There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels – i alla större städer från norr till söder
Nordic Choice Hotels – en annorlunda hotellkedja
Thon Hotels – boende med fantastisk frukost
Radisson Blu Hotels – upptäck Norges bästa resmål
Citybox – moderna och prisvärda hotell med centralt läge
DanCenter – din expert på stugor i Norge
Norgesbooking – boka den perfekta stugan i Norge
Campcation – Boka camping över hela Norge med Campcation
Vy – det ska vara lätt att resa grönt
SJ NORD – äventyret börjar på tåget
Vy express – bussresor över hela Norge
NOR-WAY Bussekspress – res grönt med Norges expressbussar
Widerøe – Skandinaviens största regionala flygbolag
DFDS – Europas ledande färjeoperatör 2012-2021
AutoEurope – smidigaste biluthyrningen
Rent-A-Wreck – det smarta hyrbilsalternativet
Arctic Campers – hyr husbil i Norge
Cabin Campers – en stuga på fyra hjul
Hurtigruten – världens vackraste sjöresa
Fjord Tours – Norge i ett nötskal® - Norges populäraste tur
Authentic Scandinavia – res som lokalbefolkningen
Up Norway – skräddarsydda och lyxiga resor från de som vet
Norrøna Hvitserk – äventyrsresor och expeditioner
Booknordics.com – hundratals aktiviteter, turer och dagskryssningar i Norge
Brim Explorer – Tysta fjordturer med eldriven katamaran
Fjord Travel – Hållbara flerdagarsturer
Go Fjords – turer och aktiviteter över hela Norge
50 Degrees North – oförglömliga, skräddarsydda turer i Norge för mindre grupper
Discover Norway – skidåkning, cykling och vandringsturer i Norge
Norwegian Holidays – billiga paketresor med Norwegian: Flyg, hotell och hyrbil
Stromma – sightseeing, utflykter och upplevelser med buss, båt och tåg.
Beitostølen – Äventyr och avkoppling året runt
Rauland - Skidsemester i sagolik fjällmiljö
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Då har du mycket större chans att hitta billiga biljetter på linjetrafik som flyg, tåg och buss – men också på boende.
Vill du resa kollektivt är ett bra tips att kolla appen Entur eller deras webbsida. Det är ett bra sätt att planera resan från början till slut. Fyll bara i start- och slutdestination så får du de bästa reseförslagen för tåg, bussar och båtar.
Det finns också många fina tågresor i Norge, som går genom vacker natur i både fjäll och vid fjordar. Det är också ett lite mer hållbart alternativ än att resa med bil.
Detta är ett smart sätt att få billigare boende och transport, och du behöver inte trängas med så många andra vid de stora sevärdheterna. Du kan också spara pengar om du gör som lokalbefolkningen och använder kollektivtrafiken.
Att resa på våren eller på hösten kan också ge unika och vackra upplevelser, när städer och landsbygd antingen vaknar upp efter-, eller förbereder sig för en lång vinter. Just vintern i Norge är ett äventyr i sig, med härligt snötäckta landskap och långa kvällar framför en mysig brasa.
Norge har nästan 1 000 campingplatser med plats för husbilar, tält och husvagnar. Det är bra att boka i god tid om du tänkt resa under högsäsongen. De flesta campingplatser har också stugor för uthyrning, från väldigt enkla till lite lyxigare. Ännu billigare kan det vara att bo på vandrarhem, pensionat, gästhus eller värdshus. Eller vad sägs om att övernatta på en bondgård? Det finns också webbsidor där du kan hyra ett helt fritidshus.
Planera Norgeresan med hela familjen eller en grupp vänner. Att hyra en större stuga, lägenhet eller hus och dela på kostnaderna brukar dra ner priset rejält.
Om du lagar egen mat under hela eller delar av resan blir plånboken glad. Fixa picknick eller middag med ingredienser från vanliga mataffärer. Kolla också in lokala marknader och mindre specialbutiker. I många orter hittar du lokala märken på särskilda hyllor, så du kan passa på att pröva sånt som inte finns i Sverige. Köp närproducerad ost och smör, nybakat bröd och lite kallskuret eller korv.
Kolla in vår norska kokbok och lär dig laga mat på norskt vis!
En bra vattenflaska som håller kylan är ett bra sätt att alltid ha med sig härligt och friskt kranvatten. Men missa inte den otroligt goda norska Eplemosten (äppelmust), som bland annat gör sig utomordentligt bra till frukost! Norrmännen tar gärna en pilsner i solen, och det går alltid att undvika de allra dyraste barerna. På de flesta platser i landet hittar du öl från spännande lokala producenter och mikrobryggerier i både butiker och vid gårdsförsäljning. Den läckra och bubbliga norska cidern säljs på Vinmonopolet (motsvarigheten till Systembolaget) och hos lokala producenter.
I norska städer hittar du matställen i alla prisklasser. Många ställen serverar en vällagad dagens rätt till ett rimligt pris. Håll utkik efter typiska norska rätter som bacalao, fisksoppa och älgköttshamburgare. I Oslo kan du få trendiga rätter till överkomliga priser på Vippa eller Oslo Street Food på Torggata. Andra billiga förslag är att sätta tänderna i en norsk våffla med brunost eller svele (en slags pannkaka).
Precis som i Sverige får man räkna med långa avstånd i Norge. Det kan löna sig att inte försöka uppleva för många ställen på samma semester, utan hålla sig på ett och samma ställe lite längre istället. På så sätt hinner du lära känna varje ställe lite bättre också.
Norges natur är som en enorm lekplats där man kan vandra, cykla, åka längdskidor, paddla kajak och klättra, eller bara njuta av de vackra landskapen. Å andra sidan kan det vara en bra investering att gå med en av alla guidade aktiviteter som erbjuds över hela landet. En guide ger ofta upplevelsen en extra dimension och värnar dessutom om säkerheten. Det brukar vara lätt att hyra cyklar, skidor, kanoter, kajaker, klättringsutrustning och mer.
De många nationalparkerna räknas till en av Norges viktigaste naturskatter. Och det bästa av allt är att det fritt fram att utforska dem, så länge det görs varsamt. Det innebär att inte lämna några spår efter sig, och att hålla sig till markerade leder. Ta alltid med dig ditt skräp och använd toaletterna där sådana finns. Om naturen kallar längs vägen bör du gå en bra bit från stigen, och göra så snyggt du kan efter dig.
Kom ihåg att naturen kan vara kraftfull, så var alltid rätt utrustad och ta väderprognoserna på allvar. Ta också gärna en titt på ”naturvettreglene” innan du ger dig ut i vildmarken.
Mycket av livets goda är helt gratis, och till och med hälsosamt! Det gäller inte minst friluftslivet, som är en omistlig del av norrmännens identitet. Kom bara ihåg att det är allas ansvar att bevara naturen. Lämna inget skräp efter dig och respektera andra människor, djur och växter. Den norska allemansrätten gör att du kan tälta fritt eller sova under bar himmel på landet, i skogar eller på fjäll. Tänk bara på att hålla minst 150 meter till hus eller stugor där människor bor. Det kan finnas campingregler på välbesökta platser, så kolla gärna med den lokala turistbyrån innan du övernattar i det fria.
Ett billigt sätt att uppleva Norge på nära håll är att cykla. Den bästa perioden är mellan april och oktober. Ska du till populära områden som Lofoten kan det vara klokt att undvika högsäsongen, från mitten av juni till mitten av augusti. Under lågsäsongen är det också mindre trafik och du kan få tag på billigare boendealternativ. Det finns massor av cykelvänliga destinationer i Norge, där det är extra lätt att hyra cyklar, mountainbikes och elcyklar. Här kan du hitta övernattningsställen som fokuserar särskilt på cykelturister. Det finns också många arrangörer som erbjuder prisvärda cykelpaket. Vissa av dessa kan hjälpa dig med bagagetransport från ort till ort.
Här är några prisexempel som är bra att ha koll på när du ska till Norge. Listan visar genomsnittspriser i augusti 2022 och kan komma att ändras.
Genomsnittspris per rum per natt: NOK 1 270, men priserna varierar mycket beroende på standard, läge och hotellfaciliteter.
DNT:s (Den Norske Turistföreningen) vandringsstugor kostar mellan 100 och 750 NOK per natt per person.
Många campingplatser erbjuder boende i stugor från ungefär 450 NOK per natt.
1 liter bensin: 21 till 27 NOK
En liter mjölk: 18 till 23 NOK
Cappuccino på café: 35 till 50 NOK
Ett paket cigaretter: 120 till 159 NOK
Biobiljett: 130 till 150 NOK
Besök på budgetrestaurang: 150 till 250 NOK
Trerätters måltid på en genomsnittlig restaurang: 600 till 1 000 NOK
En flaska öl i livsmedelsaffär: 30 till 50 NOK
En flaska öl i en bar: 95 till 130 NOK
Ett omfattande nätverk av vandringsstugor ger dig chans att upptäcka alla sidor av Norge på semestern. Vandra från stuga till stuga längs kusten, i skogen och i bergen.
Planerar du en campingsemester i Norge? Då finns det mängder med familjevänliga aktiviteter att testa på. Campingexperten Jan-Henrik Larsen ger sina bästa tips på barnvänliga campingplatser runtom i Norge.
Dr Thomas Kliem är expert på husbilsresor. Här avslöjar han sina bästa tips för motordrivna campingturister i Norge.
Visst har du råd att semestra i Oslo - kolla in våra bästa tips för ett billigare besök i den norska huvudstaden.
Ett dyrt hotell är inget måste! Det finns gott om trevliga och bekväma vandrarhem, som ofta kostar mycket mindre. I Norge finns mer än 300 vandrarhem, pensionat och liknande – kolla in dem!
Ibland vill man bara ut i naturen och andas frisk luft, räkna stjärnorna på himlen och stoppa i sig så mycket grillade marshmallows man bara orkar. Då är det dags att plocka fram campingutrustningen.
Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.
Tillbaka till toppen