Railway going through the landscape of green hills and spectacular mountains in Fjord Norway
The Flåm Railway.
Photo: Morten Rakke

Norges järnvägar täcker mer än 3 000 kilometer, och många av järnvägslinjerna går genom natursköna landskap med utsikt över städer, berg, sjöar och fjordar.

Flera norska järnvägslinjer har röstats fram som några av de vackraste i världen, bland annat av Lonely Planet. Den mest kända järnvägen är Bergensbanen, som går mellan Oslo och Bergen över Europas högsta bergsplatå Hardangervidda. En av dess sidolinjer är den spektakulära Flåmsbanan, en av världens brantaste järnvägslinjer.

The Bergen Railway, Voss
Bergensbanen.
Photo: Vy
Bergensbanen
PLAY VIDEO

Två andra anmärkningsvärda tåglinjer är Dovrebanan, som går från Oslo till Trondheim, och Raumabanan, som går mellan Dombås och fjällbyn Åndalsnes.

Oslo är Norges viktigaste knutpunkt för landets tågtrafik.

Biljetter

Man kan köpa tågbiljetter upp till 90 dagar i förväg. Enklast och billigast är det att boka biljetter online på Vy:s webbplats eller med reseplaneraren Entur, som också hjälper dig att hitta tidtabeller, rutter och ger förslag på det billigaste och snabbaste sättet att resa på i Norge. Det går också att köpa biljetter från automater eller kundservice-disken på många tågstationer, samt ombord på tågen. Observera att det kostar mer att köpa biljett på tåget.

Varje månad släpper Vy ett antal så kallade minipris-biljetter. De kan köpas online och i biljettautomater minst en dag före resdatum. Observera att man inte kan lämna tillbaka en köpt minipris-biljett, och inte heller byta den mot en annan biljett.

Planera resan med Entur

Entur är en reseapp som hjälper dig att planera semestern med buss, tåg, tunnelbana, båt och flyg. Med hjälp av Entur tar du dig runt i Norge på billigaste och snabbaste sätt. Du kan också köpa dina biljetter med Entur (smidigast via appen).

Ladda ner Entur från AppStore eller Google Play

Tåg i Norge

Vy 
Vy (tidigare NSB) tar dig genom Norge över 2 577 broar och genom 733 tunnlar. Norges nordligaste tågstation ligger i Bodø.

Flytoget
Flytoget tar dig från Oslos flygplats Gardermoen till centrala Oslo på mindre än 20 minuter, och vidare till Drammen på ungefär en timme.

Setesdalsbanen
Setesdalsbanen i södra Norge grundades år 1896 och stängdes 1962, men öppnade som järnvägsmuseum bara två år senare. De över 100 år gamla ångloken trafikerar ett smalt järnvägsspår mellan Kristiansand och Byglandsfjorden.

Se mer på video

Transport i Norge

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Planera tågresan

Använd filterfunktionerna nedan och sök bland alla tips och erbjudanden.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top
Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen