Skip to main content

Planera resan till Bodø och Salten

Svårt att välja mellan cityweekend och friluftssemester? Det behöver du inte! I Bodø och Salten kan du kombinera vimlande stadsliv i Bodø med utflykter till den gamla handelsplatsen Kjerringøy, glaciären Svartisen och den mäktiga malströmmen Saltstraumen.

Bodø, känt som Nordnorges minimetropol, är full av lokala nischbutiker, läcker mat och stora kulturevenemang. Från festivalerna Parken och Nordland musikkfestuke till arrangemangen som rullar hela året i kulturhuset Kulturkvarteret Stormen. Det är verkligen ingen tillfällighet att staden utsetts till Europeisk kulturstad 2024!

Vandrings- och klätterlederna i bergskedjan Børvasstindan startar nästan helt inne i stan, lika nära är det till skidåkning i Bodømarka och RIB-turer i Saltstraumen, världens kraftigaste malström. Du kan även åka på havsörnsafari och ute i skärgården ligger Kjerringøy, som är en av Norges bäst bevarade kusthandelsplatser.

Bodø ligger i Salten och är en naturlig utgångspunkt för upptäcktsresor till både den vackra kusten och det orörda inlandets vildmark.

Upptäck paradiset för paddlare: Rødøy. Testa att båtluffa eller vandra i någon av nationalparkerna, till exempel Rango och Sjunkhatten. På Saltfjellet korsar du polcirkeln, medan Sulitjelma utanför Fauske verkligen är platsen för dig som älskar längdskidåkning.

Andra höjdpunkter är Hamsunsenteret i Hamarøy, glaciärvandring på Svartisen, unika boenden och en bilresa längs den natursköna Kystriksveien.

Vill du ha ännu fler tips? Kolla in bandet Kråkesølvs guide till sin hemstad och lokalbornas insidertips till en långhelg i Bodø.

Bodø har certifierats som en Hållbar Destination. Certifieringen betyder inte att orten är fullt hållbar. Det handlar om att den har åtagit sig att arbeta systematiskt för att minska turismens negativa effekter och samtidigt stärka dess positiva effekter.

Ännu mer information och inspiration får du på Bodøs officiella webbplats.

Se alla erbjudanden eller gå direkt till:
Aktiviteter | Boende | Mat och dryck | Reseinformation

Aktiviteter i Bodø and Salten

Höjdpunkter du inte får missa.

Fler aktiviteter och attraktioner

Boende

Från sköna hotell till mysiga stugor. Hitta ditt drömboende i Bodø och Salten.

Mat och dryck

Från lokala matpärlor till lyxiga restauranger. Få en smak av vad Bodø och Salten kan erbjuda.

Res till Bodø och Salten

För mer detaljerad reseinformation gå till Bodøs officiella webbplats.
Planera din resa till Bodø och Salten med Entur.

Resmål i Nord-Norge

Andra restips

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Bodø erbjuder också …

Det finns ingen anledning att vänta, hitta aktiviteter redan nu till din resa. Filtrera söket och kolla in alla erbjudanden.

Stora upplevelser på nära håll

Nyligen besökta sidor