Skip to main content

Vandra med Den Norske Turistforening (DNT)

Norges alla vandringsstugor är ett prisvärt sätt att upptäcka mer av vårt grannland. Vandra från stuga till stuga bland fjordar och fjäll, längs kusten eller i skogen.

Från hytte till hytte

DNT driver ungefär 550 stugor (eller hytter, som man säger i Norge) över hela landet, vilket ger dig många prisvärda boendealternativ på vandringssemestern.

Det finns tre typer av DNT-stugor: bemannade, stugor med självhushåll och obemannade stugor.

Bemannade stugor
De bemannade stugorna erbjuder frukost och middag, och du kan packa din egen lunch vid frukostbordet. Du bor i rum för 2-4 personer eller fler. Det är möjligt men inte nödvändigt att boka en säng i förväg: det finns alltid någonstans att sova. Observera att den här typer av stugor bara är öppna under vissa av årets           säsonger.

Stugor med självhushåll
Stugorna med självhushåll har kokmöjligheter och det finns baslivsmedel i skåpen som du kan använda och betala för enligt en prislista som finns i stugan.

Obemannade stugor
De obemannade stugorna är lite enklare och har ingen mat, men kokmöjligheter finns. För att få en nyckel till de obemannade stugorna måste du vara medlem i DNT (se mer information nedan).

Alla stugor har enklare sänglinne, men du bör ta med eget underlakan eller sovsäck. På bemannade stugor finns komplett sänglinne att hyra.

Kartor

Vandringskartor över Norge finns på DNT:s webbsida. DNT:s vandringsleder är markerade med ett rött "T" på stenar och stenrös, som visas tydligt på kartorna.

Guidade vandringar

På en organiserad paketresa får du trevligt sällskap, tillgång till lokal kunskap och information om säkerheten. Det är också praktiskt: DNT:s paket för grupper inkluderar transport från Oslo till fjällen, boende på bemannade stugor eller stugor med självhushåll, samt alla måltider. En erfaren DNT-reseledare är med under hela resan.

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Inspiration

Här har vi samlat några artiklar som vi tror att du kommer att gilla.

Nyligen besökta sidor