Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Aurlandsdalen
Aurlandsdalen.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

Hösten

muteplay/pauseplay/pause

I september, oktober och november blir dagarna kortare, men samtidigt bjuder hösten på friskare luft och sprakande färger. I Norge är det lätt att kombinera utomhusaktiviteter med kulturupplevelser och god mat, även på en kortare weekendresa i storstäderna.

En färgglad årstid

Den norska hösten bjuder på stor variation. Ibland håller sommarvärmen i sig långt in i oktober, och ibland förvandlas regnet till snö redan i början av november. Men en sak kan man vara säker på och det är att naturen kommer att göra sig till, med sin palett av rött, orange och guld.

Det är som allra vackrast i fjällen, och många norrmän passar på att vandra i berg och skog med familjen på höstlovet i oktober.

I städerna är det mindre trångt än på somrarna, och det brukar finnas massor med kulturupplevelser att sysselsätta sig med – från konstutställningar och litteraturfestivaler till intima klubbkonserter med morgondagens popstjärnor. Kom bara ihåg att du alltid har nära till friluftsområden i norska städer, så det går alldeles utmärkt att blanda storstadsnöjen och friluftsliv.

Ta en paus på ett ombonat café med en kopp varm choklad och stearinljus på borden. En hög mysfaktor i form av "kos" blir allt viktigare i takt med att dagarna blir kortare och regnet börjar smattra mot fönstret.

Hösten är också tid för den härliga skördesäsongen. Då fylls de norska köken av mustiga långkok med säsongens ingredienser.

Kläder efter väder

Precis som i Sverige kan höstvädret bjuda på alla slags överraskningar, från sol och blå himmel till regn och rusk. Det gör det svårt att planera i förväg vad man ska packa i resväskan, men det är alltid en god idé att ta med vind- och  vattentäta kläder.

Det är också bäst att klä sig i lager, helst i plagg av ull som hjälper till att  reglera temperaturen. Till skillnad från bomull håller ull dig varm och skön om du råkar ut för en regnskur. Läs mer om norsk ull.

Väderprognos

Yrs väderprognoser kommer från Meteorologisk institutt och NRK (Norges motsvarighet till SVT). Ladda ner Yrs kostnadsfria väderapp till iOS eller Android.

Norska hösttips

Norges andra årstider

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Fler förslag

Börja semesterplaneringen här! Använd filterfunktionerna nedan och sök bland alla tips och erbjudanden.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Läs också

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen