Skip to main content

17 barnvänliga campingplatser

Planerar du en campingsemester i Norge? Då finns det mängder med familjevänliga aktiviteter att välja mellan. Campingexperten Jan-Henrik Larsen ger sina bästa tips på barnvänliga campingplatser runtom i Norge.

"I Norge är camping lika med kvalitet", säger Jan-Henrik Larsen. Han är chef på NHO Reiseliv, en organisation som bland annat arbetar med klassificering av landets campingplatser.

Det är inte konstigt att norska familjer åker på campingsemester då de flesta campingplatserna håller väldigt hög kvalitet.Du kan ofta bo nära naturen och samtidigt ha nära till städerna.

”Turister brukar också säga att Norge känns säkert och rent och attlandet är ett lugnt hörn av världen”, säger Jan-Henrik och fortsätter:

”Förutom lugn och ro finns det många häftiga aktiviteter som kommer ge barn i alla åldrar minnen för livet”.

Kul för kidsen

De flesta campingplatserna i Norge har dessutom väldigt moderna lekplatser för barnen.

Det finns ofta gott om aktiviteter i närheten av campingplatserna. Du kan till exempel paddla kajak, klättra, hänga på stranden eller tillbringa dagen på en vattenpark. På många platser kan barnen dessutom spela dataspel under regniga dagar.

”Lyckligtvis är alla campingplatser olika”, säger Jan-Henrik och rekommenderar att du planerar resan noga i förväg.

Platserna nedan finns med i den norska campingguiden (på norska, engelska och tyska), som innehåller massor av tips på norska campingplatser. Många av förslagen är också med i guiden som ges ut av Norsk bobil- og caravanklubb.

Utgå från Fagernes

Fagernes i Valdres, Østlandet

Fagernes i Valdres ligger vid foten av några av Norges mest kända berg. Du åker enkelt till Fagernes Camping med bil från till exempel OsloFjord Norge och Jotunheimen.

Sväng om i Ål

Ål i Hallingdal, Østlandet

Frodiga, v-formade Hallingdal är en av östra Norges stora dalar och en populär semesterort. Campingen Hallingdal Feriepark ligger vackert till precis vid älven Hallingdalselva.

Upptäck Grimstad

Grimstad, Sørlandet

Slå upp tältet på Moysand familjecamping i Grimstad, en charmig båtstad i södra Norge. Kommunen Grimstad gränsar till staden Arendal i öster och Lillesand i väster.

Campa vid Hardangerfjorden

Kinsarvik i Hardangerfjord, Fjord Norge

Mikkelparken ligger vid den viktigaste delen av Hardangerfjorden, i byn Kinsarvik där Sørfjord och Eidfjord möts.

Ut och lek i södra Norge

Risør i Sørlandet

Låt barnen roa sig på Sørlandet Feriesenter, nära Risør i södra Norge. Risør-området kännetecknas av mängder med öar som ger skydd mot det öppna havet i Skagerrak.

Campa vid Nordfjorden

Nordfjord i Fjord Norge

Norr om Sognefjorden ligger den vackra kustlinjen Nordfjord. På Byrkjelos camping vid Storelva finns många pooler att bada i och lätta vandringsturer.

Högt tempo i Telemark

Telemark, Østlandet

Ta in mångfalden i Telemarks landsbygd på Norsjø Ferieland, som ligger vid den anrika Telemarkskanalen.

Luta dig tillbaka i Ballangen

Nordland, Nord-Norge

Njut av några härliga dagar på Ballangen camping i norra Norge. Campingplatsen ligger vid Ofotfjorden bara några timmar från Lofoten. Närmaste stora stad är Narvik, inte långt från Riksgränsen.

I närheten av Tromsø

Tromsø, Nord-Norge

I Troms hittar du några av Nord-Norges mest exotiska upplevelser. På Tromsø Lodge & Camping bor du både nära naturen och Tromsø centrum.

Familjetid nära Sverige

Indre Østfold, Østlandet

Upptäck östra Norge på Kirkeng Camping i Aremark, inte långt från den svenska gränsen. Livet i skogen bland träd och sjöar är både avkopplande och kul.

Hornnes Camping & Mineralparken

Evje i Setesdal, Sørlandet

Hornnes Camping ligger i anslutning till aktivitetsparken Mineralparken i Setesdal, som har massor med skoj för hela familjen. Om du inte känner för att vara med på alla aktiviteter kan du välja att bo mer privat.

Simma i Setesdal

Setesdal, Sørlandet

Otrafloden sträcker sig söderut från Byglandsfjorden i Setesdal. Där floden vänder ligger idylliska Odden Camping.


Vakna upp i Molde

Molde i Nordvest, Fjord Norge

Molde är en charmig stad med vackra panoramavyer. På Kviltorp Camping bor du nära stan samtidigt som det finns många barnvänliga aktiviteter.


Upptäck den vackra Helgelandskusten

Mosjøen i Helgeland, Nord-Norge

Helgelandskusten är full av vackra öar, kobbar och holmar. Du når enkelt Mosjøen Camping från E6:an och det finns både inomhus- och utomhusvattenparker i närheten.

Simma och klättra i Telemark

Bø i Telemark, Østlandet

I Telemark blandas djupa dalar med höga berg. Bø Camping ligger i närheten av både en stor vattenpark och en klätterpark.

Sol och bad i södra Norge

Lindesnes, Sørlandet

De sydligaste delarna av Norge erbjuder sol, hav och roliga aktiviteter för hela familjen. Solstrand camping ligger där floden Audna mynnar ut i havet.

Strandhäng i sydväst

Jæren i Stavanger, Fjord Norge

Strandhäng i sydväst

Jæren i Stavanger, Fjord Norge

Jærens kustlandskap är populärt för de vita stränderna. 60 kilometer från Stavanger ligger Brusand Camping där det finns många roliga aktiviteter för hela familjen. 

Exklusiva och skräddarsydda resor

Upptäck fler semesterpaket.

Inspiration

Här har vi samlat några artiklar som vi tror att du kommer att gilla.

Nyligen besökta sidor