Skip to main content

Planera din resa till Østlandet

Østlandet är fullt av spännande upplevelser. Här kan du kombinera storstadsliv och museer i världsklass med en vacker kust, fjällvandring, skidåkning och inte minst massor av skojiga familjeaktiviteter.

Østlandet ligger söder om Dovrefjell och Rørosvidda och öster om Langfjella. Här finns Norges bredaste aktivitetsutbud. 

Regionens hjärta är Oslo. Staden är i konstant förändring och det finns alltid något nytt att se och uppleva. Det nya Munchmuseet är ett museum i världsklass och bara ett exempel på stadens nyskapande arkitektur. Njut av härliga restauranger och pulserande kulturliv, kolla in de trendigaste barerna. Du hinner uppleva mycket på en långhelg i huvudstaden, allt från strövtåg längs hamnpromenaden och gatukonst till shopping och flytande bastur.

En kort bilresa utanför Oslo kan du besöka flera charmiga semesterorter längs Oslofjorden innan du fortsätter att utforska historiska sommardestinationer och den vackra skärgården i Østfold och Vestfold. Från varma klippor längs kusten är det inte långt till höga fjäll, frodiga kulturlandskap och dalar fulla av roliga aktiviteter, som Hallingdal, Gudbrandsdalen och Østerdalen.

Østlandet är landets mest tätbefolkade region och det återspeglas i mängden aktiviteter som erbjuds. Detta är det bästa familjeresmålet framför andra med ett överflöd av nöjesparker, djurparker och aktivitetsparker, besöksgårdar och upplevelsecenter.

På vintern är Østlandet ett paradis för både slalom och längdskidåkning, här finns de bästa skidorterna i landet. Under sommarsäsongen blir backarna förvandlade till ett eldorado för terrängcykling och annat kul. För konstälskare är det obligatoriskt med ett besök på Kistefoss i Hadeland, bara en timmes bilresa från Oslo.

Regionen bjuder också på mäktiga naturupplevelser för de som vill cykla eller vandra. Utforska både tuffa och barnvänliga leder i nationalparker som Jotunheimen och Rondane eller följ med på ett guidat myskoxsafari i Dovrefjell. I Telemark kan du till och med ta linbana till Norges bästa utsikt, nämligen den från Gaustatoppen.

Utforska alla alternativ eller gå direkt till:
Attraktioner | För hela familjen | Populära vandringar | Vinteraktiviteter | Boende | Mat och dryck | Transport

Toppattraktioner

Missa inte dessa höjdpunkter.

Se fler attraktioner

Familjeaktiviteter

Østlandet har massor av aktiviteter för hela familjen. Testa spännande klättring, forsränning, terrängcykling och kanjonäventyr eller kolla in några av de häftiga aktiviteterna nedan. 

Populära vandringar

Prova några av Østlandets bästa vandringsturer.

Vinteraktiviteter

Från slalom och längdåkning till roliga aktiviteter som varken kräver pjäxor eller valla.

Boende

Exklusivt, enkelt eller helt unikt? Kolla in boende i Oslo eller ta en närmare titt på regionens mest unika övernattningsmöjligheter.

Mat och dryck

I Østlandet kan du välja allt från traditionella matställen till moderna lyxrestauranger. Detta är några av de som får de högsta betygen på TripAdvisor.

Så reser du hit och omkring

Mer detaljerad reseinformation hittar du hos resmålens officiella webbplatser. Du kan enkelt planera resan med Entur.

Andra restips

Exklusiva och skräddarsydda resor

Upptäck fler semesterpaket.

Østlandet erbjuder också …

Vänta inte för länge med att hitta spännande aktiviteter på resan. Filtrera söket och kolla in alla alternativen.

Stora upplevelser på nära håll

Nyligen besökta sidor