Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Boende och skidorter

  Scandic Hotels – i alla större städer från norr till söder

  Nordic Choice Hotels – en annorlunda hotellkedja

  Thon Hotels – boende med fantastisk frukost

  Radisson Blu Hotels – upptäck Norges bästa resmål

  Classic Norway Hotels – en unik kombination av karaktäristiska hotell och autentiska fiskarstugor

  Citybox – moderna och prisvärda hotell med centralt läge

  Rauland - Skidsemester i sagolik fjällmiljö

  DanCenter – din expert på stugor i Norge

  Norgesbooking – boka den perfekta stugan i Norge

  Campcation –  Boka camping över hela Norge med Campcation

 • Resor inom Norge

  Vy – det ska vara lätt att resa grönt

  SJ NORD – äventyret börjar på tåget

  Vy express – bussresor över hela Norge

  NOR-WAY Bussekspress – res grönt med Norges expressbussar

  Widerøe – Skandinaviens största regionala flygbolag

  DFDS – Europas ledande färjeoperatör 2012-2021

  AutoEurope – smidigaste biluthyrningen

  Rent-A-Wreck – det smarta hyrbilsalternativet

  Arctic Campers – hyr husbil i Norge

  Cabin Campers – en stuga på fyra hjul

 • Rundturer

  Hurtigruten – världens vackraste sjöresa

  Fjord Tours – Norge i ett nötskal® - Norges populäraste tur

  Authentic Scandinavia – res som lokalbefolkningen

  Up Norway – skräddarsydda och lyxiga resor från de som vet

  Norrøna Hvitserk – äventyrsresor och expeditioner

  Booknordics.com – hundratals aktiviteter, turer och dagskryssningar i Norge

  Brim Explorer – Tysta fjordturer med eldriven katamaran

  Fjord Travel – Hållbara flerdagarsturer

  Go Fjords – turer och aktiviteter över hela Norge

  50 Degrees North – oförglömliga, skräddarsydda turer i Norge för mindre grupper

  Discover Norway – skidåkning, cykling och vandringsturer i Norge

  Norwegian Holidays – billiga paketresor med Norwegian: Flyg, hotell och hyrbil

  Stromma – sightseeing, utflykter och upplevelser med buss, båt och tåg.

 • Offers

Search
or search all of Norway
Två män i köket på Brimi Sæter i Jotunheimen, östra Norge
Två män i köket på Brimi Sæter i Jotunheimen, östra Norge
Brimi sæter i Jotunheimen.
Photo: Cathrine Dokken / HANEN.NO
Brimi sæter i Jotunheimen.
Photo: Cathrine Dokken / HANEN.NO
Upplev traditionell bondgårdskultur

Besök en sommargård i norska fjällen

Njut av hemlagad mat till ljudet av getternas klockor i bakgrunden och passa på att ta ett snack med en mjölkpiga. Många upplevelser väntar på Norges setres, det vill säga sommargårdar i fjällen. Gårdarnas caféer serverar godsaker som nyskirat smör, ost, gröt med gräddfil och kola som görs på getmjölk.

Lycka är att gosa med en killing, att dra in den friska fjälluften och att mumsa lokala specialiteter i omgivningar som tycks höra hemma i en saga.

Norges sommarbeten i fjällen var en viktig del av landets jordbruk i århundraden. När de var som flest fanns det mer än 100 000 fjällgårdar.

”Med sommarbeten uppe i bergen kunde bönderna dra nytta av hela betesmarken. Det var vanligt att ha mer än en fjällgård”, säger Bernt Bucher-Johannessen. Han är chef för HANEN, en organisation som stödjer Norges landsbygdsturism.

På somrarna skötte mjölkpigorna betesmarkerna. De mjölkade korna och getterna, gjorde ost, skirade smör och tog hand om djuren. Mjölken kördes ut i området så att andra kunde göra produkter som ost, smör, gräddfil och prim (en slags mesost).

Idag finns det ungefär 700 fjällgårdar som erbjuder roliga upplevelser och äkta lantliv för både barn och vuxna.

”När du besöker en sommarfjällgård kommer du nära djur och får se hur man gör smör och ost. Du kan också pröva godsaker som rømmegrøt (gröt som görs med gräddfil), tunnbröd och rökt kött”, förklarar Bernt.

På vissa gårdar kan du till och med hjälpa till att mjölka och mata djuren, lära dig att göra ost eller vara med på roliga aktiviteter som ridning och "melkespannkasting", en tävling där det gäller att kasta en mjölkhink så långt som möjligt. Många fjällgårdar har övernattningsmöjligheter, café och en liten butik.

”Ett besök på en gård är perfekt för vandrare som vill ha god mat efter en lång dag i bergen och för farföräldrar som vill tillbringa kvalitetstid med barnbarnen”, menar Bernt.

Här rekommenderar han några av Norges vackraste fjällgårdar.

Herdalssetra

Var: Norddal i Sunnmøre, Fjord Norge​

Den vackra fjällgården Herdalssetra har varit i bruk i mer än 300 år i rad. Här finns 35 stora och små hus samt 400 djur. Herdalssetra tillverkar vit och brun ost samt kola på getmjölk. På somrarna serverar caféet lokala specialiteter som rømmegrøt och rökt kött.

Upplevelser i området: Herdalssetra ligger vid berget Hereggja (1 557 möh). Du kan också ge dig ut på en två timmars vandring till naturreservatet Kallskaret, som är känt för sin unika geologi. Sov över på Petrines Gjestgiveri i den pittoreska fjordbyn Norddal och smaka deras berömda getburgare. Hitta fler aktiviteter i Sunnmøre och vid Geirangerfjorden.

Brimi sæter

Var: Lom i Jotunheimen i regionen Østlandet

På Brimi Sæter i Jotunheimen väntar mycket kul för hela familjen. Se hur de producerar sin prisbelönta ost, klappa gulliga djur och ät underbar mat i det mysiga caféet. Du kan också köpa med dig hem några av godsakerna som är till salu i gårdsbutiken. Den som stannar över natten kan välja att sova i ett av gårdshusen, i en lavvo (ett slags tält) och i sovplatser på vinden (vilket är mysigare än det låter).

Upplevelser i närheten: Brimi Sæter ligger utmärkt till om du vill uppleva några av Norges klassiska vandringsleder: Besseggen, Galdhøpiggen eller Glittertind. Gården ligger en kort bilresa från byn Lom, där du kan besöka Norsk Fjellsenter, Lom stavkyrka och sist men inte minst det berömda bageriet Bakeriet i Lom! Hitta fler aktiviteter i Jotunheimen.

Renndølsetra

Var: Sunndal i området Nordvest i regionen, Fjord Norge

Familjen Opdøl har tagit sina djur till Renndølsetra i Innerdalen varje sommar sedan 1740. Precis som tidigare generationer gör de fortfarande sin egen gräddfil, yoghurt och smör av komjölk. Den idylliska fjällgården har sex rum med plats för upp till 26 personer. På gårdens café kan du avnjuta nygräddade våfflor och lokala maträtter som görs på gårdens egna produkter eller fisk och kött från närområdet.

Upplevelser i närheten: Renndølsetra ligger i Innerdalen, känd som en av Norges vackraste dalar. Vandra upp till Blåfjell, eller nöj dig med att insupa utsikten över den här berömda bergstoppen på håll. Hitta fler aktiviteter i området Nordvest.

Håvardsrud Seterliv

Var: Tinn i Telemark, Østlandet

Håvardsrud Seterliv är en bondgård i Skirvedalen. De erbjuder övernattningsmöjligheter, aktiviteter och mat. Var med när djuren flyttas till sina nya betesmarker, mjölka korna, hjälp till att mata djuren eller ta en ridtur. Du kan också vara med och göra smör. Butiken säljer ekologiska produkter både från den egna gården och från närområdet.

Upplevelser i närheten: Håvardsrud Seterliv ligger 45 minuter från Rjukan med bil. Här kan du vandra längs de markerade spåren, ta linbanan Krossobanen upp till bergen och lära dig mer om det viktiga sabotageuppdraget som ägde rum här under andra världskriget. Hitta fler aktiviteter i Telemark.

Norska sommargårdar

Det finns cirka 700 sommargårdar i norska fjällen. De brukar hålla öppet från början av juni till slutet av augusti eller början av september. Många av gårdarna har en liten butik och övernattningsmöjligheter.

Mer information om norska sommarfjällgårdar och lantgårdar finns på webbplatserna HANEN, Norsk Gardsost och Norsk seterkultur.

Fagerdalen Støl

Var: Hol i Hallingdal, Østlandet

Fjällgården Fagerdalen Støl i Hallingdal har tillhört samma familj i mer än 300 år. Gården är öppen varje sommar och man kan äta produkterna de tillverkar i gårdscaféet, eller köpa med sig hem. Prova deras ost och fantastiska rømmegrøt (gröt som görs med gräddfil) innan du tittar in hos de söta djuren.

Upplevelser i närheten: Fagerdalen Støl ligger mellan Bergsjø och Hoved. Gården är perfekt som bas för cykelturer i området. Det är också den perfekta utgångspunkten om du vill vandra upp till två av Hallingdals vackraste toppar, Hallingskarvet och Reinsskarvet. Hitta fler aktiviteter i Hallingdal.

Olestølen

Var: Valdres, Østlandet

Fjällgården Olestølen ligger i natursköna omgivningar vid sjön Olevatn i Valdres, bara 15 minuter nordost om Beitostølen och 40 minuter norr om Fagernes. Här bearbetas getmjölken i den så kallade ”mikrofabriken” till de läckraste ostar du kan tänka dig – från feta till chevre, och så äkta norsk brunost såklart. Brunosten kokas för hand i en gjutjärnsgryta. Gården har djur som hästar, grisar, ankor och katter, och butiken säljer lokalt hantverk.

Upplevelser i närheten: Den populära vandrings- och skidorten Beitostølen ligger bara en kort bilresa från Olestølen. På sommaren kan du prova hundspann på hjul, paddla eller pröva packraft, en aktivitet som kan beskrivas som en blandning mellan paddling och forsränning. Hitta fler aktiviteter i Valdres.

Kalven Seter

Var: Vågå i Gudbrandsdalen, Østlandet

Kalven Seter ligger vid sjön Lemonsjøen, inte långt från bergen i Jotunheimen. Gården har åtta hus från 1800- och 1900-talet, samt vad som förmodligen är Norges mest unika kaffebar. I det gamla vardagsrummet serverar en mjölkpiga allt från espresso med mjölk från gården till smoothies och varma våfflor.

Ute på gården roar sig besökarna med bågskytte, ridning och lokala lekar som att kasta hästsko och mjölkhink. Gården arrangerar också konserter och utställningar.

Upplevelser i närheten: Kalven Seter är utmärkt som bas för äventyr till fots eller på cykel i bergen i Jotunheimen. I Vågå centrum kan du gå i Munchs fotspår och besöka den gamla kyrkan, som går tillbaka till 1100-talet. Hitta fler aktiviteter i Gudbrandsdalen.

Selstali Seter

Var: Tinn i Telemark, Østlandet

Fjällgården Selstadli Seter ligger vid foten av berget Gaustatoppen. Här kan kor, kalvar och lamm vara ute och njuta av lugnet. Komjölken används till allt från smör och gräddfil till gårdens egen ost.

Selstali har servering hela sommaren och hyr ut två timmerstugor. Gäster kan också hjälpa till att mjölka och mata korna, och även de yngsta i familjen kan vara med.

Upplevelser i närheten: Selstali Seter är perfekt om du tänker vandra upp till Gaustatoppen. Det här berget får ofta höra att det är Norges vackraste, bland annat av Lonely Planet. Vid klart väder kan man se en sjättedel av Norge från toppen. Man kan också paddla i en av sjöarna i området. Hitta fler aktiviteter i Telemark.

Norska sommargårdar

Det finns cirka 700 sommargårdar i norska fjällen. De brukar hålla öppet från början av juni till slutet av augusti eller början av september. Många av gårdarna har en liten butik och övernattningsmöjligheter.

Mer information om norska sommarfjällgårdar och lantgårdar finns på webbplatserna HANEN, Norsk Gardsost och Norsk seterkultur.

I Norge hittar du massor av boendealternativ utöver det vanliga. Tillbringa en natt på en lyxig herrgård, på ett av landets många unika hotell eller på en skräddarsydd semester med Up Norway.

Fler fjällgårdar

Hitta till gårdarna

Upptäck fler norska gårdar. Börja planeringen här!

Buncher-Johannessens rekommendationer
Fagerdalen Støl. Selger stølsprodukter frå eigne dyr på stølen. Åpen kafè om sommeren. Read more
Fagerdalen støl
Om du har tenkt deg på Noregsferie er du rett og slett nødt til å køyre innom Kalven Seter på Lemonsjøen. Her får ungene leike seg i den spennende, og… Read more
Kalven Seter
Den vakre Herdalssetra ligg 520 m.o.h opp frå bygda Norddal og innanfor UNESCOs verdsarvområde. Køyreturen opp etter bomveg (10 km)… Read more
Herdalssetra
På Brimi sæter byr vi på unike opplevingar, eigenprodusert mat og lærdom for liten og stor. Du blir kjent med gardsdyra og historia, og får sjå… Read more
Brimi sæter i Jotunheimen
OLESTØLEN SOMMEREVENTYR: Salg av ost, kurv og håndverk Kom innom på Olestølen i sommer sesongen og kjøp et utvalg… Read more
Smak av stølsliv på Olestølen
Håvardsrud Seterliv er verdt et besøk, her kan du få med deg bl.a. kaninkos på torvtaket, kje og lam, turriding, griser som slafser og kyr som stikk… Read more
Håvardsrud Seterliv
Selstali alpine pasture farm in Gausdal Valley at the foot of Mt.Gaustatoppen, is a genuine, Norwegian, alpine pasture farm. Read more
Selstali Seter
Fler fjällgårdar
Setra ligger i en av norges vakreste seterdaler, nemlig Grimsdalen. Fra setra er det en majestetisk utsikt til Rondane. Read more
Bergseng Seter
Putten seter, Høvringen, ved Rondane Nasjonalpark med utsikt over Jotunheimen, og ligger midt løype- og turstnettet, ved Formokampen 1428 moh. Flott… Read more
Putten Seter
Oppstart 25.juni- 31.august. Ljøsnåvollen er ei tradisjonell seter som tilbyr overnatting og matservering for fotturister. Setra… Read more
Ljøsnåvollen Seter - Hytter
Disse stølene lengst inne på Liagardsåsen har alltid hørt sammen som et stølslag. En regner med at de første… Read more
Trettestølane og Nystølane
Livet på stølen, opplev husdyr og lokal tradisjonsmat I sommersesongen har du sjansen til å komme tett på husdyr, lokal… Read more
Øynebråten Støl
Bergstaul Seter er en besøksseter som du finner på FV 37, ca. 12 km vest for Rjukan sentrum. Driverne av setra, Stordalen Gardsbruk, er kanskje mest… Read more
Bergstaulen Seter
Besøk Hamrsbøenstølen i Havsdalen. Her får du oppleve kyr og kalver på nært hold. Et absolutt høydepunkt for barna.… Read more
Hamarsbøenstølen
Prestholt Geitost og Hol Ysteri lager brun og hvit geitost og andre produkter som kjekjøtt og spekepølse. Read more
Prestholt Geitost - Hol Ysteri
Gårdar med boende
Vad sägs om färsk mjölk och nylagda ägg till frukost? I Norge öppnar allt fler bondgårdar upp för allmänheten.
Mer om norska bondgårdar
Opplev magien ute i villmarken på 78 grader nord! Nordlysaften i Camp Barentz er en helt spesiell opplevelse som du bør få med deg i løpet av… Read more
Nordlysaften - Hurtigruten Svalbard
Opplev din eventyrdag i Foldvik Familiepark. Senk skuldrene og slapp av, mens barna boltrer seg i denne spennende familieparken. Utforsk de over 40… Read more
Foldvik Familiepark
Syse Gard ligg langs frukt- og siderruta i Ulvik og er ein av dei tre besøksgardane. Syse Gard er ein tradisjonell vestnorsk gard med fruktdyrking og… Read more
Syse Gard
Kom på kennelbesøk til Sjusjøen Husky Tours i Åsmarka, og opplev nærkontakt og kos med 116 voksne hunder og valper! Read more
Kennelbesøk | Sjusjøen Husky Tours
Myhre Gård tilbyr hesteridning og gårdsopplevelser hele året i idylliske omgivelser i nærheten av Beitostølen. Read more
Myhre Gård
Ulvik Frukt & Cideri er den fyrste av tre gardar langs den einaste frukt- og siderrruta i Noreg. Garden byr på omvisingar og lokale smakar i form av… Read more
Ulvik Frukt & Cideri
Killingmo gård er en besøksgård med alpakka - i dag er det 30 alpakkaer, pluss mange andre dyr. På stabburet finner du gårdsbutikken "Frøken… Read more
Killingmo Gård
Åpner 1. april! Visste du at fjøsnissen bor i Vestfold? Opplev fjøsnissens verden - velkommen til Buggegården. Read more
Buggegården Familiepark
Setran Gård tilbyr idyllisk og familievennling gårdsferie med kontakt med mange forskjellige dyreraser. På gården er… Read more
Gårdsferie med dyrestell ved Setran Opplevelsesgård
Vestre Knolden gård - stedet barna elsker! Read more
Vestre Knolden besøksgård
Stall Brusletto is perfect for activities and joy. Experience action and excitement. You can also join horseback riding trips. Read more
Geilo Aktivitetssenter
Geilo Hestesenter offers activities all year around. Try a cozy horse- drawn sleigh ride or a spectacular trip to the mountains. Read more
Geilo Hestesenter
På nordsida av Vangsmjøsa i Vang i Valdres ligger stølsgrenda Sanddalen med seks støler. På en av disse ble det i… Read more
Sparstadtrøe i Sanddalen
Kleivå Gard ligger idyllisk til på Bokn, og er et spennende sted for barna å besøke. Read more
Kleivå Gard
Hakallegarden er den glade besøksgården fra barne-tv serien Marit og dyra på NRK Super. Her kan du møte møte små og store dyr ruslende i tunet blant… Read more
Hakallegarden
Borgund Dyreklubb er en kommunal aktivitets- og besøksgård med hester, geiter, griser, sauer, høner, ender, kaniner, katter, chinchilla, vaktler og… Read more
Borgund Dyreklubb
Hundekjøring på Langedrag Naturpark Vi arrangerer hundekjøring her på Langedrag. Her kan du få være med å… Read more
Hundekjøring på Langedrag
Nasjonalparkgården på Buer er Odda Kommune sin innfallsport til Folgefonna Nasjonalpark. Som eit ideelt startpunkt for turar til både Buerbreen og… Read more
Nasjonalparkgården
Opplev historiske Svanøy! Her får du guida omvising på historiske Svanøy Hovedgård, og besøke Norsk Hjortesenter, der du får oppleve hjorten på nært… Read more
Guida tur på Svanøy
Bjørklund gård ligger i den vakre og aktive dugnadsbygda Strøksnes i Sørfold kommune. Gården ligger sørvendt med utsikt mot fjorden og Sjunkhatten… Read more
Bjørklund gård - cafe og overnatting
Velkommen til Henjatunet - eit av få klyngjetun som framleis er i drift på Vestlandet. Eggjagarden er ein av dei seks gardane i klyngjetunet. Read more
Gardsbesøk Henjatunet, Leikanger
Lyst til å gå tur med en alpakka, klappe eller gi den mat ? Nå kan du oppleve dette fler steder i vår region! Read more
Alpakkaopplevelser og alpakkavandring
Har du noen gang tur med en alpakka? Nå har du muligheten! En kort kjøretur fra Oslo finner du Alpakkavandring, Alexandra Martinsen og Bjørn Brændshøi… Read more
Alpakkavandring
Velkommen til Nilsstua Gård i Hurdal.  Her kan dere være med på alpakkavandring og kjøpe unike produkter og garn fra… Read more
Nilsstua Alpakka
Idyll og tradisjon. Øydve Gard er ein familiegard som driv med både frukt og grønt, kviger og sauer. Den vestnorske garden byr inn på omvising med… Read more
Øydve Gardsturisme
På Midt-Tjore Gård kan du gå tur med alpakka! Read more
Alpakkatur på Midt-Tjore Gård
Om sommaren går den populære hybridbåten "Vision of the Fjords" i rute på Sørfjorden, frå Odda og Lofthus til Aga. Du kan velja om du tar turen berre… Read more
Sidersafari i Sørfjorden
Aga Sideri ligg idyllisk ved Sørfjorden i Ullensvang. Her produserer dei Sider frå Hardanger som du kan smaka og kjøpa i samband med ei omvising og… Read more
Aga Sideri
Blaaflat er opptekne av kvalitet og smak. Difor får frukta henge lenge på trea slik at dei får all den sola dei treng for å verte søte og saftige. Read more
Blaaflat Gardsutsal, Lærdal
Kjøp, smak og nyt eplemost & sider frå Hardanger hjå Helleland Gard på Lofthus. På garden kan du også booka deg sidersmaking med ost og spekemat. Read more
Helleland Gard
I fire generasjonar har Spildegarden produsert smakfulle produkt i den idylliske fjordbygda Øystese. Det er ikkje utan grunn at dei vert kalla… Read more
Spildegarden
Hommen Gård tilbyr villmarksweekend og fest -og firma arrangementer i flott natur. Read more
Hommen Gård
Fjelleventyret er ei familiedrift i bygda Skjåk i Gudbrandsdalen, som tilbyr rideturer i vakre Lundadalen i Breheimen nasjonalpark. Read more
Fjelleventyret | Ridning i fjellet
Barnas Gård Hunderfossen har opplevelser og aktiviteter for barn og voksne som elsker dyr! Her kan du klappe og mate over 150 dyr av ulike slag. Read more
Barnas Gård Hunderfossen
Opplev det fantastiske vestnorske fjordlandskap, med et lite besøk i den lille vakre bygda Norddal i Storfjorden. En bortgjemt perle, midt mellom… Read more
Sansetur for øye og gane - Norddal
Kunne du tenke deg å være med på alpakkavandring? Disse fantastiske dyrene er gode, sjenerte og nysgjerrige. De er fantastiske å ha med på vandring.… Read more
Alpakkavandring
Vestfold er et eldorado for barnefamilier! Nærkontakt med dyr, klatring for små og store, zip-lines, lekeland, teateropplevelser,… Read more
Barnas Vestfold
Eplegården er arena for små og mellomstore møter, event og arrangementer hele året - her finner du gårdsutsalg og et av de få destilleriene som lager… Read more
Destillerivisitt på Eplegården
Velkommen til seters! Seteren ligger idyllisk til med utsikt utover Snåsabygda og Snåsavatnet. Seteren er bygd opp igjen etter at man… Read more
Dravlanseteren
Trugeturer, teambuilding og gårdsferie Read more
Karset Aktivitetsgård
Ta en pause fra resten, ta et steg tilbake og tilbring et døgn på Kvitnes Gård. Gården består av en restaurant med 30 sitteplasser, et selskapslokale… Read more
Middag, overnatting og frokost - Kvitnes Gård
Ramnes Søndre gård tilbyr en innholdsrik arena og lun gårdsstemning. Det ligger til rette for nære, gode møter med alle dyra på gården. Read more
Ramnes Søndre gård
Sti og stølsliv. Sykling. Ål i Hallingdal. Read more
Sti og stølsliv
Westerås Gard ligg vakkert til på Vesterås 4 km frå Geiranger sentrum retning Grotli (Fv63). Garden har vore i same slekt i… Read more
Westerås Gard
På Åmotsdalen Gard kan du prøve Norges råeste zipline, 100 meter høy! Read more
Zipline i Åmotsdalen
Ved museet i Eidsborg visar museumsbonden tradisjonell jordbruk i sesongen kvart år! Read more
Museumsbonden
Piltingsrud Gard ligger idyllisk til i Begnadalen, sør i Valdres. Det er i dette området den kjente villmarksforfatteren Mikkjel… Read more
Piltingsrud Gard
Tormodset støl. Votndalsåsen, Ål. Salg av stølsprodukter, vevde åklederog dreide trearbeider. Ål i Hallingdal. Read more
Tormodset
Gården som i sin tid var en husmannsplass og het Elvebakken, ble kjøpt i 2007 og har siden vært under stadig utvikling. Read more
Gårdsbesøk - Livland gård
Lengter du etter god lokalmat fra Valdres som fersk rømme, tradisjonsrik ost eller god spekekurv? Da kan du komme til oss! Her bor-… Read more
Strandmo Stølsysteri
Søre Skogen er en gård omgitt av flott natur i Skjold i Vindafjord som tilbyr overnatting, kurslokaler og ulike gårdsaktiviteter. Read more
Søre Skogen
Bergstaul Seter er en besøksseter som du finner på FV 37, ca. 12 km vest for Rjukan sentrum. Driverne av setra, Stordalen Gardsbruk, er kanskje mest… Read more
Bergstaulen Seter
Bondegården holder åpent hver lørdag og søndag hele året mellom kl.12 - 16. Read more
Bondegården i Råde
Ferie er å gjøre noe sammen, til glede for alle. Noen ganger er en innholdsrik dag akkurat det som skal til. Ta familien med på aktive og gode… Read more
Familieparker
Holt Gård ligger i Undrumsdal og er en koselig liten bondegård og gårdskafe med god mat, koselig tun, grønnsakshage og ulike husdyr. Read more
Holt Gård
Midt i sentrum av Beitostølen ligger det gamle ”Liasælet” som et levende minne om kultur og tradisjoner fra gammel… Read more
Liastølen
Fagerdalen støl med sal av stølsprodukter og servering av ulik stølskost. Read more
Fagerdalen Støl
A fun and challenging experience. The riding takes place mainly in Icelandic horses. They are active, but safe for those who are uncertain. If you… Read more
Vinterridning - Geilo Hestesenter
Fjällnäs is located on the border between Sweden and Norway. We live with the unspoiled wilderness on our very doorstep, where the opportunities to… Read more
Fjällnäs Est 1882 – Fjällnäs Explore
OLESTØLEN SOMMEREVENTYR: Salg av ost, kurv og håndverk Kom innom på Olestølen i sommer sesongen og kjøp et utvalg… Read more
Smak av stølsliv på Olestølen
Har du nokon gang vore med å slept ut sauer på beite etter at dei har stått i fjøsen heile vinteren? Nå har du sjangsen! Book din tur nå! Read more
Buføring av sau
Velkommen til Rønningen gård Rønningen Gård er et gammelt gårdsbruk fra 1887, beliggende i marka 10 min. fra Sandvika og 20 minutter fra Asker og… Read more
Rønningen gård
Hjortefarmen vart påbegynt hausten 2004, og sidan den gong har talet på hjorteflokken gradvis bygd seg opp til dagens tal som er omlag 30 dyr med… Read more
Urnes Gard og Hjortefarm
Stølsdrift og vandring, Ål i Hallingdal Read more
Oddestølen
Velkommen til Langedrag Naturpark AS. Eva og Edvin K.Thorson(1918 – 2011) sammen med sin familie er grunnleggere av Langedrag. Edvin er og… Read more
Langedrag Naturpark
Lofoten gårdsysteri ligger flott til mellom fjord og fjell på Saupstad, Vestvågøy, på vei mot Unstad. Read more
Lofoten Gårdsysteri - Gårdsbutikk og Gårdskafe
Rømmegrøt, gomme, sveler, brunost, prim, hjemmelaget syltetøy og saft. At geitene skulle til seters for å gjøre seg fete er sikkert sant. Reis til de… Read more
Seterkos(t)
Håvardsrud Seterliv er verdt et besøk, her kan du få med deg bl.a. kaninkos på torvtaket, kje og lam, turriding, griser som slafser og kyr som stikk… Read more
Håvardsrud Seterliv
Liva upp bilresan längs E6 eller Rv 763 vid sjön Snåsavatnet, med allt från besök på museer och bondgårdar till vandringsturer och fina hotell vid… Read more
Upplevelser på bilresan i Innherred
Austråttområdet er et fantastisk utgangspunkt for gode opplevelser, bl.a.:  Fotturer. To minutters gange fra Kårstua finner du… Read more
Austrått agroturisme - aktiviteter for enhver smak
I Bjørgefjell kan du velje ulike turstiar i kulturlandskapet. Langs stien er det flotte utkikkspunkt hvor du kan nyte panoramautsikta mot… Read more
Bjørgefjell
Hos Merete Mattson finner du de nydeligste smykker med inspirasjon fra nordnorsk natur. Alle smykkene er designet og håndlaget av Merete. Du finner… Read more
Gullsmed Merete Mattson
En opplevelse som setter spor... I spesielt naturskjønne omgivelser ligger Langedragshusene som et Soria Moria slott 1000 m.o.h. med utsikt over vann… Read more
Langedrag Naturpark EKT - Sommer
Aktiviteter for barnefamilier i Gjøvik, Land og Toten: • Lekeland1 • Bademuligheter • Toten badeland • Bowling 1 • Vitensenteret • Skogheim hest… Read more
Aktiviteter for barnefamilier i Gjøvik, Land og Toten
En eksotisk tur til plassen «der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Bygda Eikemo er kjent fra NRK-serien med samme navn. Read more
Traktorsafari til Eikemostølen
Utladalen camping & Svalheim Gard eller Utladalen Opplevelser som vi liker å kalle det, ligger i Utladalen som er inngangsporten til Jotunheimen fra… Read more
Utladalen Opplevelser
Gammel samisk boplass i meget vakre omgivelser med en mengde aktiviteter, mulighet for overnatting og bespisning Read more
Vilgesvarre-Blåfjell
Langedrag har fått ny klatrepark og vår guide tar små og store med på en morsom tur i klatreskogen! Turen varer ca 2 timer og gir deg utfordringer på… Read more
Klatreparken på Langedrag
Økobruket Vikabråten er en husmannsplass med to støler i drift. Gården drives på tradisjonelt vis, og om sommeren… Read more
Vikabråten Gårdsmat
Kjenn på roen og nyt naturen i flotte omgivelser nær Semsvannet med hundespann. På Bergvang kan du være passasjer eller kjøre selv. Hundene trekker… Read more
Bergvang Gård - Hundekjøring
Hende Gård er velegnet for store sammenkomster enten det er bedriftsseminar, møter, jubileum, familiestevne eller annet som det er behov… Read more
Hende Gård
Holsingseteren ligger vakkert til i Roktdalen i Snåsa, like ved grensen til Steinkjer kommune. Vi driver med tradisjonell seterdrift med… Read more
Holsingseteren
Stor og flott familiepark like utenfor Mandal. Read more
Lindland Gård
Selstali alpine pasture farm in Gausdal Valley at the foot of Mt.Gaustatoppen, is a genuine, Norwegian, alpine pasture farm. Read more
Selstali Seter
If you are looking for an exclusive experience, a visit to the authentic old farm Møllstunet from the 16th century is a rare option. This… Read more
Møllstunet Courtyard - A steep treasure of culture
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
  ×
  • Filters
   Filter Your Search
   TripAdvisor Symbol
   • Show More
   • No available filters
   • Show More
   • No available filters
   Generelt
   Tillgänglighet
   Åldersgräns
   • Show More
   • No available filters
   Rabatt
   • Show More
   • No available filters
   Svårighetsgrad
   Landskap
   • Show More
   • No available filters
   Prisklass
   Årstid
   Övernattning
   Camping
   • Show More
   • No available filters
   Hotellfaciliteter
   • Show More
   • No available filters
   Rumsfaciliteter
   Skidorter
   Utomhusaktiviteter
   Aktiviteter
   • Show More
   • No available filters
   Alpin skidåkning
   Cykling
   Kanot & kajak
   Längdskidåkning
   Fiske
   • Show More
   • No available filters
   Vandring
   Djurliv & safari
   • Show More
   • No available filters
   Vinteraktiviteter
   • Show More
   • No available filters
   Planera din resa
   Reseinformation
   • Show More
   • No available filters
   Servicios
   • Show More
   • No available filters
   Mat & dryck
   Norsk mat
   Pubar & barer
   Restauranger & caféer
   • Show More
   • No available filters
   Aktiviteter
   Aktiviteter
   • Show More
   • No available filters
   Aktiviteter för barn
   • Show More
   • No available filters
   Stränder
   Shopping
   • Show More
   • No available filters
   Temaparker
   Clear Filters
  • View
  • Sort By
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Generelt
  Tillgänglighet
  Åldersgräns
  • Show More
  • No available filters
  Rabatt
  • Show More
  • No available filters
  Svårighetsgrad
  Landskap
  • Show More
  • No available filters
  Prisklass
  Årstid
  Övernattning
  Camping
  • Show More
  • No available filters
  Hotellfaciliteter
  • Show More
  • No available filters
  Rumsfaciliteter
  Skidorter
  Utomhusaktiviteter
  Aktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Alpin skidåkning
  Cykling
  Kanot & kajak