Skip to main content

Hammerfest

Den arktiska staden Hammerfest tornar dramatiskt som en hägring i horisonten av Finnmarks karga kust.

Omkransat av fjäll, sandstränder och makalöst kustlandskap är Hammerfest ett utmärkt utgångsläge för en aktiv semester!

Bästa utsikten får du om du vandrar upp för den snirklande stigen som leder till toppen av Salen bara en kvarts promenad från centrum!

Struves meridianbågemarkerar platsen för arbetet med att fastslå jordklotets exakta form och storlek, nu finns den på UNESCO:s världsarvslista.

Vänta nu, är det där en...kamel?

Det stämmer! Följ med på kamelsafari och kolla in det vilda djurlivet som renar, örnar och valar på nära håll.

Är du en äkta fiskeentusiast? Då har du kommit rätt!

Här finns Norges bästa ställen för att få fångster som verkligen kan hängas på väggen, både i havet och i närliggande sjöar och älvar.

Vill du se både midnattssol och vita sandstränder som från tropiska breddgrader? Hammarfest har både och.

Vattnet kan vara lite småkallt...perfekt för äkta vikingar!

Efter en dag full av aktiviteter, varva ner med glamping och norrsken (på vintern) eller på ett bekvämt hotell i centrum.

En urban pärla på en dramatisk och nästan obebodd kust. Hammerfest är världens nordligaste stad med fler än 10 000 invånare. Full av liv och friluftsaktiviteter!

Hammerfest är en vinnare för alla som älskar att vandra. Landskapet är kargt, men det erbjuder härliga vandringsmöjligheter och behagliga höjdförhållanden. Det är enkelt att navigera genom att följa kusten och fjälltopparna.

Testa Tyventrappa och ta in den fantastiska utsikten över Sørøysundet från fjället Tyven – i midnattssol eller under norrskenet – i en stuga som vunnit priser för sin unika design. Där kan du ta skydd om du får uppleva Finnmarkskustens stormiga väder.

När kryssningsfartygen ligger i hamnen lyser staden upp i nästan karnevalliknande atmosfär. De senaste åren har Hammerfest börjat göra sig gällande som Finnmarks kulinariska huvudstad. När du ska ut och äta, njut av allt från traditionella samiska rätter till sushi.

Det finns flera sätt att ta sig till Hammarfest.

Även om det är en av Norges äldsta städer kommer du bli överraskad över hur modern och ny Hammarfest ser ut. Genom stadens historia har både människor och moder jord försökt jämna staden med marken. Det mest drastiska försöket stod nazisterna för 1945 när de gav order om att "inte ett enda hus ska stå kvar". Gjenreisningsmuseet högtidlighåller minnet av de kalla, dystra åren efter krigets ödeläggelser. Idag är staden vackert pyntad med färgrika
50-talshus.

Få mer inspiration på Hammerfests officiella webbplats.

Utforska alla alternativ eller gå direkt till:
Sevärdheter | Boende | Resor

Sevärdheter i Hammerfest

Boende i Hammerfest

Reseinformation

Få mer detaljerad reseinformation på Hammerfests officiella webbplats.

Sök efter resor med reseappen Entur och få förslag baserat på Norges kollektivtrafik.

Resmål i Nord-Norge

Årstider och klimat

Även om Hammerfest ligger så långt norrut är det inte permafrost här eftersom den årliga medeltemperaturen är omkring 2°C. Temperaturen varierar mellan -5°C i januari till 11°C i juli.

De torraste månaderna är maj, juni och juli med en medelnederbörd på 50 millimeter regn. Den våtaste perioden är från oktober ut december.

Under sommarmånaderna går solen aldrig ner, men på vintern kommer den aldrig över horisonten. Läs mer om midnattssolen.

Få den senaste väderleksrapporten på yr.no.

Eller kolla in norrskensrapporten.

Läs mer om norrskenet.

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Hammerfest erbjuder också...

Vänta inte för länge med att planera vad du ska se och göra när du kommer hit. Filtrera din sökning och kolla in alla möjligheter nedan.

Nyligen besökta sidor