Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Boende

  Strawberry – en annorlunda hotellkedja

  Scandic Hotels – i alla större städer från norr till söder

  Thon Hotels – boende med fantastisk frukost

  Radisson Blu Hotels – upptäck Norges bästa resmål

  Classic Norway Hotels – från karaktäristiska hotell till autentiska fiskarstugor

  Citybox – moderna och prisvärda hotell med centralt läge

  DanCenter – din expert på stugor i Norge

  Norgesbooking – boka den perfekta stugan i Norge

  Campcation –  Boka camping över hela Norge med Campcation

  Campanyon - Upptäck unika och naturnära övernattningsmöjligheter

   

  Sightseeing

  Brim Explorer – Tysta fjordturer med eldriven katamaran

  Stromma – sightseeing med buss och båt i norska städer

 • Resor inom Norge

  Vy – det ska vara lätt att resa grönt

  SJ NORD – äventyret börjar på tåget

  Vy express – bussresor över hela Norge

  NOR-WAY Bussekspress – res grönt med Norges expressbussar

  Widerøe – Skandinaviens största regionala flygbolag

  AutoEurope – smidigaste biluthyrningen

  Rent-A-Wreck – det smarta hyrbilsalternativet

  Arctic Campers – hyr husbil i Norge

  Cabin Campers – en stuga på fyra hjul

 • Rundturer

  Hurtigruten – världens vackraste sjöresa

  Fjord Tours – Norge i ett nötskal® - Norges populäraste tur

  Authentic Scandinavia – res som lokalbefolkningen

  Up Norway – skräddarsydda och lyxiga resor från de som vet

  Discover Norway – skidåkning, cykling och vandringsturer i Norge

  Norrøna Hvitserk – äventyrsresor och expeditioner

  Booknordics.com – hundratals aktiviteter, turer och dagskryssningar i Norge

  Fjord Travel – Hållbara flerdagarsturer

  Go Fjords – turer och aktiviteter över hela Norge

  50 Degrees North – oförglömliga, skräddarsydda turer i Norge för mindre grupper

  Norwegian Holidays – billiga paketresor med Norwegian: Flyg, hotell och hyrbil

  My Nordic Travel – gör din egen resplan

  Skidsemester i Rauland – Åk skidor i vacker fjällnatur

 • Offers

Search
or search all of Norway
The Hjørundfjord in Fjord Norway, one of Norway’s top places with less people and more space
The Hjørundfjord in Fjord Norway, one of Norway’s top places with less people and more space
Hjørundfjorden in Fjord Norway.
Photo: Kyle Meyr
Hjørundfjorden in Fjord Norway.
Photo: Kyle Meyr

11 toppställen med mer plats och mindre folk

Utomhustränaren Lasse Tufte föredrar lugna platser med frisk luft, fin utsikt, roliga aktiviteter och lagom lite folk. Här är hans bästa tips!

Lasse Tufte trivs bäst ute i naturen, och allra helst på ställen där han inte behöver trängas med alltför många turister. Han lär ut calisthenics (eller som man säger på svenska, kroppsviktsträning eller street workout), en minimalistisk träningsform där man använder sin egen kropp som motvikt istället för avancerad utrustning.

Lasse är mannen bakom de över 100 utomhusträningsplatserna Tufteparkene, där man kan träna gratis med enkla verktyg. Han har också skrivit fyra böcker (Calisthenics med Lasse Tufte 1 och 2, samt Tren sammen 1 och 2) som är storsäljare i Norge.

Portrait of Lasse Tufte, Norway
Lasse Tufte.
Photo: Lasse Tufte

På sina resor försöker Lasse inspirera människor att tillbringa mer tid i naturen. Han tipsar här om sina favoritställen, där man får vara praktiskt taget ostörd. Vissa förslag är alternativa vandringsleder som ligger bara några minuter vid sidan om de vanliga turistlederna – här är det fritt fram att njuta av naturen och ta bilder från oväntade vinklar.

1. Sæbø

Var: En undangömd plats vid Hjørundfjorden i Sunnmøre, utan alla stora turistbussar man ofta får dela Norges fjordar med.

Varför: “Hjørundfjorden är definitivt en av Norges vackraste men mindre besökta fjordar, omgiven av höga berg och charmiga städer. Alla bilder man tar här ser ut som konstverk, vart man än vänder kameran. Hjørundfjorden är också bra om man vill prova aktiviteter som SUP (stand up paddling)".

2. Rondane nationalpark

Var: En nationalpark några timmar från Oslo.

Varför: ”En fyra och en halv timmes bilresa från Oslo tar dig till Rondane, ett område som omges av höga bergstoppar. Rondane känns lätt igen på sina stora stenrösen, och parken är så stor att det känns som om man har den helt för sig själv.

Här väntar massvis av fantastisk fjällvandring och en rad friluftsaktiviteter. Om du är ute efter en utmaning kan du anmäla dig till Rondanes 2k maraton som går över 10 bergstoppar på över 2 000 meter. Erfarna långdistanslöpare springer loppet på under 24 timmar, och rekordet ligger på bara 9 timmar!"

3. Laushornet

Var: Geirangerfjords oanade vandringsmöjligheter

Varför: “Geirangerfjorden är nog Norges mest kända fjord, och massor av turister kommer hit varje år. Men det är inte alla som känner till områdets vandringsmöjligheter, som är mer tillgängliga än man kan tro. Det finns även gott om korta vandringsleder som passar de flesta. På bara några timmars promenad når du Laushornet, där du har en unik utsikt över Geirangerfjorden.”

4. Romsdalshorn

Var: Bästa utsikten över Trollveggen från andra sidan av dalen.

Varför: ”När du kör in i Romsdalen på väg mot Åndalsnes ser du två saker: den imponerande Trollveggen, en 1 000 meter hög vertikal bergsvägg och Romsdalshorn, en fjälltopp där många klättrare har börjat sin karriär med hjälp av lokala experter. Även om du bara kommer halvvägs upp för berget belönas du med den bästa vyn av Trollveggen, för att inte tala om utsikten över hela Romsdalen.”

5. Urke

Var: En vacker liten by vid Norangsfjord (en avknoppning av Hjørundfjord) i Sunnmøre, tvärs över fjorden från Sæbø.

Varför: “De många färjorna i Fjord Norge gör det lätt att resa mellan småstäderna. Även om du missar färjan och måste vänta på nästa, så har du alltid fin utsikt över bergen och en möjlighet att ta dig en simtur – hoppa i från kajen, som jag gör här!” Hoppa bara ur hamnen, som jag gör här! Från Urke i Sunnmøre är det bara en kort båttur till Trandal, där du hittar världens häftigaste gunga.”

6. Oslomarka

Var: Skogen i utkanten av Oslo.

Varför: ”Till och med i storstaden Oslo har du lyxen att utforska skogar och sjöar som lätt nås via lokaltrafiken. De stora skogsområdena Nordmarka och Østmarka har ett väl underhållet nätverk av leder där man kan cykla, vandra, jogga och fiska. Prova SUP (stand up paddling) till exempel, på en av de små sjöarna, där få eller till och med ingen alls är i närheten.”

7. Rimstigen

Var: En dold vandringsled vid Nærøyfjorden, en av Norges mest välbesökta fjordar.

Varför: ”Rimstigen är ett mindre känt vandringsområde med spektakulär utsikt över den kända Nærøyfjorden, som är en förlängning av Sognefjorden. Den ligger bara en kort biltur från den lika uppskattade Gudvangen i Aurland, som lockar många BASE-hoppare. Fråga lokalbefolkningen var du hittar vandringsleden, vid slutet av en liten väg. En brant och slingrande vandringsstig tar dig upp på toppen av berget, där en vacker, undangömd dal uppenbarar sig.”

8. Gygrestolenplatån

Var: Ett ovanligt bergslandskap i Telemark.

Varför: “Telemark har många stenformationer som enligt sagorna skapades av troll. Det är lätt att ta sig dit – du kan ofta gå till Gygrestolen på bara några timmar, beroende på exakt var du är i regionen. Det här området är inte så känt och besöks sällan av andra än de som bor i närheten, och de kan hjälpa dig att hitta rätt. En del entusiaster brukar även klättra i området.”

9. Kattanakken

Var: En mindre känd vandringsled vid Briksdalsbreenglaciären i Stryn.

Varför: ”Tusentals turister besöker Briksdalsbreenglaciären varje år, men det är få som utnyttjar vandringsmöjligheterna i området kring Stryn. Halvvägs till glaciären kan du välja att ta till höger i skogen och vandra upp till Kattanakken. Det är en brant led, men det är mödan värt. Från toppen har du en otrolig utsikt över bergen och Norges största glaciärer Jostedalsbreen och Briksdalsbreen och dessutom slipper du de stora turistgrupperna.

10. Storsteinsfjell

Var: De äventyrliga delarna av Finnemarka i Buskerud, nära Drammen.

Varför: “I Norge är du aldrig långt från äventyr. Det är alltid nära till skogar och mindre bergstoppar med fin utsikt, bara för dig. Att klättra i träd är inte bara för barn, det är roligt för alla och om vi slutar göra det så kommer vi förlora den förmågan så småningom. Jag uppmuntrar alla att ha kul i skogarna, sjöarna och bergen på ett lekfullt men hållbart sätt. Här är jag i Finnemarka i närheten av Drammen.

.

11. Senja

Var: Norges näst största ö i Troms, Nord-Norge.

Varför: “Promenera längs sandstränder, vandra i skogen, besök fiskebyarna och upplev den ovanliga biologiska mångfalden både utomhus och på tallriken på restaurangerna. På den stora ön Senja hittar du allt det goda som Norge har att erbjuda, fast utan alla folksamlingar som har en tendens att stå i vägen när du vill ta det där speciella fotot.”

Lasse Tufte and friends hiking in Senja, Northern Norway
Hiking in Senja.
Photo: Håkon Jørgensen

Upptäck mindre kända Instagramvänliga platser över hela landet, få upp pulsen med våra 10 topptips för adrenalinsökare, eller boka en guidad eller oguidad vandringssemester med Discover Norway!

Portrait of Lasse Tufte, Norway
Lasse Tufte.
Photo: Lasse Tufte
Lasse Tufte
Fjällvett är skogsvett

Förbered dig inför resan till bergen, och ha respekt för naturen – även om du är van vid fjällvandringar. Här är några enkla råd.

1. Planera turen noggrant och se till att någon vet vart du tänker gå och hur länge du ska vara borta.

2. Anpassa turen efter förmåga och förhållanden.

3. Lyssna på väder- och lavinrapporterna.

4. Var beredd på oväder och kyla, även på kortare utflykter.

5. Ta med utrustning för att kunna hjälpa dig själv och andra.

6. Välj säkra sträckor. Lär dig upptäcka terräng med lavinrisk och osäker is.

7. Använd karta och kompass. Håll alltid koll på var du befinner dig.

8. Vänd om i god tid – det är ingen skam i att vända tillbaka.

9. Spar på krafterna och sök skydd vid behov.

Läs de norska fjellvettreglene i sin helhet.

Hållbarhet i Norge

I Norge ser man miljön som allas gemensamma ansvar. Det spelar ingen roll om det handlar om vandring i bergen eller cykling längs idylliska skogsvägar. Det är alltid viktigt att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt.

"Lämna platsen som du skulle vilja hitta den" är mottot som gäller vare sig du är ute i naturen eller besöker en liten fiskeby.

Det handlar om livskvalitet, både idag och för kommande generationer.

Res grönt i Norge

Planera resan

Klicka på ikonerna för mer information.

Mer plats, mindre folk
Stillsam men spännande – Rondane nationalpark är perfekt för alla som vill uppleva de storslagna fjällandskapen i östra… Read more
Rondane
Laushornet
En härlig vandringstur med en fantastisk utsikt över Geirangerfjorden.
Laushornet
Trollveggen er Nord-Europas høyeste, loddrette fjellvegg, og har Europas lengste klatrerute. Romsdalen byr på mange dramatiske og flotte utsiktspunkt. Read more
Trollveggen
Urke
En vacker plats vid Norangsfjorden i Ålesund och Sunnmøre.
Urke
Friluftsområde nord i Oslo med mangfoldige turmuligheter året rundt. Nordmarka grenser mot Sørkedalen/Vestmarka - Krogskogen -… Read more
Nordmarka
Østmarka forest
Det stora skogsområdet öster om Oslo city.
Østmarka forest
Rimstigen
En dold vandringsled vid Nærøyfjorden, som är en av Norges mest välbesökta fjordar.
Rimstigen
Fottur på ca 7 km. Bratt oppstigning, men med flott utsikt som belønning. Bademuligheter på toppen. Read more
Gygrestolen
Ikkje la deg lure av Kattanakken i Briksdalen - dei første 2 km ser turen snill ut, men etter kvart blir den krevande. Read more
Kattanakkjen
Storsteinsfjell
Friluftsområdet Finnemarka i Buskerud, nära Drammen.
Storsteinsfjell
Padle kajakk og vandre under midnattssolen, stå på ski og kjør med hundespann under nordlyset, eller rett og slett bare slapp av og… Read more
Senja og Midt-Troms
10 Instagramvänliga pärlor
Den erfarne vandraren Andreas Orsets tips på Instagramvänliga platser i Norge.
Instagramvänliga pärlor i Norge
Innerdalen blir kalt Norges vakreste fjelldal, og ikke foruten grunn. Ingen biltrafikk, lyden av fossefall og vann omkranset av majestetiske fjell -… Read more
Vandring til Innerdalen - Norges vakreste dal
Lovatnet er ein innsjø i Stryn kommune i Vestland fylke. Det som gjer Lovatnet så vakkert er den grøne fargen som kjem fra smeltevatnet frå breane som… Read more
Lovatnet
Torghatten, utenfor Brønnøysund, er et kjent landemerke langs Norskekysten og en av de aller mest besøkte severdigheter langs Kystriksveien. Turen opp… Read more
Turforslag: Torghatten opp
På Haldetoppen, også kalt Sukkertoppen, finnes det i dag to historiske bygninger. Observatoriebygningen, som ble ført opp av Kristian Birkeland i 1899… Read more
Halddetoppen 904 m.o.h
Kirkeporten er en naturlig fjellformasjon formet som en stor port. Gjennom Kirkeporten ser man over Mefjorden til Nordkapp med det karakteristiske… Read more
Kirkeporten i Skarsvåg
Bestig Europas høgaste sjøklippe! Vandring på Hornelen er for deg som er ute etter ei spektakulær oppleving. Read more
Hornelen
Rabothytta er plassert over 1200 meter over havet, helt inntil brekanten på Okstindan. Stedet er fantastisk vakkert med utsikt til Okstindbreen og til… Read more
Rabothytta - Norges råeste turisthytte
Blåisvatnet är en av Norges mest bildsköna sjöar, både i verkligheten och på Instagram. Törs du hoppa i? Läs mer om Lyngenfjord
Blåisvatnet
Det är inte alla som vet att Djevelporten är lika vacker som den mer kända Kjeragbolten, och dessutom betydligt säkrare. Läs mer om Lofoten
Djevelporten
Seglas fascinerande fjällformation är riktigt ögongodis. Från berget Hesten som ligger alldeles intill får du de allra häftigaste vinklarna. Läs mer om Senja
Fjället Segla
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
  Fjällvett är skogsvett

  Förbered dig inför resan till bergen, och ha respekt för naturen – även om du är van vid fjällvandringar. Här är några enkla råd.

  1. Planera turen noggrant och se till att någon vet vart du tänker gå och hur länge du ska vara borta.

  2. Anpassa turen efter förmåga och förhållanden.

  3. Lyssna på väder- och lavinrapporterna.

  4. Var beredd på oväder och kyla, även på kortare utflykter.

  5. Ta med utrustning för att kunna hjälpa dig själv och andra.

  6. Välj säkra sträckor. Lär dig upptäcka terräng med lavinrisk och osäker is.

  7. Använd karta och kompass. Håll alltid koll på var du befinner dig.

  8. Vänd om i god tid – det är ingen skam i att vända tillbaka.

  9. Spar på krafterna och sök skydd vid behov.

  Läs de norska fjellvettreglene i sin helhet.

  Hållbarhet i Norge

  I Norge ser man miljön som allas gemensamma ansvar. Det spelar ingen roll om det handlar om vandring i bergen eller cykling längs idylliska skogsvägar. Det är alltid viktigt att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt.

  "Lämna platsen som du skulle vilja hitta den" är mottot som gäller vare sig du är ute i naturen eller besöker en liten fiskeby.

  Det handlar om livskvalitet, både idag och för kommande generationer.

  Res grönt i Norge

  Hitta din egen plats

  Sök dig bort från folkmassorna

  Ta del av våra topperbjudanden

  Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

  Hitta din favoritaktivitet

  Planera din semester redan nu. Filtrera din sökning och ta del av erbjudandena här nedanför

  ×
  • Filters
   Filter Your Search
   TripAdvisor Symbol
   • Show More
   • No available filters
   • Show More
   • No available filters
   Clear Filters
  • View
  • Sort By
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
  Back To Top

  Inspiration

  Här har vi samlat några artiklar som vi tror att du kommer att gilla.

  Your Recently Viewed Pages

  Tillbaka till toppen