Skip to main content

Planera resan till Tromsø

Unknown Component
civid: 653a2d6bdde8191ba0b26b80
name: plugins_common_social_share (widget)

Tromsø är ett perfekt resmål om du vill se det magiska norrskenet. Här finns också en härlig blandning av utomhusaktiviteter, kulturevenemang och restauranger där du kan pröva arktiska delikatesser.

Nord-Norges största stad Tromsø ligger 350 kilometer norr om polcirkeln, en bra bit längre norrut än Sveriges nordligaste gräns. Från september till mars kommer många hit för att uppleva norrskenet. Åker du mellan 20 maj och 20 juli får du istället vara med om midnattssolen. Gör som lokalborna och håll igång dygnet runt.

Tromsø erbjuder fantastiska möjligheter till aktiviteter som vandring, fiske, kajakpaddling och valsafaris. Några populära attraktioner är Ishavskatedralen, upplevelsecentret Polaria och Polarmuseet.

Om du är ute efter kultur ska du lägga två festivaler på minnet: Tromsø International Film Festival och Nordlysfestivalen, som båda lockar besökare från hela världen.

Staden är känd för sitt livliga nattliv och för många bra restauranger som specialiserar sig på det arktiska köket med färska ingredienser.

Tromsø är märkt som en hållbar destination, en kvalitetsmärkning av resmål som arbetar systematiskt för att reducera turismens negativa miljöpåverkan.

Mer reseinformation finns på Tromsøs officiella webbsida.

Utforska alternativen nedanför, eller gå direkt till:
Aktiviteter | Boende | Mat och dryck | Reseinformation

Hitta fler attraktioner

Kolla in alla erbjudanden från våra partners Radisson Blu Hotels, Scandic Hotels, Strawberry och Thon Hotels.

Hitta till Tromsø

Mer reseinformation finns på Tromsøs officiella webbsida. Planera resan till Tromsø med Entur.

Mot en mer hållbar framtid

Norska orter som kan visa att de arbetar systematiskt på att minska turistindustrins negativa effekter kan bli ett så kallad hållbarhetsmärkt resmål (Sustainable destination). Hållbarhetsmärkta resmål ska kunna erbjuda resenärer givande upplevelser samtidigt som de värnar om den lokala naturen, kulturen och miljön. De måste också främja lokalsamhället och dess näringar. Kommunen och resebranschen på hållbarhetsmärkta resmål samarbetar för att se till att orten är en trevlig plats att bo på, både för lokalbefolkningen och för tillfälliga gäster.

Läs mer om märkningen Sustainable Destination

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Fler förslag

Börja semesterplaneringen här!

Stora upplevelser på nära håll

Nyligen besökta sidor