Skip to main content

I Suldal hittar du vild natur, levande byar och prisbelönt arkitektur.

Suldal ligger längs den nationella turistvägen Ryfylke i Fjord Norge, ett par timmar med bil från Stavanger och Haugesund. Här omges du av mäktiga fjäll, djupa fjordar, prisbelönt arkitektur och spännande upplevelser för hela familjen.

Suldal är den perfekta utgångspunkten för naturälskare. Vandra upp på fjälltoppen, njut av fantastisk fjordutsikt och övernatta i en mysig stuga. Eller fiska i Suldalslågen och få drömlaxen på kroken. På vintern kan du åka längdskidor i fina spår eller kasta dig ut i gastkramande friåkning.

Ta en skön promenad i de högst levande små byarna och ströva längs småbåtshamnar och badplatser. I tätorten Sand finns mängder av trevliga caféer och butiker i de vita trähus som är så typiska för Sandsfjorden.

Suldal tillsammans med Sauda har certifierats som en Hållbar Destination. Certifieringen betyder inte att orten är fullt hållbar. Det handlar om att den har åtagit sig att arbeta systematiskt för att minska turismens negativa effekter och samtidigt stärka dess positiva effekter.

Suldal är också ett centrum för vattenkraft, så regionen är full av spännande ingenjörskonst och häftig kraftverksarkitektur. Upptäck de arkitektoniska pärlorna på den så kallade Arkitekturrundturen mellan Suldal och Røldal, via Sauda. På sommaren är Blåsjø, Norges största dammanläggning ett hett tips.

Mer inspiration och information finns på Suldals och Ryfylkes officiella webbsidor.

Utforska förslagen nedan eller gå direkt till:
Aktiviteter | Boende | Mat och dryck | Reseinformation

Aktiviteter i Suldal

Höjdpunkter du inte får missa.

Hitta fler aktiviteter i Ryfylke

Boende

Från bekväma hotell till mysiga stugor. Känn dig som hemma i Suldal.

Mat och dryck

Från lokala delikatesser till restauranger i toppklass. Se vad Suldal har att erbjuda.

Hitta till Suldal

Mer reseinformation finns på Ryfylkes officiella webbsida. Planera resan till Suldal med Entur.

Mot en mer hållbar framtid

Norska orter som kan visa att de arbetar systematiskt på att minska turistindustrins negativa effekter kan bli ett så kallad hållbarhetsmärkt resmål (Sustainable destination). Hållbarhetsmärkta resmål ska kunna erbjuda resenärer givande upplevelser samtidigt som de värnar om den lokala naturen, kulturen och miljön. De måste också främja lokalsamhället och dess näringar. Kommunen och resebranschen på hållbarhetsmärkta resmål samarbetar för att se till att orten är en trevlig plats att bo på, både för lokalbefolkningen och för tillfälliga gäster.

Läs mer om märkningen Sustainable Destination

Sustainable destination

Upptäck Fjord Norge

Andra restips

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Fler förslag

Börja semesterplaneringen här!

Stora upplevelser på nära håll

Nyligen besökta sidor