Skip to main content

Planera resan till Stavangerregionen

Unknown Component
civid: 64da37cc892579191372a002
name: plugins_common_social_share (widget)

Fantastiska fjordar, vita sandstränder och en klippa som fick äran att vara med i Mission: Impossible. Som om inte det vore nog väntar ett pulserande kulturliv och spännande restauranger i Stavanger och Sandnes.

Två riktiga höjdpunkter i Stavangerregionen är Solastranden och den mäktiga klippformationen Preikestolen, som utsetts till världens vackraste utsiktsplats av Lonely Planet. En del av den nervkittlande storfilmen "Mission: Impossible – Fallout” utspelar sig just här, 604 meter över Lysefjorden. Det finns alltså många skäl till att Preikestolen är den mest besökta sevärdheten i Rogaland.

Stavanger är pulserande universitetsstad, och den lilla stadskärnan gör det lätt att ta sig runt till fots. Njut av fantastisk mat, gör några shoppingfynd, kolla in cool gatukonst och avsluta med en promenad genom Europas bäst bevarade trähuskvarter i Gamle Stavanger.

Stavangerregionen har haft en nyckelroll i den norska ekonomin sedan 1969, när olja upptäcktes i Nordsjön.

Stavanger/Sandnes kallas även Europas olje- och energihuvudstad, och just oljesektorn är den i särklass största inkomstkällan i området.

Sandnes har vuxit kraftigt de senaste åren och en rad nya byggnader har kommit till, bland annat det nya rådhuset nere vid hamnen. Här finns också fina friluftsområden med naturliga landmärken som Kjeragbolten och fjälltoppen Dalsnuten.

För drygt tio år sedan var Stavanger/Sandnes Europas kulturhuvudstad, och regionen har verkligen en blomstrande kulturscen. Kolla in lokalbornas tips för en weekend i Stavanger.

Mer inspiration och information hittar du på Stavangerregionens officiella webbsida.

Hitta fler aktiviteter

Kolla in alla erbjudanden från våra partners Radisson Blu Hotels, Scandic Hotels, Strawberry och Thon Hotels.

Se mer på video

Hitta till Stavanger

Mer detaljerad reseinformation finns på Stavangerregionens officiella webbsida. Planera din resa till Stavanger med Entur.

Upptäck Fjord Norge

Andra restips

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Fler förslag

Börja semesterplaneringen här!

Stora upplevelser på nära håll

Nyligen besökta sidor