Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Bandet, Skagastølsbu Bandet, Skagastølsbu
Credits
Bandet, Skagastølsbu.
Photo: Håvard Myklebust/Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Norges alla vandringsstugor är ett prisvärt sätt att upptäcka mer av vårt grannland. Vandra från stuga till stuga bland fjordar och fjäll, längs kusten eller i skogen.

 

Från hytte till hytte

DNT driver nästan 550 stugor (eller hytter, som man säger i Norge) över hela landet, vilket ger dig många prisvärda boendealternativ på vandringssemestern.

Det finns tre typer av DNT-stugor: bemannade, stugor med självhushåll och obemannade stugor.

  • De bemannade stugorna erbjuder frukost och middag, och du kan packa din egen lunch vid frukostbordet. Du bor i sovrum för 2–4 personer eller mer. Det är möjligt men inte nödvändigt att boka en säng i förväg: det finns alltid någonstans att sova.
  • Stugorna med självhushåll har kokmöjligheter och det finns baslivsmedel i skåpen som du kan använda och betala för enligt en prislista som finns i stugan.
  • De obemannade stugorna är lite enklare och har ingen mat, men kokmöjligheter finns det. För att få en nyckel till de obemannade stugorna måste du vara medlem i DNT (se mer information nedan).

Alla stugor har enklare sänglinne, men du bör ta med eget underlakan eller sovsäck. På bemannade stugor finns komplett sänglinne att hyra.

Gå en guidad vandring

Att ta del av en organiserad paketresa innebär att du får trevligt sällskap, tillgång till lokal kunskap och information om säkerheten. Det är också praktiskt: DNT:s paket för grupper inkluderar transport från Oslo direkt till fjällen, boende på bemannade- eller självhushållsstugor, samt alla måltider. En erfaren DNT-reseledare är med under hela resan.

Kartor

Vandringskartor över Norge finns i kartbutikken. DNT:s vandringsleder är markerade med ett rött "T", och även stenrös och stenar visas tydligt på kartorna.

Mer information

Du kan läsa mer på DNT:s webbsida. Där finns också en praktisk sökfunktion som hjälper dit att hitta en DNT-tur som passar dig.

Säsong

Många av DNT:s stugor är öppna året runt, men det betyder inte att det är lätt att ta sig fram till dem under hela året. De flesta stugor med betjäning öppnar i slutet av juni och stänger i mitten av september eller oktober.

De betjänade stugorna vid Haukeliseter och Preikestolen har öppet hela året.

Dnt-medlemskap

Medlemskap är inte obligatoriskt, men ger dig en rad förmåner. Som medlem får du reducerade priser på alla DNT:s stugor, och dessutom på många privatägda fjällstationer och hotell. Du får också förtur när sängarna fördelas i stugorna. Observera även att bara medlemmar får nyckel till DNT:s obemannade stugor. Du kan se aktuella priser på DNT:s webbsida.Läs också

Your Recently Viewed Pages