Skip to main content

Planera resan till Vesterålen

Vesterålens öar har allt från vita sandstränder och mysiga fiskebyar till spetsiga fjälltoppar som reser sig rakt upp ur havet. Men valarna är, bokstavligt talat, Vesterålens största attraktion!

Vesterålen är den enda platsen i Norge som erbjuder valsafari året runt. Här ligger kontinentalsockeln närmare land än någon annanstans längs den norska kusten, så till och med på korta turer är du nästan garanterad att få se de mäktiga vattendjuren.

De här 1 330 öarna i norra delen av Nordland bjuder på härliga upplevelser också på land. Promenera längs kritvita stränder och fortsätt vandringen upp för de branta fjällsidorna. På vintern kan man vara med på äventyr som snöskovandring och toppturer.

Besök Norges enda permanenta raketramp, Andøya Space på ön Andøya. Res närmare norrskenet i deras virtuella rymdskepp och roa dig bland massor av interaktiva utställningar.

Längs kusten ligger en rad gamla fiskebyar med färgglada stugor (”rorbuer”) som har bebotts av fiskare och handlare i århundraden. Mest känd är kanske Nyksund, där stugorna nu tagits över av konstnärer, gallerier, museer och mysiga restauranger.

På sommaren kan du uppleva naturen dygnet runt under midnattssolen, och på vintern finns goda chanser att få en glimt av det spektakulära norrskenet.

Vesterålen har fått utmärkelsen Sustainable Destination. Det betyder inte att resmålet i sig är fullt ut hållbart, utan att man åtagit sig att systematiskt arbeta för att minska turismens negativa inverkan på miljön.

Mer inspiration och information finns på Vesterålens officiella webbsida.

Utforska alternativen nedanför, eller gå direkt till:
Aktiviteter | Boende | Mat och dryck | Reseinformation

Toppattraktioner

Missa inte dessa höjdpunkter.

Hitta fler attraktioner

Boende

Från bekväma hotell till mysiga stugor där du kan känna dig som hemma.

Mat och dryck

Från uppskattade kvarterskrogar till exklusiva restauranger.

Så reser du hit och omkring

Mer reseinformation finns på Vesterålens officiella webbsida.
Planera resan till Vesterålen med Entur.

Andra restips

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Fler förslag

Börja semesterplaneringen här!

Stora upplevelser på nära håll

Nyligen besökta sidor