Skip to main content

Planera resan till Senja & centrala Troms

Vill du både känna naturens ro och adrenalinet som pumpar? Ja tack! Fjällvandra i midnattssol eller åk skidor under norrskenet. Du kan till och med uppleva ditt bästa tvåhjuliga äventyr någonsin.

Långt ovanför polcirkeln med mindre turister än många andra ställen i Nord-Norge ligger Senja och centrala Troms som ett himmelrike för friluftsfantaster.

Hamn är den största byn med vinteraktiviteter i stort urval som isfiske, snöskoturer, ski touring, norrskensexpeditioner och vildmarkssafari. Det finns mängder av utmanande vandrings- och cykelleder som erbjuder storslagen utsikt och panoramavyer, ännu fler hittar du längs Norges nationella turistvägar på Senja.

Senja och centrala Troms har ett av världens rikaste fiskevatten. Bo i rorbu, en traditionell norsk fiskarstuga, och testa fiskelyckan. Är det adrenalinet du vill åt kan du hänga med på en ribbåttur i historiska Bergsfjorden.

Missa inte de idylliska öarna utanför Senja, som DyrøyaHusøy och Tranøya där det finns en permanent utställning från Midt-Troms museerna. En annan genuin nordnorsk pärla är Garsnes Brygge i Salangen. Här finns det mysiga stugor, spännande turer, aktiviteter och god mat.

Vill du verkligen "sätta tänderna i" regionen måste du prova lokala delikatesser som fjällröding från sjön Altevatn, torsk från Senja och getost från Balsfjord.

Senja har kommit långt i arbetet för att bli certifierat som hållbar destination, en kvalitetsmärkning av resmål som jobbar systematiskt för att minska turismens negativa klimatpåverkan.

Senja har certifierats som en Hållbar Destination. Certifieringen betyder inte att orten är fullt hållbar. Det handlar om att den har åtagit sig att arbeta systematiskt för att minska turismens negativa effekter och samtidigt stärka dess positiva effekter.

Få ännu mer inspiration på Senjas officiella webbplats.

Utforska alternativen nedanför, eller gå direkt till:
Aktiviteter | Boende | Reseinformation

Toppattraktioner

Missa inte dessa höjdpunkter.

Boende

Från bekväma hotell till mysiga stugor där du kan känna dig som hemma.

Så reser du hit och omkring

Få mer detaljerad reseinformation på Senjas officiella webbplats.

Sök efter resor med reseappen Entur och få förslag baserat på Norges kollektivtrafik.

Säsonger och klimat

På grund av den varma Golfströmmen har Senja och centrala Troms ett mycket mildare klimat än andra delar av världen på samma breddgrad, som Alaska och Sibirien.

Kustklimatet i Senja och centrala Troms gör vintern ganska mild och sommaren relativt sval.

Januari och februari är de kallaste månaderna med en medeltemperatur på -4°C. Juli och augusti är de varmaste med en medeltemperatur på runt 11°C.

Maj och juni är de torraste månaderna med en medelnederbörd på 50 mm. Oktober är årets våtaste månad.

Det kan blåsa kraftigt, speciellt sent på hösten och på vintern.

Få den senaste väderprognosen på yr.no.

Läs mer om norrskenet på Senja.

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Mer från Senja & centrala Troms

Du behöver inte vänta tills du är här för att hitta saker att göra. Filtrera din sökning och kolla in alla erbjudanden nedan.

Stora upplevelser på nära håll

Nyligen besökta sidor