Skip to main content

Gjøvik och Ringsaker

Njut av det goda livet på landet! Toten, Søndre Land, Gjøvik och Ringsaker har underbar lokalt producerad mat, ett rikt kulturliv och Norges största sjö.

Mindre än två timmars bilresa norr om Oslo ligger Gjøvik, ofta kallad "den vita staden vid Mjøsa". Den pittoreska staden har ett levande restaurangliv och du kan djupdyka i både kultur och naturupplevelser här.

Gjøvik är även Skibladners hemstad - världens äldsta hjulångare som fortfarande är i drift. Missa inte att göra en tidsresa med båt på Mjøsa! Efter det kan du besöka Gjøvik Olympiske Fjellhall, världens största publikarena inne i ett berg. Den byggdes i förbindelse med Vinter-OS i Lillehammer 1994 och är öppen för besökare hela året.

Strax söder om Gjøvik ligger Toten, med sitt gröna kulturlandskap och kilometervis av vandringsleder, cykelvägar och skidspår. Längs vägen hittar du flera gårdsbutiker med lokala godsaker i hyllorna.

Søndre Land, mindre än en timme väster om Toten, är också full av friluftsaktiviteter. Åk dressin på den gamla järnvägen Valdresbanen eller besök naturreservatet Dokkadeltaet i den norra änden av Randsfjorden.

Åker du till den andra sidan av Mjøsa, till Ringsaker, kan du bo i mysiga trädkojor, testa glamping eller paddla kajak och besöka gårdar som specialiserat sig på lokal mat.

Barnfamiljer har mycket att se fram emot här, med besök i klätterparken Gjøvik Klatrepark, vetenskapscentret Vitensenteret Innlandet och vattenparken Totenbadet. Avsluta med att se konst i världsklassen på Peder Balke-Senteret i Kapp.

Hitta ännu mer inspiration på Visit Øst-Norges officiella webbplats.

Utforska alla möjligheter nedan eller gå direkt till:
Aktiviteter | Boende | Mat och dryck | Reseinformation

Aktiviteter i Gjøvik och Ringsaker

Höjdpunkter du inte får missa.

Se mer aktiviteter och sevärdheter

Boende

Från bekväma hotell till mysiga stugor. Hitta det perfekta boendet för dig i Gjøvik och Ringsaker.

Mat och dryck

Från lokala favoriter till fina restauranger. Få smaken av Gjøvikregionen.

Reseinformation

Få ännu mer detaljerad reseinformation på Visit Øst-Norges officiella webbplats.
Planera resan till Gjøvik och Ringsaker med Entur.

Mot en mer hållbar framtid

Norska orter som kan visa att de arbetar systematiskt på att minska turistindustrins negativa effekter kan bli ett så kallad hållbarhetsmärkt resmål (Sustainable destination). Hållbarhetsmärkta resmål ska kunna erbjuda resenärer givande upplevelser samtidigt som de värnar om den lokala naturen, kulturen och miljön. De måste också främja lokalsamhället och dess näringar. Kommunen och resebranschen på hållbarhetsmärkta resmål samarbetar för att se till att orten är en trevlig plats att bo på, både för lokalbefolkningen och för tillfälliga gäster.

Läs mer om märkningen Sustainable Destination

Sustainable destination

Andra restips

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Gjøvik och Ringsaker erbjuder också …

Vänta inte för länge med att planera dina aktiviteter. Filtrera ditt sök och kolla in möjligheterna nedan!

Stora upplevelser på nära håll

Nyligen besökta sidor