Skip to main content

Planera resan till Lindesnes

Norges äldsta fyr, världens största undervattensrestaurang, charmiga trähus och vita sandstränder – Lindesnes är Sørlandet i ett nötskal.

Lindesnes ligger längst ner i sydligaste Norge. Här är det lätt att komma nära naturens krafter – du kan till exempel övernatta i LindesnesfyrenNorges äldsta fyr.

Orten fick mycket uppmärksamhet vid öppningen av världens största undervattensrestaurang, Under. En måltid här blir ett minne för livet – se bara till att boka bord i god tid.

Gillar du friluftsliv är Lindesnes det perfekta resmålet då regionen erbjuder massor av aktiviteter och naturupplevelser. Det är också en av Norges hållbarhetsmärkta destinationer. För kulturintresserade finns det många unika museer att besöka.

Knappt en timme med bil från Lindesnes ligger Mandal. Här hittar du de typiska vitmålade trähusen och charmiga gatorna som känns igen i många av städerna i Sørlandet.

Förutom att sola och bada på Mandals 800 meter långa strand Sjøsanden ordnas här ofta konserter och festivaler. Passa på att testa lokala delikatesser också. I närheten ligger naturparken Furulunden med lekplatser både i skogen och i vattnet.

Mer inspiration hittar du på Lindesnes officiella webbsida.

Utforska alternativen nedanför, eller gå direkt till:
Aktiviteter | Boende | Mat och dryck | Reseinformation

Toppattraktioner

Missa inte dessa höjdpunkter.

Hitta fler aktiviteter

Boende

Från bekväma hotell till mysiga stugor där du kan känna dig som hemma.

Mat och dryck

Från uppskattade kvarterskrogar till exklusiva restauranger.

Evenemang i Lindesnes

Från festivaler och konserter till föreställningar och utställningar – håll koll på vad som händer!

Så reser du hit och omkring

Mer reseinformation finns på Lindesnes officiella hemsida.
Planera resan till Lindesnes med Entur.

Mot en mer hållbar framtid

Norska orter som kan visa att de arbetar systematiskt på att minska turistindustrins negativa effekter kan bli ett så kallad hållbarhetsmärkt resmål (Sustainable destination). Hållbarhetsmärkta resmål ska kunna erbjuda resenärer givande upplevelser samtidigt som de värnar om den lokala naturen, kulturen och miljön. De måste också främja lokalsamhället och dess näringar. Kommunen och resebranschen på hållbarhetsmärkta resmål samarbetar för att se till att orten är en trevlig plats att bo på, både för lokalbefolkningen och för tillfälliga gäster.

Läs mer om märkningen Sustainable Destination

Sustainable destination

Upptäck Sørlandet

Andra restips

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Fler förslag

Börja semesterplaneringen här!

Stora upplevelser på nära håll

Nyligen besökta sidor