VIKTIGT! Se den senaste informationen om coronaviruset i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Två män i köket på Brimi Sæter i Jotunheimen, östra Norge
Två män i köket på Brimi Sæter i Jotunheimen, östra Norge
Brimi sæter i Jotunheimen.
Photo: Cathrine Dokken / HANEN.NO
Brimi sæter i Jotunheimen.
Photo: Cathrine Dokken / HANEN.NO
Upplev traditionell bondgårdskultur

Besök en sommargård i norska fjällen

Njut av hemlagad mat till ljudet av getternas klockor i bakgrunden och passa på att ta ett snack med en mjölkpiga. Många upplevelser väntar på Norges setres, det vill säga sommargårdar i fjällen. Gårdarnas caféer serverar godsaker som nyskirat smör, ost, gröt med gräddfil och kola som görs på getmjölk.

  Lycka är att gosa med en killing, att dra in den friska fjälluften och att mumsa lokala specialiteter i omgivningar som tycks höra hemma i en saga.

  Norges sommarbeten i fjällen var en viktig del av landets jordbruk i århundraden. När de var som flest fanns det mer än 100 000 fjällgårdar.

  ”Med sommarbeten uppe i bergen kunde bönderna dra nytta av hela betesmarken. Det var vanligt att ha mer än en fjällgård”, säger Bernt Bucher-Johannessen. Han är chef för HANEN, en organisation som stödjer Norges landsbygdsturism.

  På somrarna skötte mjölkpigorna betesmarkerna. De mjölkade korna och getterna, gjorde ost, skirade smör och tog hand om djuren. Mjölken kördes ut i området så att andra kunde göra produkter som ost, smör, gräddfil och prim (en slags mesost).

  Idag finns det ungefär 700 fjällgårdar som erbjuder roliga upplevelser och äkta lantliv för både barn och vuxna.

  ”När du besöker en sommarfjällgård kommer du nära djur och får se hur man gör smör och ost. Du kan också pröva godsaker som rømmegrøt (gröt som görs med gräddfil), tunnbröd och rökt kött”, förklarar Bernt.

  På vissa gårdar kan du till och med hjälpa till att mjölka och mata djuren, lära dig att göra ost eller vara med på roliga aktiviteter som ridning och "melkespannkasting", en tävling där det gäller att kasta en mjölkhink så långt som möjligt. Många fjällgårdar har övernattningsmöjligheter, café och en liten butik.

  ”Ett besök på en gård är perfekt för vandrare som vill ha god mat efter en lång dag i bergen och för farföräldrar som vill tillbringa kvalitetstid med barnbarnen”, menar Bernt.

  Här rekommenderar han några av Norges vackraste fjällgårdar.

 1. Herdalssetra

  Var: Norddal i Sunnmøre, Fjord Norge​

  Den vackra fjällgården Herdalssetra har varit i bruk i mer än 300 år i rad. Här finns 35 stora och små hus samt 400 djur. Herdalssetra tillverkar vit och brun ost samt kola på getmjölk. På somrarna serverar caféet lokala specialiteter som rømmegrøt och rökt kött.

  Upplevelser i området: Herdalssetra ligger vid berget Hereggja (1 557 möh). Du kan också ge dig ut på en två timmars vandring till naturreservatet Kallskaret, som är känt för sin unika geologi. Sov över på Petrines Gjestgiveri i den pittoreska fjordbyn Norddal och smaka deras berömda getburgare. Hitta fler aktiviteter i Sunnmøre och vid Geirangerfjorden.

 2. Brimi sæter

  Var: Lom i Jotunheimen i regionen Østlandet

  På Brimi Sæter i Jotunheimen väntar mycket kul för hela familjen. Se hur de producerar sin prisbelönta ost, klappa gulliga djur och ät underbar mat i det mysiga caféet. Du kan också köpa med dig hem några av godsakerna som är till salu i gårdsbutiken. Den som stannar över natten kan välja att sova i ett av gårdshusen, i en lavvo (ett slags tält) och i sovplatser på vinden (vilket är mysigare än det låter).

  Upplevelser i närheten: Brimi Sæter ligger utmärkt till om du vill uppleva några av Norges klassiska vandringsleder: Besseggen, Galdhøpiggen eller Glittertind. Gården ligger en kort bilresa från byn Lom, där du kan besöka Norsk Fjellsenter, Lom stavkyrka och sist men inte minst det berömda bageriet Bakeriet i Lom! Hitta fler aktiviteter i Jotunheimen.

 3. Renndølsetra

  Var: Sunndal i området Nordvest i regionen, Fjord Norge

  Familjen Opdøl har tagit sina djur till Renndølsetra i Innerdalen varje sommar sedan 1740. Precis som tidigare generationer gör de fortfarande sin egen gräddfil, yoghurt och smör av komjölk. Den idylliska fjällgården har sex rum med plats för upp till 26 personer. På gårdens café kan du avnjuta nygräddade våfflor och lokala maträtter som görs på gårdens egna produkter eller fisk och kött från närområdet.

  Upplevelser i närheten: Renndølsetra ligger i Innerdalen, känd som en av Norges vackraste dalar. Vandra upp till Blåfjell, eller nöj dig med att insupa utsikten över den här berömda bergstoppen på håll. Hitta fler aktiviteter i området Nordvest.

 4. Håvardsrud Seterliv

  Var: Tinn i Telemark, Østlandet

  Håvardsrud Seterliv är en bondgård i Skirvedalen. De erbjuder övernattningsmöjligheter, aktiviteter och mat. Var med när djuren flyttas till sina nya betesmarker, mjölka korna, hjälp till att mata djuren eller ta en ridtur. Du kan också vara med och göra smör. Butiken säljer ekologiska produkter både från den egna gården och från närområdet.

  Upplevelser i närheten: Håvardsrud Seterliv ligger 45 minuter från Rjukan med bil. Här kan du vandra längs de markerade spåren, ta linbanan Krossobanen upp till bergen och lära dig mer om det viktiga sabotageuppdraget som ägde rum här under andra världskriget. Hitta fler aktiviteter i Telemark.

 5. Norska sommargårdar

  Det finns cirka 700 sommargårdar i norska fjällen. De brukar hålla öppet från början av juni till slutet av augusti eller början av september. Många av gårdarna har en liten butik och övernattningsmöjligheter.

  Mer information om norska sommarfjällgårdar och lantgårdar finns på webbplatserna HANEN, Norsk Gardsost och Norsk seterkultur.

 6. Fagerdalen Støl

  Var: Hol i Hallingdal, Østlandet

  Fjällgården Fagerdalen Støl i Hallingdal har tillhört samma familj i mer än 300 år. Gården är öppen varje sommar och man kan äta produkterna de tillverkar i gårdscaféet, eller köpa med sig hem. Prova deras ost och fantastiska rømmegrøt (gröt som görs med gräddfil) innan du tittar in hos de söta djuren.

  Upplevelser i närheten: Fagerdalen Støl ligger mellan Bergsjø och Hoved. Gården är perfekt som bas för cykelturer i området. Det är också den perfekta utgångspunkten om du vill vandra upp till två av Hallingdals vackraste toppar, Hallingskarvet och Reinsskarvet. Hitta fler aktiviteter i Hallingdal.

 7. Olestølen

  Var: Valdres, Østlandet

  Fjällgården Olestølen ligger i natursköna omgivningar vid sjön Olevatn i Valdres, bara 15 minuter nordost om Beitostølen och 40 minuter norr om Fagernes. Här bearbetas getmjölken i den så kallade ”mikrofabriken” till de läckraste ostar du kan tänka dig – från feta till chevre, och så äkta norsk brunost såklart. Brunosten kokas för hand i en gjutjärnsgryta. Gården har djur som hästar, grisar, ankor och katter, och butiken säljer lokalt hantverk.

  Upplevelser i närheten: Den populära vandrings- och skidorten Beitostølen ligger bara en kort bilresa från Olestølen. På sommaren kan du prova hundspann på hjul, paddla eller pröva packraft, en aktivitet som kan beskrivas som en blandning mellan paddling och forsränning. Hitta fler aktiviteter i Valdres.

 8. Kalven Seter

  Var: Vågå i Gudbrandsdalen, Østlandet

  Kalven Seter ligger vid sjön Lemonsjøen, inte långt från bergen i Jotunheimen. Gården har åtta hus från 1800- och 1900-talet, samt vad som förmodligen är Norges mest unika kaffebar. I det gamla vardagsrummet serverar en mjölkpiga allt från espresso med mjölk från gården till smoothies och varma våfflor.

  Ute på gården roar sig besökarna med bågskytte, ridning och lokala lekar som att kasta hästsko och mjölkhink. Gården arrangerar också konserter och utställningar.

  Upplevelser i närheten: Kalven Seter är utmärkt som bas för äventyr till fots eller på cykel i bergen i Jotunheimen. I Vågå centrum kan du gå i Munchs fotspår och besöka den gamla kyrkan, som går tillbaka till 1100-talet. Hitta fler aktiviteter i Gudbrandsdalen.

 9. Selstali Seter

  Var: Tinn i Telemark, Østlandet

  Fjällgården Selstadli Seter ligger vid foten av berget Gaustatoppen. Här kan kor, kalvar och lamm vara ute och njuta av lugnet. Komjölken används till allt från smör och gräddfil till gårdens egen ost.

  Selstali har servering hela sommaren och hyr ut två timmerstugor. Gäster kan också hjälpa till att mjölka och mata korna, och även de yngsta i familjen kan vara med.

  Upplevelser i närheten: Selstali Seter är perfekt om du tänker vandra upp till Gaustatoppen. Det här berget får ofta höra att det är Norges vackraste, bland annat av Lonely Planet. Vid klart väder kan man se en sjättedel av Norge från toppen. Man kan också paddla i en av sjöarna i området. Hitta fler aktiviteter i Telemark.

 10. Norska sommargårdar

  Det finns cirka 700 sommargårdar i norska fjällen. De brukar hålla öppet från början av juni till slutet av augusti eller början av september. Många av gårdarna har en liten butik och övernattningsmöjligheter.

  Mer information om norska sommarfjällgårdar och lantgårdar finns på webbplatserna HANEN, Norsk Gardsost och Norsk seterkultur.

  I Norge hittar du massor av boendealternativ utöver det vanliga. Tillbringa en natt på en lyxig herrgård, på ett av landets många unika hotell eller på en skräddarsydd semester med Up Norway.

Fler fjällgårdar

Hitta till gårdarna

Upptäck fler norska gårdar. Börja planeringen här!

Buncher-Johannessens rekommendationer
Renndølsetra is located in Innerdalen valley - often spoken of as Norway's most beautiful valley. After 3 km by foot from parking lot you arrive at… Read more
Renndølsetra - turisthytte
Om du har tenkt deg på Noregsferie er du rett og slett nødt til å køyre innom Kalven Seter på Lemonsjøen. Her får ungene leike seg i den spennende, og… Read more
Kalven Seter
Den vakre Herdalssetra ligg 520 m.o.h opp frå bygda Norddal og innanfor UNESCOs verdsarvområde. Køyreturen opp etter bomveg (10 km)… Read more
Herdalssetra
På Brimi sæter byr vi på unike opplevingar, eigenprodusert mat og lærdom for liten og stor. Du blir kjent med gardsdyra og historia, og får sjå… Read more
Brimi sæter i Jotunheimen
Olestølen ligger naturskjønt til ved Olevatn i Øystre Slidre, 15 minutter nord-øst for Beitostølen og 40 minutter… Read more
Smak av stølsliv på Olestølen
Håvardsrud Seterliv er verdt et besøk, her kan du få med deg bl.a. kaninkos på torvtaket, kje og lam, turriding, griser som slafser og kyr som stikk… Read more
Håvardsrud Seterliv
Selstali alpine pasture farm in Gausdal Valley at the foot of Mt.Gaustatoppen, is a genuine, Norwegian, alpine pasture farm. Read more
Selstali Seter
Fler fjällgårdar
Setra ligger i en av norges vakreste seterdaler, nemlig Grimsdalen. Fra setra er det en majestetisk utsikt til Rondane. Read more
Bergseng Seter
Prestholt Geitost og Hol Ysteri lager brun og hvit geitost og andre produkter som kjekjøtt og spekepølse. Read more
Prestholt Geitost - Hol Ysteri
På denne turen opplever ein fin utsikt over Lusterfjorden og fjella på sørsida av fjorden. I aust ser ein grenda Optun og fjelltoppen Fanaråken. Read more
Fjøsnastølen
NB! Sommeren 2020: Oppstart 25.juni- 31.august. Forhåndsbestilling. Følger DNT retningslinjer. Maks 8 stk per døgn. Ikke… Read more
Ljøsnåvollen Seter - Hytter
Elgsjømoen seter ligger idyllisk til ved Elgsjøen i Hessdalen. Setra har aktiv drift med mjølkeproduksjon… Read more
Elgsjømoen Seter
Putten seter, Høvringen, ved Rondane Nasjonalpark med utsikt over Jotunheimen, og ligger midt løype- og turstnettet, ved Formokampen 1428 moh. Flott… Read more
Putten Seter
Livet på stølen, opplev husdyr og lokal tradisjonsmat I sommersesongen har du sjansen til å komme tett på husdyr, lokal… Read more
Øynebråten Støl
Bergstaul Seter er en besøksseter som du finner på FV 37, ca. 12 km vest for Rjukan sentrum. Driverne av setra, Stordalen Gardsbruk, er kanskje mest… Read more
Bergstaulen Seter
Besøk Hamrsbøenstølen i Havsdalen. Her får du oppleve kyr og kalver på nært hold. Et absolutt høydepunkt for barna.… Read more
Hamarsbøenstølen
Velkommen til en seter i full drift med kyr, kalver, geiter, killinger og ender. Det er åpent for å klappe og kose med dyra og du kan også få se inn i… Read more
Marikroken Seter
Disse stølene lengst inne på Liagardsåsen har alltid hørt sammen som et stølslag. En regner med at de første… Read more
Trettestølane og Nystølane
Gårdar med boende
Vad sägs om färsk mjölk och nylagda ägg till frukost? I Norge öppnar allt fler bondgårdar upp för allmänheten.
Mer om norska bondgårdar
Opplev magien ute i villmarken på 78 grader nord! Nordlysaften i Camp Barentz er en helt spesiell opplevelse som du bør få med deg i løpet av… Read more
Nordlysaften - Hurtigruten Svalbard
Foldvik Family Park is an idyllic place with more than 50 activities where the whole family can relax and have fun. Read more
Foldvik Familiepark
Syse Gard ligg langs frukt- og siderruta i Ulvik og er ein av dei tre besøksgardane. Syse Gard er ein tradisjonell vestnorsk gard med fruktdyrking og… Read more
Syse Gard
Bli med på en 45 minutters rundtur der du får oppleve gardslivet, stelle dyra, besøke gardsbutikken og høre historia… Read more
Opplev Tingvollost
På småbruket Flatheim kan du finne roen. Her kan du oppleve naturen veldig nær, fjellet, elva, skogen, lyset og lydane. Garden ligg… Read more
Flatheim
Kom på kennelbesøk til Sjusjøen Husky Tours i Åsmarka, og opplev nærkontakt og kos med 116 voksne hunder og valper! Read more
Kennelbesøk | Sjusjøen Husky Tours
Stemningsfull kafe med lunsj og hjemmebakte kaker. Restaurant med hjemmelaget tradisjonsmat og alle rettigheter. Read more
Gårdskafe og restaurant
Myhre Gård tilbyr hesteridning og gårdsopplevelser hele året i idylliske omgivelser i nærheten av Beitostølen. Read more
Myhre Gård
Geilo Hestesenter offers activities all year around. Try a cozy horse- drawn sleigh ride or a spectacular trip to the mountains. Read more
Geilo Hestesenter
Killingmo gård er en besøksgård med alpakka - i dag er det 30 alpakkaer, pluss mange andre dyr. På stabburet finner du gårdsbutikken "Frøken… Read more
Killingmo Gård
Theatre Farm with family shows, animals and activities. Cuddle with the animals, jump in the hay or drive the traktor Fergie. Read more
Buggegården - Fjøsnissens Bondegård
Setran Gård tilbyr idyllisk og familievennling gårdsferie med kontakt med mange forskjellige dyreraser. På gården er… Read more
Gårdsferie med dyrestell ved Setran Opplevelsesgård
Velkommen til Henjatunet - eit av få klyngjetun som framleis er i drift på Vestlandet. Eggjagarden er ein av dei seks gardane i klyngjetunet. Read more
Gardsbesøk Henjatunet, Leikanger
Ulvik Frukt & Cideri er den første garden på Noregs einaste frukt- og siderrrute, og byr på omvisingar og lokale smakar i form av eplesaft, sider og… Read more
Ulvik Frukt & Cideri
Eksklusivt møte med dyrene på Setran Opplevelsesgård! Setran Gård er godkjent 4H-Gård og tilrettelagt for… Read more
Gårdsbesøk ved Setran Opplevelsesgård
Basic Fjordsafari - kom tett på naturen i Aurlandsfjorden og delar av UNESCO lista Nærøyfjorden med erfarne guidar! Read more
Basic Fjordsafari, Flåm
Stall Brusletto is perfect for activities and joy. Experience action and excitement. You can also join horseback riding trips. Read more
Geilo Aktivitetssenter
Unn deg Lofotens beste kanelboller fra gamle bakeriet på Å. Kjenn kanellukten som sprer seg i Å hver eneste sommerdag. I bakeriet fyrer vi med… Read more
Bakeriet Å
Borgund Dyreklubb er en kommunal aktivitets- og besøksgård med hester, geiter, griser, sauer, høner, ender, kaniner, katter,… Read more
Borgund Dyreklubb
Hakallegarden er den glade besøksgården fra barne-tv serien Marit og dyra på NRK Super. Her kan du møte møte små og store dyr ruslende i tunet blant… Read more
Hakallegarden
Kleivå Gard ligger idyllisk til på Bokn, og er et spennende sted for barna å besøke. Read more
Kleivå Gard
På nordsida av Vangsmjøsa i Vang i Valdres ligger stølsgrenda Sanddalen med seks støler. På en av disse ble det i… Read more
Sparstadtrøe i Sanddalen
Aarholt-tunet er en gjestegård for grupper, lag, foreninger og bedrifter som vil samles for å oppleve menneskelig vekst i naturskjønne omgivelser i… Read more
Aarholt-tunet Gjestegård
Hundekjøring på Langedrag Naturpark Vi arrangerer hundekjøring her på Langedrag. Her kan du få være med å… Read more
Hundekjøring på Langedrag
4H-besøksgård i Hallingdal Feriepark, Ål i Hallingdal. Read more
Hallingdal 4H gård
Om sommaren går den populære hybridbåten "Vision of the Fjords" i rute på Sørfjorden, frå Odda og Lofthus til Aga. Du kan velja om du tar turen berre… Read more
Sidersafari i Sørfjorden
Nasjonalparkgården på Buer er Odda Kommune sin innfallsport til Folgefonna Nasjonalpark. Som eit ideelt startpunkt for turar til både Buerbreen og… Read more
Nasjonalparkgården
Bjørklund gård ligger i den vakre og aktive dugnadsbygda Strøksnes i Sørfold kommune. Gården ligger sørvendt med utsikt mot fjorden og Sjunkhatten… Read more
Bjørklund gård - cafe og overnatting
Anestølen i Sogndal er ein geitestøl med over 600 geiter som ligger nydelig plassert innimellom høge fjell i nordenden av Anestølsvatnet, Read more
Guida Stølsbesøk, Anestølen, Sogndal
Opplev det fantastiske vestnorske fjordlandskap, med et lite besøk i den lille vakre bygda Norddal i Storfjorden. En bortgjemt perle, midt mellom… Read more
Sansetur for øye og gane - Norddal
Aga Sideri ligg idyllisk ved Sørfjorden i Ullensvang. Her produserer dei Sider frå Hardanger som du kan smaka og kjøpa i samband med ei omvising og… Read more
Aga Sideri
Lyst til å gå tur med en alpakka, klappe eller gi den mat ? Nå kan du oppleve dette fler steder i vår region! Read more
Alpakka opplevelser og alpakkavandring
Har du noen gang tur med en alpakka? Nå har du muligheten! En kort kjøretur fra Oslo finner du Alpakkavandring, Alexandra Martinsen og Bjørn Brændshøi… Read more
Alpakkavandring
Fjelleventyret er ei familiedrift i bygda Skjåk i Gudbrandsdalen, som tilbyr rideturer i vakre Lundadalen i Breheimen nasjonalpark. Read more
Fjelleventyret | Ridning i fjellet
Velkommen til Nilsstua Gård i Hurdal.  Her kan dere være med på alpakkavandring og kjøpe unike produkter og garn fra… Read more
Nilsstua Alpakka
A fun and challenging experience. The riding takes place mainly in Icelandic horses. They are active, but safe for those who are uncertain. If you… Read more
Vinterridning - Geilo Hestesenter
Velkommen til aktiviteter og bondegårdsopphold på Søstun Gård hvor tiden har stått stille i flere tiår. Read more
Bondegårdsaktiviteter på Søstun Gård
På Gamlestølen opplever du nærhet til norske dyr i et ekte gardsmiljø. Den helårsåpne besøksgården… Read more
Gamlestølen Besøksgård
Hommen Gård tilbyr villmarksweekend og fest -og firma arrangementer i flott natur. Read more
Hommen Gård
Barnas Gård Hunderfossen har opplevelser og aktiviteter for barn og voksne som elsker dyr! Her kan du klappe og mate over 150 dyr av ulike slag. Read more
Barnas Gård Hunderfossen
Har du nokon gang vore med å slept ut sauer på beite etter at dei har stått i fjøsen heile vinteren? Nå har du sjangsen! Book din tur nå! Read more
Buføring av sau
Opplev historiske Svanøy! På denne turen får du guida omvising på historiske Svanøy Hovedgård, og besøke Norsk Hjortesenter, der du får oppleve… Read more
Guida tur på Svanøy
Bli med på en unik opplevelse sammen med alpakkaflokken til Ramnes Søndre gård. Read more
Alpakka Opplevelser på Ramnes Søndre Gård
På Midt-Tjore Gård kan du gå tur med alpakka! Read more
Alpakkatur på Midt-Tjore Gård
Kunne du tenke deg å være med på alpakkavandring? Disse fantastiske dyrene er gode, sjenerte og nysgjerrige. De er fantastiske å ha med på vandring.… Read more
Alpakkavandring
Vestfold er et eldorado for barnefamilier! Nærkontakt med dyr, klatring for små og store, zip-lines, lekeland, teateropplevelser,… Read more
Barnas Vestfold
Eplegården er arena for små og mellomstore møter, event og arrangementer hele året - her finner du gårdsutsalg og et av de få destilleriene som lager… Read more
Destillerivisitt på Eplegården
Velkommen til seters! Seteren ligger idyllisk til med utsikt utover Snåsabygda og Snåsavatnet. Seteren er bygd opp igjen etter at man… Read more
Dravlanseteren
Kjøp, smak og nyt eplemost & sider frå Hardanger hjå Helleland Gard på Lofthus. På garden kan du også booka deg sidersmaking med ost og spekemat. Read more
Helleland Gard
Leieturar i området kring Norsk Fjordhestsenter passar godt for barn som ønskjer ei trygg oppleving på ein av fjordhestane våre. Read more
Leietur | Norsk Fjordhestsenter
Ta en pause fra resten, ta et steg tilbake og tilbring et døgn på Kvitnes Gård. Gården består av en restaurant med 30 sitteplasser, et selskapslokale… Read more
Middag, overnatting og frokost - Kvitnes Gård
BESØKSGÅRD med gårdsbutikk, mange koselige dyr og aktiviteter. Read more
Ramnes Søndre Gård
Norges grønneste familiepark med dyr, aktiviteter og naturopplevleser for de minste. Read more
Snilsberg Familiepark
I fire generasjonar har Spildegarden produsert smakfulle produkt i den idylliske fjordbygda Øystese. Det er ikkje utan grunn at dei vert kalla… Read more
Spildegarden
Sti og stølsliv. Sykling. Ål i Hallingdal. Read more
Sti og stølsliv
Syns du gårdsbesøk med masse dyr, planter og aktiviteter er spennende? Hva med en ridetur for de minste, enten på hesteryggen eller… Read more
Styrsvollen Gard
Vestre Knolden gård - stedet barna elsker! Read more
Vestre Knolden besøksgård
Westerås Gard ligg vakkert til på Vesterås 4 km frå Geiranger sentrum retning Grotli (Fv63). Garden har vore i same slekt i… Read more
Westerås Gard
På Åmotsdalen Gard kan du prøve Norges råeste zipline, 100 meter høy! Read more
Zipline i Åmotsdalen
Midt i sentrum av Beitostølen ligger det gamle ”Liasælet” som et levende minne om kultur og tradisjoner fra gammel… Read more
Liastølen
Ved museet i Eidsborg visar museumsbonden tradisjonell jordbruk i sesongen kvart år! Read more
Museumsbonden i Eidsborg
Piltingsrud Gard ligger idyllisk til i Begnadalen, sør i Valdres. Det er i dette området den kjente villmarksforfatteren Mikkjel… Read more
Piltingsrud Gard
Tormodset støl. Votndalsåsen, Ål. Salg av stølsprodukter, vevde åklederog dreide trearbeider. Ål i Hallingdal. Read more
Tormodset
I Mo i Rana finner du et av Norges største og kuleste bruktvarehus. Her kan du velge og vrake blant pyntesaker, kjøkkenutstyr, klær og møbler. I den… Read more
Askeladden ressurssenter - Brukthandel og kafé
Gården som i sin tid var en husmannsplassog het Elvebakkenble kjøpt i 2007 og har siden vært under stadig utvikling. Read more
Gårdsbesøk - Livland gård
Lengter du etter god lokalmat fra Valdres som fersk rømme, tradisjonsrik ost eller god spekekurv? Da kan du komme til oss! Her bor-… Read more
Strandmo Stølsysteri
Bergstaul Seter er en besøksseter som du finner på FV 37, ca. 12 km vest for Rjukan sentrum. Driverne av setra, Stordalen Gardsbruk, er kanskje mest… Read more
Bergstaulen Seter
At Blaaflat we are concerned with quality and taste. Therefore, the fruit hangs on the trees for a long time so that they get all the sun they need to… Read more
Blaaflat Gardsutsal, Lærdal
Bondegården holder åpent hver lørdag og søndag hele året mellom kl.12 - 16. Read more
Bondegården i Råde
Ferie er å gjøre noe sammen, til glede for alle. Noen ganger er en innholdsrik dag akkurat det som skal til. Ta familien med på aktive og gode… Read more
Familieparker
Holt Gård ligger i Undrumsdal og er en koselig liten bondegård og gårdskafe med god mat, koselig tun, grønnsakshage… Read more
Holt Gård
En opplevelse som setter spor... I spesielt naturskjønne omgivelser ligger Langedragshusene som et Soria Moria slott 1000 m.o.h. med utsikt over vann… Read more
Langedrag Naturpark EKT - Sommer
Olestølen ligger naturskjønt til ved Olevatn i Øystre Slidre, 15 minutter nord-øst for Beitostølen og 40 minutter… Read more
Smak av stølsliv på Olestølen
Emma Friskhus tilbyr aktiviteter i gymsal og i varmtvannbasseng. De er også tilpasset bevegelseshemmede. Read more
Emma Friskhus
Fagerdalen ligger langs veien som går fra Bergsjøområdet via Tvist mot Hovet. Servering og salg av ulike stølsproduserte… Read more
Fagerdalen Støl
Velkommen til en seter i full drift med kyr, kalver, geiter, killinger og ender. Det er åpent for å klappe og kose med dyra og du kan også få se inn i… Read more
Marikroken Seter
Fjällnäs is located on the border between Sweden and Norway. We live with the unspoiled wilderness on our very doorstep, where the opportunities to… Read more
Fjällnäs Est 1882 – Fjällnäs Explore
Hardanger Cideri AS held til på Aga, ved riksveg 550, 17 km sør for Utne. Cideriet overtok lokala på Aga i 2015.… Read more
Hardanger Cideri
Ein god stad å vere. Velkommen til ein koseleg aktivitetsgard, ved Telemarks største innsjø. Read more
Naurak-tunet
Lokal kvalitetsost produsert i Flendalen i Trysil siden 2003. Meieri med liten gardsbutikk. Read more
Bryn Gardsmeieri
Velkommen til Rønningen gård Rønningen Gård er et gammelt gårdsbruk fra 1887, beliggende i marka 10 min. fra Sandvika og 20 minutter fra Asker og… Read more
Rønningen gård
I den vesle bygda Åkra i Sunnhordland, finner du gården Smiedal. Et perfekt utgangspunkt for å oppleve den storslåtte vestlandsnaturen i området rundt… Read more
Smiedal Gard
Hjortefarmen vart påbegynt hausten 2004, og sidan den gong har talet på hjorteflokken gradvis bygd seg opp til dagens tal som er omlag 30 dyr med… Read more
Urnes Gard og Hjortefarm
Velkommen med på alpakkatur på vakre, ville Verdens Ende! Bli kjent med din snille, glade og gryntene og nysgjerrige alpakka! Kjenn lukten… Read more
Alpakkatur på Verdens Ende
Stølsdrift og vandring, Ål i Hallingdal Read more
Oddestølen
Visit Wilderness tilbyr overnatting og aktiviteter. Her kan du være aktivt eller bare slappe av. Våre koselige hytter med enkelt standart for 2 - 5… Read more
Visit Wilderness
Lofoten gårdsysteri ligger flott til mellom fjord og fjell på Saupstad, Vestvågøy, på vei mot Unstad. Read more
Lofoten Gårdsysteri - Gårdsbutikk og Gårdskafe
Rømmegrøt, gomme, sveler, brunost, prim, hjemmelaget syltetøy og saft. At geitene skulle til seters for å gjøre seg fete er sikkert sant. Reis til de… Read more
Seterkos(t)
Håvardsrud Seterliv er verdt et besøk, her kan du få med deg bl.a. kaninkos på torvtaket, kje og lam, turriding, griser som slafser og kyr som stikk… Read more
Håvardsrud Seterliv
Liva upp bilresan längs E6 eller Rv 763 vid sjön Snåsavatnet, med allt från besök på museer och bondgårdar till vandringsturer och fina hotell vid… Read more
Upplevelser på bilresan i Innherred
Austråttområdet er et fantastisk utgangspunkt for gode opplevelser, bl.a.:  Fotturer. To minutters gange fra Kårstua finner du… Read more
Austrått agroturisme - aktiviteter for enhver smak
I Bjørgefjell kan du velje ulike turstiar i kulturlandskapet. Langs stien er det flotte utkikkspunkt hvor du kan nyte panoramautsikta mot… Read more
Bjørgefjell
Opplev vakre Jomfruland fra hesteryggen! Read more
Jomfruland Turridning
Velkommen til Langedrag Naturpark AS. Eva og Edvin K.Thorson(1918 – 2011) sammen med sin familie er grunnleggere av Langedrag. Edvin er og… Read more
Langedrag Naturpark
Bli med på fjelltur med din egen husky! På kennelen er det mange ivrige huskyer som er klar for å ta deg med på fjelltur.… Read more
På tur med huskyer
Søre Skogen er en gård omgitt av flott natur i Skjold i Vindafjord som tilbyr overnatting, kurslokaler og ulike gårdsaktiviteter. Read more
Søre Skogen
På Aalan gård finner du den ekte og naturlige lofotopplevelsen, der du som turist aktivt kan oppleve et mangfoldig gårdsbruk med osteproduksjon,… Read more
Aalan Gård
Hos Merete Mattson finner du de nydeligste smykker med inspirasjon fra nordnorsk natur. Alle smykkene er designet og håndlaget av Merete. Du finner… Read more
Gullsmed Merete Mattson
Aktiviteter for barnefamilier i Gjøvik, Land og Toten: • Lekeland1 • Bademuligheter • Toten badeland • Bowling 1 • Vitensenteret • Skogheim hest… Read more
Aktiviteter for barnefamilier i Gjøvik, Land og Toten
En eksotisk tur til plassen «der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Bygda Eikemo er kjent fra NRK-serien med samme navn. Read more
Traktorsafari til Eikemostølen
Ta en utflukt til Gransjøberget sæter - til fots, med bil eller sykkel! Read more
Utflukt til Gransjøberget sæter
Utladalen camping & Svalheim Gard eller Utladalen Opplevelser som vi liker å kalle det, ligger i Utladalen som er inngangsporten til Jotunheimen fra… Read more
Utladalen Opplevelser
Gammel samisk boplass i meget vakre omgivelser med en mengde aktiviteter, mulighet for overnatting og bespisning Read more
Vilgesvarre-Blåfjell
Langedrag har fått ny klatrepark og vår guide tar små og store med på en morsom tur i klatreskogen! Turen varer ca 2 timer og gir deg utfordringer på… Read more
Klatreparken på Langedrag
Øko-bruket Vikabråten er en husmannsplass med to støler i drift. På Vikabråten, Trillebakkadn 13, bor… Read more
Vikabråten Gårdsmat
Opplev naturen i flotte omgivelser i hundespann - kun 25 minutter fra Oslo. Read more
Bergvang Gård - Hundekjøring
Hende Gård er velegnet for store sammenkomster enten det er bedriftsseminar, møter, jubileum, familiestevne eller annet som det er behov… Read more
Hende Gård
Holsingseteren ligger vakkert til i Roktdalen i Snåsa, like ved grensen til Steinkjer kommune. Vi driver med tradisjonell seterdrift med… Read more
Holsingseteren
Bjerkeli Villmarksopplevelser tilbyr hundekjøring og andre villmarksopplevelser for private og bedrifter. Vi skreddersyr sledeturer av kortere og… Read more
Bjerkeli Villmarksopplevelser
Stor og flott familiepark like utenfor Mandal. Read more
Lindland Gård
Explore nature on your doorstep. We offer activity trails, rambling trails, longer mountain treks, riding and prepared cross-country ski tracks. We… Read more
Orkelbogen Friluftsenter AS
Selstali alpine pasture farm in Gausdal Valley at the foot of Mt.Gaustatoppen, is a genuine, Norwegian, alpine pasture farm. Read more
Selstali Seter
Velkommen til hyggelig handel og prat i vår gårdsbutikk. Read more
Aalan Gårds gårdsbutikk / gårdskafé
If you are looking for an exclusive experience, a visit to the authentic old farm Møllstunet from the 16th century is a rare option. This… Read more
Møllstunet Courtyard - A steep treasure of culture
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
  ×
  • Filters
   Filter Your Search
   TripAdvisor Symbol
   • Show More
   • No available filters
   • Show More
   • No available filters
   Generelt
   Tillgänglighet
   Åldersgräns
   • Show More
   • No available filters
   Rabatt
   • Show More
   • No available filters
   Svårighetsgrad
   Landskap
   • Show More
   • No available filters
   Prisklass
   Årstid
   Övernattning
   Camping
   • Show More
   • No available filters
   Hotellfaciliteter
   • Show More
   • No available filters
   Rumsfaciliteter
   Skidorter
   Utomhusaktiviteter
   Aktiviteter
   • Show More
   • No available filters
   Alpin skidåkning
   Cykling
   Kanot & kajak
   Längdskidåkning
   Fiske
   • Show More
   • No available filters
   Vandring
   Djurliv & safari
   • Show More
   • No available filters
   Vinteraktiviteter
   • Show More
   • No available filters
   Planera din resa
   Reseinformation
   • Show More
   • No available filters
   Servicios
   • Show More
   • No available filters
   Mat & dryck
   Norsk mat
   Pubar & barer
   Restauranger & caféer
   • Show More
   • No available filters
   Aktiviteter
   Aktiviteter
   • Show More
   • No available filters
   Aktiviteter för barn
   • Show More
   • No available filters
   Stränder
   Shopping
   • Show More
   • No available filters
   Temaparker
   Clear Filters
  • View
  • Sort By
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Generelt
  Tillgänglighet
  Åldersgräns
  • Show More
  • No available filters
  Rabatt
  • Show More
  • No available filters
  Svårighetsgrad
  Landskap
  • Show More
  • No available filters
  Prisklass
  Årstid
  Övernattning
  Camping
  • Show More
  • No available filters
  Hotellfaciliteter
  • Show More
  • No available filters
  Rumsfaciliteter
  Skidorter
  Utomhusaktiviteter
  Aktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Alpin skidåkning
  Cykling