Skip to main content

Den norska kokboken

En gastronomisk resa genom Norge

Saknar du Norges smaskiga våfflor? Eller vill du imponera på vänner genom att bjuda på skrei eller kungskrabba?

Kolla in vår norska kokbok, med älskade och klassiska norska rätter, och dessutom himmelskt goda recept från några av Norges bästa kockar och matproducenter. Med allt från läcker lammgryta och renfilé till fluffiga norska boller kan du räkna med att hitta något som faller just dig i smaken.

De flesta ingredienserna hittar du nog på hemmaplan, men allra bäst är ju att besöka Norge och köpa med dig de bästa och färskaste råvarorna. Då kan du också äta norsk mat i helt rätt miljö!

En lång kust, gott klimat och stora jordbruksregioner gör att Norge får fram några av världens bästa råvaror. Ur det har det fötts en kulinarisk revolution som på bästa sätt kombinerar gamla traditioner och innovativa metoder. Det är därför ingen slump att Norge är det land som tagit hem flest priser i den prestigefyllda tävlingen Bocuse d'Or.

Redo att dra igång spisen? Värm upp inför ditt matäventyr i Norge genom laga något av alla goda recept här nedan. Alla recept är på norska, så det är också en god möjlighet att träna lite på språket inför semestern i Norge.

Fisk och skaldjur

Laga bacalao, lax i lefse och andra härliga fisk- och skaldjursrätter från Norge.

Läs mer om fisk och skaldjur i Norge

Kötträtter

Smaka exotiskt renkött och andra traditionella norska favoriter.

Vegetariskt

Prova en kryddig potatisgryta, färsk jordgubbs- och rabarbersallad och andra köttfria läckerheter.

Recept för sötsugna

Gör norska klassiska efterrätter som multekrem och krumkake hemma!

Matsäck

Hitta läckerheter att ta med på utflykten.

Hugg in på fisk och skaldjur av högsta rang!

Smaka skrei (atlantisk torsk), den berömda norska laxen, kungskrabba och andra unika delikatesser.

Fisk och skaldjur | Vegetariskt | Desserter | Kötträtter | Julmat

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Nyligen besökta sidor