There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels – i alla större städer från norr till söder
Nordic Choice Hotels – en annorlunda hotellkedja
Thon Hotels – boende med fantastisk frukost
Hostelling International – porten till Norge
Radisson Blu Hotels – upptäck Norges bästa resmål
Widerøe – Skandinaviens största regionala flygbolag
AutoEurope – smidigaste biluthyrningen
Vy express – bussresor över hela Norge
DFDS – Europas ledande färjeoperatör 2012-2019
Rent-A-Wreck – det smarta hyrbilsalternativet
Arctic Campers – hyr husbil i Norge
NOR-WAY Bussekspress – res grönt med Norges expressbussar
Vy – det ska vara lätt att resa grönt
Hurtigruten – världens vackraste sjöresa
Authentic Scandinavia – spännande Norgeresor
Up Norway – skräddarsydda resor
Norrøna Hvitserk – äventyrsresor och expeditioner
Fjord Tours – upptäck Norge i et nøtteskall® med en biljett
50 Degrees North – oförglömliga, skräddarsydda turer i Norge för mindre grupper
Discover Norway – skidåkning, cykling och vandringsturer i Norge
Norwegian Holidays – billiga paketresor med Norwegian: Flyg, hotell och hyrbil
DanCenter – din expert på stugor i Norge
Norgesbooking – boka den perfekta stugan i Norge
Beitostølen – Äventyr och avkoppling året runt
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Stavangers Michelin-restauranger RE-NAA och Sabi Omakase inspirerar hela regionen att äta och dricka gott, tack vare en obeveklig jakt på de bästa ingredienserna.
"Vi har gjort det vår uppgift i livet att visa upp den fantastiska maten i Stavangerregionen", förklarar Sven Erik Renaa. Sven Erik är kock på sin egen restaurang RE-NAA, som han driver tillsammans med sin fru Torill.
"Det bästa med att ha en restaurang här är alla närproducerade ingredienser. Fisk och skaldjur, frukt och grönt, vilt och svamp – allt vi behöver finns inom en halvtimme", säger Sven Erik. Torill tillägger: "Precis som det finns terroirer för vin finns det terroirer för lamm".
Flera andra restauranger strävar efter liknande kulinariska höjder, till exempel N.B. Sørensen Annen Etage, Hall Toll, Spiseriet, Tango Bar & Kjøkken, Gaffel & karaffel, 26North och Fish & Cow. Om du är ute efter ställen med brasserie-känsla (och brasserie-priser) har du RE-NAA Matbaren och RE-NAA Express, Skagen, NB Sørensen 1 etg., Bølgen & Moi, Vågen på fiskmarknaden, Kitchen & Table, Bevaremegvel och Salza.
"Stavanger har ett litet centrum, men det är verkligen en urban, pulserande stad. Det dyker upp nya hipsterbarer, caféer och gatukonst hela tiden”, säger Sven Erik.
Lokala producenter har levererat delikatesser till internationella topprestauranger, till exempel till den världsberömda restaurangen Noma i Köpenhamn.
Man ser också en växande aptit för regionens lokala mat på alla matfestivaler. Gladmatfestivalen i juli är den största, följt av Stavanger Vinfestival. Grannkommunen Hjelmeland har en frukt- och laxfestival och i Bryne kan man gå på en rolig potatisfestival.
"Stavanger har en rik historia. På Norsk hermetikkmuseum kan du lära dig hur man exporterade röda sardiner till hela världen i början av 1800-talet", berättar Sven Erik.
Han gillar att ta gamla traditioner och förvandla dem till något nytt, och det är den andan som genomsyrar hela Stavangerregionen.
Mer inspiration finns på Stavangers officiella webbsida.
Stavangers entusiastiska kockar har lyft regionens mattraditioner till nya höjder med smakupplevelser som inte finns någon annanstans.
RE-NAA er en to-stjerners Guide-Michelin restaurant i Stavanger Sentrum, på gateplan i Eilert Smith Hotel. Her…
Go to: RE-NAARE-NAA er en to-stjerners Guide-Michelin restaurant i Stavanger Sentrum, på gateplan i Eilert Smith Hotel. Her…
Sabi Omakase var den første sushi-restauranten til å få Michelin-status i Norge! Sushimaster Roger Asakil Joya…
Go to: Sabi OmakaseSabi Omakase var den første sushi-restauranten til å få Michelin-status i Norge! Sushimaster Roger Asakil Joya…
En intim restaurant med 30 sitteplasser i hjerter av Stavanger sentrum med en meny av høy kvalitet med fokus…
Go to: Tango RestaurantEn intim restaurant med 30 sitteplasser i hjerter av Stavanger sentrum med en meny av høy kvalitet med fokus…
Spiseriet er en restaurant i toppklasse i den vakre foajeen i Stavanger konserthus, med utsikt til fjorden.…
Go to: SpiserietSpiseriet er en restaurant i toppklasse i den vakre foajeen i Stavanger konserthus, med utsikt til fjorden.…
När man strosar genom Stavangers livliga, smala gator märker man genast att staden omges av havet på nästan alla sidor – inte så konstigt att det vimlar av skaldjur på restaurangerna.
Et spisested med fisk og sjømat, der menyen baserer seg på dagens fangst. Fisketorgets entusiastiske kokker…
Go to: Fisketorget Stavanger restaurantenEt spisested med fisk og sjømat, der menyen baserer seg på dagens fangst. Fisketorgets entusiastiske kokker…
Trots stadens höga kulinariska normer finns det flera mysiga ställen i och runt centrum som har ett stort utbud av enklare mat till rimliga priser.
Renaa Matbaren (øvre etasje) er et ujålete, koselig og uformelt spisested i bistrostil, med god stemning,…
Go to: Renaa MatbarenRenaa Matbaren (øvre etasje) er et ujålete, koselig og uformelt spisested i bistrostil, med god stemning,…
Særpreg På bryggen til Norsk Oljemuseum finner du et av Stavangers beste brasserier. Museet har en…
Go to: Bølgen & Moi StavangerSærpreg På bryggen til Norsk Oljemuseum finner du et av Stavangers beste brasserier. Museet har en…
Stavangers lokalbefolkning träffas gärna på stadens alla barer och caféer. Det är bara att följa sorlet!
En intim restaurant med 30 sitteplasser i hjerter av Stavanger sentrum med en meny av høy kvalitet med fokus…
Go to: Tango RestaurantEn intim restaurant med 30 sitteplasser i hjerter av Stavanger sentrum med en meny av høy kvalitet med fokus…
[:vju] Restaurant & Skybar ligger i 21. etasje i Stavangers høyeste bygning, Scandic Forum, rett ved…
Go to: [:vju] Restaurant & Skybar[:vju] Restaurant & Skybar ligger i 21. etasje i Stavangers høyeste bygning, Scandic Forum, rett ved…
Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.
Använd filterfunktionerna nedan och sök efter fler restauranger i Stavanger här.
Mer inspiration finns på Stavangers officiella webbsida.
I regionen som kallas Fjord Norge väntar smala fjordar, höga fjäll, brusande vattenfall och mäktiga glaciärer, men också praktfull arkitektur och spännande mat.
Mer än 1 000 fjordar, varav 10 trafikeras av kryssningsfartyg – inte så konstigt att många turister undrar vart de ska åka. Experten Øyvind Heen förklarar skillnaden mellan Norges främsta fjordar.
Upptäck Norges nya och spännande kök med prisbelönta ostar, utmärkt cider och otaliga variationer av frasvåfflor. För att inte tala om all färsk fisk och alla delikata skaldjur: kungskrabba, lax och den berömda skreien.
"Norskt viltkött är i världsklass. Det har en distinkt smak och helt annan arom än annat kött ”, säger mästerkocken Arne Brimi. Upptäck det unika med Norskt viltkött.
Tillbaka till toppen