Skip to main content

Är du en riktig trädgårdsentusiast, eller vill du överraska någon med en härlig upplevelse?

Norge är ett långt och omväxlande land med olika typer av klimat, och har ett stort antal härliga parker och trädgårdar att promenera i, eller bara njuta av allt vackert. Besök ett ”tropiskt” paradis på Sørlandet, grönskande platser i Fjord Norge och arktiska trädgårdar i norr.

Det finns sex botaniska trädgårdar i Norge, och ett antal arboretum och tematiska trädgårdar utspridda över landet. På de flesta ställen finns både inhemska och utländska växter, och en del arter som bara växer i Norge.

Både botaniska trädgårdar och arboretum drivs ofta på lokal nivå, och brukar vara gratis att besöka. I privatägda parker och trädgårdar tas en entréavgift.

På landsbygden finns på många håll historiska hotell med vackra trädgårdar. I städerna hittar du parker och grönområden där det är fritt fram att äta sin lunch i gräset eller grilla med vänner. Glöm bara inte att ta med dig soporna!

I Oslo finns några fantastiska skulpturparker att besöka, som den berömda Vigelandsparken eller Ekebergparken. Det enormt mäktiga Kistefos Museum med tillhörande skulpturpark ligger bara en timmes bilresa från Oslo.

Boka din tur till Kistefos!

Året runt

Årstidernas växlingar gör att du får uppleva trädgårdarna på helt olika vis beroende på när du besöker. Som på andra ställen är våren och sommaren den tid när blommorna i Norge är som allra vackrast.

Men höstens sprakande färger är också otroligt vackra, och på vintern ges en helt annan upplevelse när allt täckt av vit och mjuk snö – som i ett drömlikt vinterlandskap!

Kolla in 5 av Norges finaste parker och trädgårdar här nedanför!

En tur i Norges trädgårdar:

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Inspiration

Här har vi samlat några artiklar som vi tror att du kommer att gilla.

Nyligen besökta sidor