Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
People playing in the snow in Narvik People playing in the snow in Narvik
Credits
Narvikfjellet.
Photo: visitnarvik.com
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Vild och vacker

Om du är ute efter spännande äventyr i arktisk fjällmiljö ska du absolut kolla in Narvik.

Staden omges av majestätiska berg som passar lika bra för bergsklättring som för skidåkning. Skidanläggningen Narvikfjellet erbjuder några av Norges bästa (och mest extrema) skidmöjligheter. Här finns en av Skandinaviens största fallhöjder och utmärkta förutsättningar för offpiståkning. Uppe på fjället har du en magnifik utsikt över Ofotfjorden – från toppen ser det faktiskt ut som om man kommer att åka skidor rakt in i fjorden.

Om du vill se norrskenet har du extra bra förutsättningar i Narvik, särskilt under senhösten, vintern och tidigt på våren. Från slutet av maj till slutet av juli kan du uppleva midnattssolen.

Narvik blev en viktig industristad i Norge tack vare isfria hamnar. Det behövdes en isfri hamn för att kunna exportera järn från Sverige. Det ledde till att järnvägslinjen Ofotbanen byggdes, vilket i sin tur påverkade Narviks utveckling till en modern stad.

Under andra världskriget visade sig hamnen i Narvik vara strategiskt värdefullt för båda sidorna. Denna dramatiska del av stadens moderna historia är fortfarande viktig för regionen och dess invånare.

Sami activities in Narvik
Samisk kultur i Narvik
njalasoukaadventures.no
Hiking, Narvik
Vandring i Narvik
visitnarvik.com
Polar park In Narvik
Polar Park i Narvik
Pål Jakobsen
Narvik
Norrskenssafari, Narvik
visitnarvik.com
Ad

Aktiviteter


Boende

Res till och i Narvik

Med flyg:
  • Framnes är en liten flygplats för inrikesflyg nära Narviks centrum. Härifrån går det flera dagliga flyg till och från Bodø.
  • Narvik och Harstad delar en större flygplats som ligger mittemellan de två städerna, med förbindelser till Andenes, Bodø, Oslo, Tromsø och Trondheim. Flygplatsen i Harstad / Narvik ligger knappt 1,5 timme från Narvik med bil.
Med buss:
  • Det går expressbussar mellan Narvik och andra nordnorska knytpunkter, som kan nås från större städer.
  • Nästan alla större öar i Lofoten förbinds med fastlandet via bilvägar, och det finns ett antal bussar som går från Narvik till öarna.
  • Restiden från Narvik till Svolvær på Lofoten är cirka 3,5 timmar med buss. Harstad, å andra sidan, ligger bara omkring 2 timmar bort.
Med tåg:
  • Det går tåg dagligen till Narvik från Boden. Restiden är 5 timmar, plus en restid på upp till 17 timmar om du kommer till Boden med tåg från Göteborg eller Stockholm.
  • Det går också tåg från Narvik till och från Kiruna, en resa som tar 2,5 timmar.
  • Inom Norge kan du ta tåget från Oslo till Fauske, och byta till buss de sista fyra timmarna till Narvik.
Med färja:
  • Hurtigruten stannar i Svolvær och Harstad, där du kan ta dig vidare till Narvik med buss eller bil.


Norrskensprognos

Fler förslag

Börja semesterplaneringen här!

×

Läs mer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad