Skip to main content

Prisvärt boende

I Norge finns mer än 300 vandrarhem, värdshus, motell och pensionat som erbjuder billigt och prisvärt boende. De är ofta perfekta för unga människor som reser, men också för familjer och andra resenärer. Och du behöver inte vara orolig, det är inget måste att sova i en sal fulla av främlingar. Många ställen har också enkel-, dubbel-, och familjerum.

De flesta städer i Norge har ett eller flera vandrarhem, och du hittar dem också ofta i närheten av sevärdheter och kända platser. Det ger möjlighet att övernatta för en bråkdel av de flesta hotellpriser, och reser du under lågsäsong kan du verkligen göra riktiga klipp.

Vad är ett vandrarhem?

De finns i många varianter, från enkla till lite finare. Norrmännens “vandrerhjem”, "pensjonat", "gjestehus", "gjestegård" or "vertshus" handlar ofta om ett budgetboende där du hyr en säng i en sovsal, men många ställen erbjuder också enkel- och dubbelrum. Badrum, dusch och sällskapsrum delas oftast med de andra gästerna.

Vem bor på vandrarhem?

Alla sorters resenärer egentligen! Det är inte alltid de låga priserna som lockar, det kan också vara den sociala gemenskapen. När du delar gemensamma ytor, och ofta sovsal, med andra finns gott om möjligheter att träffa människor i alla åldrar och från alla världens hörn.

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Inspiration

Här har vi samlat några artiklar som vi tror att du kommer att gilla.

Nyligen besökta sidor