Skip to main content

Stavanger har blivit ett av Nordens hetaste resmål för matentusiaster. På stans restauranger möts fine dining och lokal charm, och många fokuserar på de finaste råvarorna från regionens fjordar, hav och gårdar.

Bakom Stavangers Michelinrestaurang RE-NAA står paret Sven Erik och Torill Renaa. Deras mål är att varje rätt ska spegla regionens smaker. ”Allt vi behöver finns inom en halvtimmes radie”, berättar Sven Erik Renaa. Torill delar hans passion för lokala råvaror och tillägger, ”det är inte bara vin som har sina terroirer, utan även lamm.

Flera andra restauranger i Stavanger är lika ambitiösa. En av dem är Sabi Omakase, den första sushirestaurangen i Norge som fick en Michelinstjärna.


Stavangers har mer än finrestauranger att bjuda på. Här finns ett gäng specialcaféer och cocktailbarer som tål att mätas med de bästa i världen. Åk gärna hit under Gladmatfestivalen, så kan du smaka på det mesta av det bästa.

Här är våra bästa tips på restauranger och lokala rätter.

Inspiration

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Får det vara något mer?

Hitta rätt i Stavangers matscen och planera var du vill äta innan du åker.

0

Nyligen besökta sidor