Skip to main content

Planera resan till Setesdal

Mysiga byar, levande traditioner och aktiviteter som höjer pulsen. I Setesdal väntar nya äventyr för hela familjen runt varje hörn.

Setesdal i Sørlandet har ett varierat landskap med både öppna fält och höga, ståtliga berg. Riksväg 9 tar dig genom hela dalen förbi många små byar.

Setesdal är kanske mest känt för sitt hantverk och sin folkmusik, men här finns också massor av möjligheter till utomhusaktiviteter.

Några förslag på adrenalinpumpande aktiviteter som hela familjen kan vara med på är via ferrata-klärttring, rafting i älven Otra och utmanande hinder i den lokala cykelparken.

Gillar du skidåkning är det bra att veta att vintersäsongen brukar vara riktigt lång i den här delen av Norge. Med två alpinanläggningar, längdåkningsspår i toppklass och fjäll som passar bra för toppturer är Setesdal en vinterdestination att räkna med.

Kulturintresserade kan besöka mineralparken i Evje, gå på folkmuseum eller lära sig mer om silversmide. Dessutom är Setesdal en av Norges hållbarhetsmärkta destinationer, så du kan resa med grönt samvete.

Mer reseinformation finns på Setesdals officiella webbsida.

Utforska alternativen nedanför, eller gå direkt till:
Aktiviteter | Boende | Mat och dryck | Reseinformation

Toppattraktioner

Missa inte dessa höjdpunkter.

Hitta fler aktiviteter

Vinteraktiviteter

Setesdals långa vintrar ger dig gott om tid till aktiviteter i snön.

Boende

Från bekväma hotell till mysiga stugor där du kan känna dig som hemma.

Mat och dryck

Från uppskattade kvarterskrogar till exklusiva restauranger.

Ta dig till Setesdal

Mer reseinformation finns på Setesdals officiella hemsida.
Planera resan till Setesdal med Entur.

Mot en mer hållbar framtid

Norska orter som kan visa att de arbetar systematiskt på att minska turistindustrins negativa effekter kan bli ett så kallad hållbarhetsmärkt resmål (Sustainable destination). Hållbarhetsmärkta resmål ska kunna erbjuda resenärer givande upplevelser samtidigt som de värnar om den lokala naturen, kulturen och miljön. De måste också främja lokalsamhället och dess näringar. Kommunen och resebranschen på hållbarhetsmärkta resmål samarbetar för att se till att orten är en trevlig plats att bo på, både för lokalbefolkningen och för tillfälliga gäster.

Läs mer om märkningen Sustainable Destination

Sustainable destination

Upptäck Sørlandet

Andra restips

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Fler förslag

Börja semesterplaneringen här!

Stora upplevelser på nära håll

Nyligen besökta sidor