FJORDKUSTEN OCH SUNNFJORD

Utforska äkta och vild natur

Kustlandet norr om Bergen har formats av mäktiga naturkrafter genom tusentals år och skapat vandringsleder som kombinerar fjäll, sjö och hav.

Här kan du garanterat fylla Instagramflödet!

Besök Kråkenes fyr där du kan övernatta och verkligen få känna naturkrafterna på kroppen.

Bestig ikoniska fjäll som Lihesten och Alden, ett av kustens spektakulära naturmonument som reser sig nästan helt lodrätt upp från havet! Aldens form har gett det smeknamnet Den norske hest (den norska hästen).

Glid fram genom smala sund och utforska fjordarna med kajak. Det finns inget bättre sätt att uppleva naturen längs kusten!

Älskar du att fiska? Fiskebodar (rorbu på norska) och flera andra typer av boenden längs kusten är perfekta för en fiskesemester.

Bada i det turkosa vattnet vid Refviksanden strand.

Det dramatiska landskapet är fullspäckat av öar och skär.

Testa att öluffa och upptäck små idylliska samhällen och fiskebyar som Værlandet, Bulandet och Solund.

Det finns en mängd utmärkta boenden att välja på.

Vad sägs om en natt på Skjerjehamn Hotel eller på Værlandet Havhotell, Norges västligaste hotell?

Här ute kan vädret slå om fort och du kan uppleva flera årstider på en dag.

Vill du fångas av en stormvind? Besök kusten och känn den mäktiga vinden och se vågorna på nära håll medan du håller dig varm och torr.

Från glaciären i öster till fjorden och ösamhällena i väster.

Fjordkusten och Sunnfjord kan erbjuda massor av spännande aktiviteter året runt. Utforska allt från smala sund, fjordar och skär på öppet hav till branta fjäll och vandringsleder.

De västligaste öarna i Norge har ett dramatiskt landskap med tusentals kobbar och skär. Flera båt- och färjelinjer gör Fjordkusten till ett paradis för öluffaren. Ett tips: ta med cykeln och hoppa ombord på den lokala postbåten som tar dig på en spännande luff mellan Solund, Bulandet och Værlandet!

Sunnfjord, som gränsar till Sognefjord-området och Nordfjorden, kallas ofta "vattenfallens hem", med många platser värda ett besök. Titta på när vattnet stänker in i Norges längsta och djupaste fjord, Sognefjorden.

Regionen erbjuder också de perfekta förutsättningarna för både havs- och fjordfiske. Övernatta med havet som närmaste granne där du har lätt tillgång till bra båtar och förvaring till utrustning och fångst. Dina värdar visar dig gärna de bästa fiskeplatserna i området.

November till februari är högsäsong för stormturismen. Upplev dramatiska vindar och vågor på ett tryggt sätt medan du njuter av det goda livet på ett mysigt boende med härlig mat och dryck.

Få ännu mer inspiration på FjordKysten och Sunnfjords officiella webbplats.

Reseinformation

Hitta mer detaljerad reseinformation på FjordKysten och Sunnfjords officiella webbplats.
Planera resan med Entur.

Sök efter resor med reseappen Entur och få förslag baserat på Norges kollektivtrafik.

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Fler erbjudanden från området

Sök efter aktiviteter och boende nedan. Planera resan idag!

Stora upplevelser på nära håll

Nyligen besökta sidor